What year 2017 has taught me – Part 2

(in Finnish below)

Wrapping up the year and listing all the positive things is actually something I have never done. I love lists, and I think most people like lists too. So I decided to make a random TOP 17 list dedicated to things I loved in year 2017. I loved a lot of things this year, but here are the first ones to pop up in my mind.

 • CROSSFIT – I joined Crossfit East with my friend Matilda after watching Crossfit Games on Netflix and thinking: “Wow, I want to do that”. Btw, it is rare to have a friend like Matilda. We cry at commercials together and share TMI with each other (and other people in the locker room), but it’s all good as she is my person and I am hers. I almost ruined our friendship by telling her I’m not a Christmas person. But I’m working on it.
 • TRAVELLING – With no exception to previous years, I travelled a bit this year too. I finally visited Amsterdam during Easter, spent a week on a beautiful Thassos Island with my friend Reija, relaxed in Corfu with mum and fell in love with Slovenia’s nature with my husband. Oh, Reija and I also went on one day trips to Tallinn and Stockholm, focusing mainly on eating, because that’s what we do.
 • AVOCADO – Our relationship with avocado has grown from liking each other to pure love. I love avocado on bread, on maze cakes, in pasta, in salad, in smoothie, just everywhere. Also, I don’t trust people who don’t eat avocado.
 • GRAN HOTEL – Netflix series I watch with my mum. Finally we have a common healthy hobby, since drinking tea 5 times a day always involved chocolate, and that wasn’t good. We watched Gran Hotel in Corfu and we watched it on Christmas day, so it must really be an awesome show.
 • GOODIO chocolate – Raw / organic / vegan chocolate to die for. I’ve tried all flavours.
 • FLOW festival – Me and my friend Daria went there for three days and hands down one of the best festival experiences so far. Never mind that huge storm. Also, we’ve been in mosh pit together once and she gave me a book about Avocadoes so that’s friendship for life.
 • GOSSIP GIRL – I mean who doesn’t love a little Blair and Chuck drama? I started to re-watch it with Reija in Greece when I heard she hadn’t seen it and I really appreciate that she doesn’t watch the show without me. Also we both get hangry (hungry angry) sometimes so there’s always food involved when we hang out. Because we love food, not just for safety reasons. Oh, and she has an awesome cat.
 • WINNING – Not tiger blood kind of winning but actually winning stuff. Those who know me in person know that I won a lot this year. I love winning.
 • ZOODLES – I made Zucchini noodles so often this year, I forgot I loved spaghetti.
 • TFW – I love that gym so much I experienced some serious withdrawals after I had to quit training there. But like the owner said: “You always come back”, so I guess someday we shall meet again.
 • EDDIE IZZARD – If you like Eddie, you are my person. If or when you read his book Believe me, try listening to the audio book at the same time. I guarantee, good times will be had by all. With never-ending footnotes.
 • PLANT-BASED DIET – Refusing meat and eating mainly plant-based foods has been one the best and easiest decisions I’ve made. Meat production is consuming the environment big time, so by making small changes like refusing meat for just one day a week is already helping the environment.
 • SQUATTING – I started squatting with a trainer called Anssi in Elixia. I squatted 110 kg and that was simply awesome. So thank you Anssi for making that happen. Now I squat mainly in crossfit but Elixia is still my second home. Which leads to the next point:
 • TEAM SPIRIT – For a couple of years now we’ve had a little group of people who had formed a good bond after training together in Elixia. It all started at the Transformer class, where we learned each other’s names, supported each other and simply had good times together. Even though Transformer seized to exist, we have continued that tradition in various forms. So now and then we have little gatherings where we train and eat together. We’ve had Christmas parties, summer openings, endings and such. One time we even had a workout on a boat. With beer tanks and all. That was epic.
 • MOVING – I love moving and new beginnings, packing and unpacking, and buying new furniture. Sure it is stressful, but it’s good kind of stressful. We moved into our new apartment in September and we still don’t have proper lamps or curtains here, but decorating takes time and should not be made in a hurry.
 • HALLOWEEN – Because Halloween is so close to my birthday, I’ve always had theme birthdays. There’s been The roaring 20’s, The 27 Club, The band T-shirt party, The Mask party, and now I had The Bloody 30 I rented a place and really went full on with the Halloween decorations and fake blood. My friend Maija made a Birthday cake that had “broken glass” and “blood” on it, and also a real knife sticking out of it. I hope everyone enjoyed the party like I did.
 • TURNING 30 – I don’t know about you, but I didn’t have that age crisis thing some people experience when leaving the twenties behind and entering the adult club. I actually really liked turning 30. Not only because I am physically and mentally much stronger than in my twenties, but also because I feel like I have all the things I thought I would have in my thirties. I have an awesome husband, a permanent position at work and reliable friends that I wish I could see more often (you know who you are). I have travelled the world and had my share of fun. I’m not saying I don’t have fun anymore, it’s just different kind of fun. The only thing I wish I had is a cat. I love cats.

There you have it. A lot of positivity in 17 points. These things have taught me priceless lessons. I learned that useless worrying is in fact useless, things usually work out one way or another, travelling is always worth your time and money, watching TV-shows from your teenage years is totally fine, you don’t lose weight by eating chocolate, age is really just a number and good friends stick year after year like crazy glue.

I want to wish all of you a wonderful last day of the year! I would love to hear if you have given a thought about what was that made YOUR year a good one. Leave a comment below to tell me at least one best thing!

All the best in 2018!

Love,

Elina

Hoorayforsquats_2017_2

Hoorayforsquats_2017


Vuosi 2017 pakettiin – osa 2. Nyt niitä positiivisia juttuja kehiin! Päätin tehdä tästä postauksesta listan, koska rakastan listoja ja luulen, että niin varmaan muutkin. Tämä TOP 17 lista on satunnaisessa järjestyksessä. Aivan varmasti jotakin tärkeää on myös unohtunut, koska vuosi on ollut täynnä hyviä juttuja. Eli tämä on lista asioista, joita rakastin vuonna 2017:

 • CROSSFIT – Liityin Crossfit Eastiin ystäväni Matildan kanssa, sen jälkeen kun katsoin Crossfit Gamesit Netflixista. Katselin dokkaria ajatellen, että minäkin haluan tehdä tätä. Matildasta puheen ollen: on tosi harvinaista saada tuollaisia ystäviä. Meillä klikkasi aikoinaan saman tien, ja nyt itkemme yhdessä herkille mainoksille, kerromme toisillemme ihan kaiken ja joskus hieman liikaakin, mikä on aivan mahtavaa. Kerran tuli esille, etten ole oikein jouluihmisiä, minkä Matilda otti tosi raskaasti. Luulin että ystävyytemme oli siinä, mutta onneksi pääsimme asiasta yli.
 • MATKUSTAMINEN – Kuten aiempina vuosina, myös tänä vuonna tuli tehtyä muutama kiva matka. Pääsin vihdoinkin käymään Amsterdamissa, vietin viikon aktiiviloman kauniilla Thassoksen saarella ystäväni Reijan kanssa, rentouduin äitini kanssa Corfulla ja rakastuin Slovenian luontoon mieheni kanssa. Reijan kanssa pyörähdettiin myös Tallinnassa ja Tukholmassa, ja matkojen pääfokus oli tietenkin syömisessä.
 • AVOKADO – Minun ja tämän hedelmän suhde on kehittynyt kasuaalista suhteesta rakkaussuhteeksi. Rakastan avokadoa hyvin paljon. Leivän päällä, maissikakun päällä, salaatissa, smoothiessa ja joka paikassa (maton päällä ei kylläkään niin kiva).
 • GRAN HOTEL – Netflix-sarja, jota katsomme äitini kanssa joka kerta kun nähdään. Tämä meidän uusi harrastus on kivaa vaihtelua teen juonnille, jota oli tapana harrastaa viisi kertaa päivässä ja aina suklaan kera. Tuo sarja on muuten sen verran koukuttava, että sitä tuli katsottua niin Corfun matkalla kuin joulupäivänäkin.
 • GOODIO – Raakasuklaa, jota ilman tulen hyvin surulliseksi. Se on luomua, vegaania ja niin hyvää, että olen maistanut jokaista makua.
 • FLOW – Kesän paras festarikokemus, siitä kauheasta myrskystä huolimatta. Minä ja ystäväni Daria vietimme festareilla kolme päivää ja oli niin rentoa ja hauskaa, pelkkiä hyviä viboja. Daria on sellainen tyyppi, jonka kanssa on hauskaa myös moshpitissa. Kerran sain häneltä Avokado-kirjan, joten ystävyytemme on ikuista.
 • GOSSIP GIRL – Muistaako joku vielä Blairin ja Chuckin suhdekoukerot? Ai että. Aloitin katsomaan sarjaa uudestaan varmaankin kolmannen tai neljännen kerran Reijan kanssa, kun kuulin että hän ei ollut koskaan katsonut sitä. Arvostan suuresti, että Reija ei katso sarjaa ilman minua. Syömme aina kun pidämme Gossari-maratooneja, koska meille molemmille tulee usein nälkäkiukku. Reijalla on myös aika ihana kissa!
 • VOITTAMINEN – Tämän vuoden aikana olen voittanut aika monta kertaa erilaisissa kilpailuissa ja arvonnoissa. Viimeksi taisin voittaa illallisen pimeässä ja golfin alkeiskurssin, joten aika hyödyllisiä juttuja.
 • KESÄKURPITSAPASTA – Englanniksi kesäkurpitsapasta kuulostaa toki kivemmalta – zoodles. Söin sitä tosi paljon tänä vuonna, vaikka en aiemmin ole edes tykännyt kesäkurpitsasta. Pastan syöminen on jäänyt tämän myötä vähemmälle.
 • TFW – Eli Training for Warriors -sali. Kun muutin pois keskustasta, jouduin lopettamaan siellä treenaamisen, mikä oli minulle aika kova paikka. Mutta luulen, että palaan sinne vielä jonain kauniina päivänä.
 • EDDIE IZZARD – Jos tykkäät Eddiesta, niin meistä tulee varmasti hyviä ystäviä. Hänen kirjansa Believe me on tosi hauska, ja vielä hauskempi kun kuuntelee sitä samalla äänikirjana.
 • KASVISPAINOTTEINEN RUOKAVALIO – Tänä vuonna lopetin lihan syömisen, ja se on ollut yksi parhaista ja helpoimmista päätöksistä. Lihantuotanto kuluttaa ympäristöämme tosi paljon ja siirtymällä kasvisruokavalioon voi vaikuttaa ympäristön tilaan. Tekemällä niinkin pienen teon, kuin syömällä pelkkää kasvisruokaa yhtenä päivänä viikossa, voi auttaa jo paljon.
 • KYYKKÄÄMINEN – Aloitin kyykkäämisen PT Anssin ohjauksessa Elixialla. Pitänee siis kiittää häntä siitä, että onnistuin kyykkäämään 110 kilolla. Nykyään kyykkään enimmäkseen CF Eastilla, mutta Elixia on edelleen toinen kotini. Josta pääsemmekin seuraavaan kohtaan:
 • TIIMIHENKI – Minä ja Matilda tutustuimme Elixian Transformer –tunnilla. Meidän lisäksi tunnilla kävi aina samoja tyyppejä, jotka tsemppasivat toisiaan ja ajan myötä tutustuimme paremmin. Huomasimme, miten hauskaa on treenata ja viettää iltaa yhdessä ja jonkin ajan päästä alettiin viettää porukalla pikkujouluja ja kesäjuhlia. Kerran jopa vedettiin treenit jokilaivan kannella, mikä oli yksi hauskimmista kokemuksista. Tämä porukka on siitä hyvä, että toivotamme uudet kasvot aina tervetulleiksi, sillä vaikka porukka vaihtuu, tiimihenki säilyy aina samana kuin silloin alussa.
 • MUUTTAMINEN – Rakastan muuttamista, pakkaamista ja laatikoiden purkamista. Ja tietenkin uusien kalusteiden ostamista. Vaikka se on välillä stressaavaa, muuttamiseen liittyy aina niin paljon positiivisia juttuja. Meidän uudessa asunnossa ei ole tällä hetkellä kunnon valaistusta eikä lainkaan verhoja, mutta sisustaa pitää ajatuksella ja se vaatii pitkäjänteisyyttä.
 • HALLOWEEN – Olen järjestänyt teemasynttäreitä jo noin 10 vuoden ajan, koska synttärini ajankohta on niin lähellä Halloweenia. Olen järjestänyt 20-luvun bileet, Club 27 –bileet, Paras bändi T-paita bileet, Naamiobileet ja niin edelleen. Tänä vuonna järjestin Bloody 30 –bileet ja panostin niin koristeluihin kuin tekoveren määräänkin. En ole koskaan pukeutunut vampyyriksi, ja nyt oli vihdoinkin sen aika. Olin tosi creepy. Ystäväni Maija teki aivan mielettömän kauhukakun, jossa oli ”lasinsiruja” ja ”verta” ja kakun keskelle oli isketty aito veitsi. Oli parhaat juhlat vaikka itse sanonkin, ja toivottavasti muutkin vieraat tykkäsivät.
 • TÄYTIN 30 – Olen usein kuullut, että kolmenkympin kynnyksellä koetaan jonkinlainen ikäkriisi, mutta itse en kokenut sitä mitenkään negatiivisena. Minusta oli jopa kivaa täyttää 30 koska olen henkisesti ja fyysisesti vahvempi kuin parikymppisenä, ja koska minulla on elämässäni ne asiat, jotka halusinkin saada tämän ikäisenä. Ihana aviomies, vakituinen työ ja luotettavat ystävät, joita toivoisin kylläkin näkeväni useammin (ja te tiedätte keitä te olette, ihanat). Olen saanut matkustaa ja pitää hauskaa. Ainoa asia mitä en ole saanut on kissa. Rakastan kissoja. Mutta ehkä sen ehtii vielä?

Siinä oli TOP 17 lista asioista, joita rakastin tänä vuonna. Ne ovat opettaneet minulle sen, että turha murehtiminen on turhaa, asioilla on tapana järjestyä, matkustaminen kannattaa aina, teiniaikojen lempisarjojen uudelleenkatsominen on ihan ookoo, suklaan syömisellä ei laihdu, ikä on oikeasti vain numero ja hyvät ystävät pysyvät vuodesta toiseen.

Oikein mahtavaa vuoden viimeistä päivää kaikille! Oletko sinä miettinyt, mitkä asiat tekivät sinun vuodesta hyvän? Laitahan kommenttia, mikä on ollut sinulle se vuoden paras juttu!

Rakkaudella,

Elina

2 vastausta artikkeliin “What year 2017 has taught me – Part 2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s