Goals 2018 – making a budget like the grown-up I am.

(in Finnish below)

I’ve been having a long conversation with myself about my goals for 2018. There are so many things I want to do! But finally my list of goals is DONE. And I want to share the highlights with you.

The first thing that came into my mind was: MAKE A BUDGET. This year I really wanted to make a budget, and stick with it, because after moving to our new apartment I noticed that I started to run out of money.

I didn’t know making a budget was so hard! I probably should have studied budget making a little more beforehand, but who has time for that, right?

Obviously there are a lot of expenses that need attention, which is a bit overwhelming when you put all of them on one page:

Loan payments, electricity, water, furniture, phone bills, gym memberships, Netflix, HBO, healthcare, fuel, insurance, gym clothes, regular clothes, FOOD, trips, sports events, birthdays, weddings, friends’ baby showers (more than a few coming this year) AND SO ON.

So I decided to make a yearly estimate and a monthly estimate of the following:

 • House
 • Car
 • Phone
 • Gym
 • Food
 • Clothes
 • Entertainment

Clothes are easy – I don’t usually go shopping every week or even every month. You probably won’t ever see me wearing a piece from the newest collection from Zara. But when I do go shopping, SALES are my friends, and I might easily spend 200-300 € at once. Usually I get a pair of running shoes, tights and a few tops. I mean SPORTS CLOTHES ARE EXPENSIVE AF. So spending that amount 4-5 times a year would be just enough.

Food is something that I don’t compromise on, and I can easily spend around 100€/week. Veggies are expensive, except for the summer; good tofu is not cheap either. I prepare my own lunch and take it to work, which probably saves me some money. But then, I really like to eat Lohilo ice cream and raw chocolate, so actually there’s no saving on food what so ever.

Gym is also something that I don’t want to compromise on. I have memberships to two gyms – Crossfit East and Elixia, and I can’t imagine giving up either of them. I love both!

Phone is easy – it’s a necessity. I spend around 30-40€ a month on phone bills, which also include Spotify Premium. Yes, I am willing to pay to avoid commercials (even though I work in marketing haha).

House related costs just need to be paid and I am happy to pay for them, because I am happy to live in our new apartment. I have made the paying easy for myself so that on payday the sum magically leaves my account and I don’t have to even think about it.

Car is not a necessity and sometimes I think I would be better off, as it would save money and the environment. On the other hand, having a car saves me a lot of time, which I value a lot. Getting around is quick: home – work – gym – grocery store – home and I only spend less than half an hour in the car. So I am willing to spend money in order to have a longer sleep in the morning and have more time with my husband in the evening.

Entertainment is basically everything that happens after work and gym. This includes trips abroad, concerts, festivals, throwing parties, eating outside with friends, watching Netflix, going to the movies, bowling, and so on. Usually I have travelled abroad 2-4 times a year and enjoyed spending time lying on the beach somewhere in Greece for a week or two. Now I plan to go on maybe 1-2 trips abroad and do more travelling in Finland instead. I still plan to eat in restaurants, but not so often. Also I am not going to buy festival tickets this year. That should save me 200-300€. Also, there are no huge celebrations ahead, just a few little ones, which means fewer expenses. I will attend some sports events, like Helsinki10 and Supertreenit that cost way less than festivals and are usually way more fun. I will continue watching Netflix and paying for it because there are super awesome series coming this year (and I admit: I get hooked too easily).

That’s my budget focus in a nutshell (that is a size of a big watermelon). There are some costs that I have not budgeted, like going to a dentist, a hairdresser, getting my nails done, getting massages or other things extra. Last year, I gave up getting my nails done just to save 60€/month. I went to the hairdresser only two times, instead of every 3rd month. I got a massage only a few times instead of every month. So this year these costs belong to my entertainment slot and may or may not be included in overall spending. And I just went to the dentist this week and hopefully don’t need to go again at all this year (fingers crossed).

What are the things you are willing to give up to save some money? And what are the things you don’t compromise on? Let me know, I would love to hear your thought on that!

Love,

Elina

hoorayforsquats_goals_budget


Omat tavoitteet vuodelle 2018 on nyt asetettu ja haluaisin jakaa teidän kanssa ainakin osan niistä. Tuntuupas hyvältä nyt kun se on vihdoinkin tehty!

Ensimmäisenä halusin tehdä yhden tärkeän asian, eli BUDJETIN. Koko tämä postaus koskeekin pelkästään budjettia. Uuteen asuntoon muuton jälkeen huomasin, miten rahani alkoivat loppua kesken ennen seuraavaa palkkaa. Joistakin menoista oli siis karsittava ja osalle menoista asetettava tiettyjä rajoja.

Haluan painottaa, että budjetin asettaminen on minulle melko vierasta. Siitä syystä sen tekeminen oli äärimmäisen vaikeaa! Olisi varmaan pitänyt ensin lukea jonkinlainen Budget making for Dummies tai vastaava.

Aloitin tekemällä listan asioista, joihin sitä rahaa menee: lainamaksut, sähkö, vesi, kalusteet, puhelinlaskut, salijäsenyydet, suoratoistopalvelut, terveydenhuolto, bensat, vakuutukset, salivaatteet, normivaatteet, ruoka, matkat, urheilutapahtumat, syntymäpäivät, häät, kavereiden babyshowerit (muutamat vauvat tulossa maailmaan tänä vuonna) ja niiiiiiin paljon enemmän.

Niinpä päätin kiteyttää menoni seitsemään kategoriaan:

 • Koti
 • Auto
 • Puhelin
 • Sali
 • Ruoka
 • Vaatteet
 • Viihde

Vaatteita en osta mitenkään usein, joten vaatebudjetti oli tosi helppoa tehdä. En juokse muodin perässä, joten shoppailu kerran viikossa tai edes kerran kuukaudessa ei kuulu tapoihin. Kun shoppailen, niin ostan vaatteita yleensä alennusmyynneissä. Silloin saatan ostaa kerralla muutamalla sadalla eurolla urheiluvaatteita, jotka riittävät pitkäksi aikaa.

Ruuasta en tingi ja olen valmis maksamaan vähän enemmän laadukkaasta ravinnosta. Ruokaan menee helposti satanen viikossa, koska esim. vihannekset tai hyvä tofu maksavat enemmän kuin pasta ja sika-nauta jauheliha. Säästän rahaa valmistamalla itse lounaseväät, ja käymällä harvoin lounastamassa ulkona. Toisaalta tykkään Lohilo-jäätelöstä ja raakasuklaasta, joten se siitä säästämisestä.

Salijäsenyyksiä minulla on kaksi – Crossfit East ja Elixia. Järkevää olisi tietenkin luopua jommastakummasta, mutta tykkään niin käydä molemmissa.

Puhelinlaskuja on pakko maksaa, koska puhelin on tänä päivänä välttämättömyys. Meidän koko elämä tuntuu olevan puhelimessa. Maksan samalla Spotify Premiumista, koska en kestä kuunnella mainoksia kesken lenkin tai hyvien juhlien.

Asumiseen liittyviä kuluja on myös pakko maksaa, ja itse asiassa maksan niitä ihan mielelläni, koska olen niin iloinen meidän uudesta asunnosta ja viihdyn täällä tosi paljon. En oikeastaan edes mieti asiaa, koska asumismenot lähtevät palkkapäivänä tililtäni automaattisesti.

Auto– ja bensakulut ovat asia, jossa voisin helposti säästää parikin tuhatta vuodessa. Luopumalla autosta säästäisin myös luontoa. Mutta minulle auto on ajansäästämiskeino, sillä nykyään olen alkanut arvostaa aikaa ihan uudella tavalla. Jos liikun kotoa töihin, töistä salille, salilta kauppaan ja kaupasta kotiin, minulla menee alle puoli tuntia autossa istumiseen. Niinpä pääsen nukkumaan hieman pidempään ja pääsen viettämään enemmän aikaa mieheni kanssa kotona.

Viihdekuluihin kuuluu kaikki mahdollinen työn ja treenin jälkeen tapahtuva toiminta: lomamatkat, konsertit, teatterit, festarit, juhlat, ulkona syöminen, Netflixin katsominen, elokuvissa käyminen, keilaaminen ja vastaavat. Ennen matkustin ulkomaille useita kertoja vuodessa, kävin kaupunkilomilla ja tykkäsin käydä Kreikassa ottamassa hieman aurinkoa. Tänä vuonna ajattelin lomailla ulkomailla vain kerran tai pari ja harrastaa enemmän kotimaan matkailua. Aion edelleen käydä ulkona syömässä mutta harvemmin. Siitä osaa ehkä myös nauttia silloin ihan eri tavalla. En ajatellut tänä kesänä maksaa huikeita summia festarilipuista, vaan mieluummin säästän ne 200-300€ ja viihdytän itseäni jollain muulla tavalla. Tänä vuonna minulla tai lähipiirissä ei ole tiedossa isoja juhlia, mikä tietää myös vähemmän kuluja. Ajattelin kuitenkin osallistua urheilutapahtumiin, kuten Helsinki 10:iin ja Supertreeneihin, mutta ne maksavat vähemmän kuin perusfestarit ja yleensä näissä on paljon hauskempaa. Aion edelleen maksaa suoratoistopalveluista, koska mm. Netflixista tulee tänä vuonna ihan huikeita sarjoja (ja myönnän, koukutun helposti).

Siinä oli budjettini pähkinänkuoressa. Tai enemmänkin isossa paketissa. Joitakin asioita en ole lainkaan budjetoinut, kuten hammaslääkäriä, kynsihuoltoja, kampaajaa tai hierontaa. Viime vuoden lopussa en päässyt ajoissa huoltamaan geelikynsiä, ja kun se venyi ja venyi, päätin lopettaa sen kokonaan, ja sillä tavalla säästin 60€/kk. Kävin kampaajalla vain muutaman kerran, sen sijaan että kävisin joka kolmas kuukausi. Kävin hieronnassakin vain muutaman kerran, kun aikaisemmin kävin melkein joka kuukausi. Niinpä nämä mahdolliset tulevat kulut menevät viihdekuluihin, mikäli niitä siis tulee. Onneksi muuten kävin tällä viikolla hammaslääkärissä, eikä tänä vuonna toivottavasti tule enää lainkaan kuluja siitä!

Mistä asioista sinä olet valmis luopumaan säästääksesi rahaa? Entä mistä asioista et tingi? Laita kommenttia, olisi mielenkiintoista lukea sinun näkemyksiä asiasta.

Elina

Yksi vastaus artikkeliiin “Goals 2018 – making a budget like the grown-up I am.

 1. Paluuviite: Kohti ensi vuoden tavoitteita – Hooray for Squats

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s