My workout playlist – One hour of badass tunes

You know how training sometimes feels like eating dry bread and you simply don’t know why? For me it’s usually those same songs that they play at the gym many times a day that just don’t work for me. No offense to Bruno Mars or Sam Smith (I do sort of love you), but they just don’t make me feel like:

YEAH I’m lifting this heavy bar now BEAST MODE.

Music can make or break my workout. When everything feels like shit and I’m tired, all I need is a good song to start my engine. What I need to hear are some heavy, deep sounds, bass dropping here and there or just pure screaming one’s heart out. Some good old drum’n’bass, grime, hip-hop or post hardcore – doesn’t matter.

I was watching Crossfit Winter War competition a week ago with Matilda and we were so hyped about the music they played there, we started to plan our next workouts and simply itching to do some deadlifts and squats. Btw, here’s a little glimpse of the competition:

I don’t know why but I really feel like a badass when I lift. Takeshi Kovacs from Altered Carbon kind of badass. Or like Aquaman. Less ripped though.

When Mr Lamar says “Be humble, sit down”, I obey and squat as low as I can.

When Oli Sykes sings in my ear “You are the reason I still fight”, I sort of melt inside but at the same time I feel the need to push as hard as he is screaming.

Also when Big Shaq says “Man’s not hot”, I can actually imagine I’m not sweating just after 5 minutes of warm-up. Because I am, like a piece of cheese left on the table for too long.

You catch my point – music is important. So to keep this short, here is my workout playlist. You are free to follow, share and listen to it as much as you want. It’s one hour long and includes some killer tracks that I listen to at the moment.

I’ll be making new playlists and share them with you in the future, so stay tuned.

May your squats be heavy and deep!

Love,

Elina

hoorayforsquats_outside1


Treenaaminen saattaa tökkiä aika pahastikin kun olet kuntosalilla ja taustalla soi joku kiva Bruno Marsin uutuus jo kolmannen kerran tunnin sisään. Kuulostaako tutulta? Ei sitä, ettenkö tykkäisi, mutta treeneissä se ei omalla kohdallani vaan toimi.

Olen huomannut, että joillain saleilla treenataan tosi usein kuulokkeet päässä kun taas esimerkiksi Tampereen Powerhouse Gymillä, jossa kävin eilen, soi rokki niin kovaa, että omat kuulokkeet jäivät salikassiin. Omaa musaa ei tarvi, kun salin kaiuttimista tulee kunnon kamaa.

Haluan, että treenatessa tulee kunnon beast mode päälle.

Omalla kohdallani toimii sellaiset biisit, joissa on hyvät biitit ja bassot! Kuuntelen usein drum and bassia, grimea ja hip-hoppia. Myös emoajoilta jäänyt rakkaus post-hardcoreen pistää vauhtia treeniin.

Musiikilla on niin iso merkitys treenisuoritukseen. Esimerkiksi lenkillä keskittyminen nopeatempoiseen musiikkiin ja rytmiin pitää mielen pois niistä jäljellä olevista kilometreistä. Kun korvissa soi hyvä räppi, niin keskittyy paremmin ja jaksaa nostaa enemmän.

Tällä hetkellä omissa kuulokkeissa soi usein mm. Kendrick Lamar, BMTH ja View, mutta vaihtelen soittolistaa fiiliksen mukaan. Nyt päätin koota mun tämän hetken kovimmat piisit yhteen ja jakaa soittolistan teidän kanssa. Ylempänä linkki josta pääset kuuntelemaan, jakaamaan ja seuraamaan noin tunnin pituisen soittolistan kunnon meiningillä!

Laita viestiä, jos tykkäsit tästä soittolistasta! 🙂 Teen ja jaan niitä jatkossa varmasti lisää.

Mukavaa tulevaa treeniviikkoa!

Elina

 

 

2 vastausta artikkeliin “My workout playlist – One hour of badass tunes

  1. Paluuviite: Giveaway – Arvonta – Hooray for Squats

  2. Paluuviite: Juoksumotivaatio ylös musiikilla – KEEP RUNNING! – Hooray for Squats

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s