Frozen Food Day – TOP 5 pakasteet

(in English below)

Tiesitkö, että tänään Yhdysvalloissa vietetään kansallista pakasteruuan päivää? Niin vietetään meidän kotonakin. Itseasiassa joudun aika usein turvautumaan pakasteruokaan, varsinkin silloin, kun olen illat tai viikonloput pois kotoa, eikä ole aikaa kokkailla rauhassa. Se, että ruoka tulee pakasteesta, ei välttämättä tarkoita sitä, että se on valmisateria. Useimmiten koostan aterian pakasteista, tuoreista raaka-aineista ja kuiva-aineista. Ja hei, parhaimmat herkut löytyvät tietenkin myös pakasteesta. Ai mitkä? No jäätelöt tietenkin!

Tässä on minun tämän hetken TOP 5 pakasteet:

  1. Ben&Jerry’s Peanut Butter & Cookies

Non-Dairy eli maidoton jäätelö, jossa on maapähkinävoita ja suklaakeksiä. Ennen vanhaan lempimakuni oli ehdottomasti Cookie Dough mutta sitten elämääni ilmestyi tämä ihanuus. Tässä tapauksessa sanonta ”vaihtamalle paranee” pitää täysin paikkaansa.

  1. Kypsät, pakastetut banaanit.

Näistä syntyvät parhaat jäätelömäiset ja paksut smoothiet. Kannattaa tosiaan kuoria ja paloitella banskut ennen niiden pakastamista. Blenderiin kaveriksi mantelimaitoa, marjoja, protskujauhetta ja vaikkapa chia-siemeniä, niin hyvä tulee.

  1. Oumph!

Soijaproteiinituote Oumph! on joskus tituleerattu nyhtökauran haastajaksi. Oumphissa on vähemmän hiilaria, kuin nyhtökaurassa, ja se muistuttaa koostumukseltaan enemmän lihaa. Se ei myöskään maistu lainkaan soijalle. Mutta isona miinuksena tietenkin hinta, onhan Oumph paljon kalliimpi! Normaalisti se maksaa 5 tai 6 euroa. Nyhtökauraa saa nykyään usein alle 4 euron hintaan. Btw, Turun Citymarket oli Suomen ensimmäinen kauppa, joka otti Oumphin valikoimiinsa – hyvä Cittari!

  1. Puutarhurin sekoitus

Apetitin runsaskuituinen kasvissekoitus, joka on ollut omana suosikkina jo vuoden päivät. Maissia, porkkanaa ja parsakaalia. Aika basic, mutta kun paistaa tämän sekoituksen kanssa vaikkapa tofua ja maustaa kunnolla, niin tulee oikein maittava lounas!

  1. Suomalaiset pakastemarjat

Ilman suomalaisia pakastemansikoita tai -mustikoita en pärjäisi viikkoakaan. En enää osaa syödä kaurapuuroakaan ilman marjoja! Pidän työpaikan pakastimessa aina marjoja ja kaapissa kaurapuuroa siltä varalta, että en kiireessä ehdi syömään aamupalaa kotona.

Aiotko juhlistaa pakasteruuan päivää syömällä tänään pakasteruokaa? Tänään jos koskaan voi syödä pakastepizzaa ja jäätelöä hyvällä omallatunnolla! 🙂

Elina

DSC_0933

DSC_0926

DSC_0930

DSC_0929

DSC_0928

DSC_0932

Happy National Frozen Food Day everybody!

Even though we don’t actually celebrate it in Finland, I think we should all take a minute and appreciate this day. I rely on frozen food quite often, as sometimes I only have 15 minutes to come up with a meal. And I think my freezer has all the best stuff. I mean who doesn’t love ice cream?

To celebrate this day I have made my TOP 5 frozen foods list:

  1. Ben&Jerry’s Peanut Butter & Cookies

My all-time favourite non-dairy ice cream with peanut butter and cookies. I used to love Cookie Dough but this one really stole my heart.

  1. Ripe frozen bananas

These make the best smoothies that resemble ice cream. Thick and cold! I recommend pealing the bananas before putting them in the freezer. When you prepare a smoothie, just add almond milk, a frozen banana, some berries, protein powder and chia seeds.

  1. Oumph!

Swedish Oumph! is made from soya protein. It’s not meat replacement but resembles meat quite a lot though! I love the taste of it but I only buy Oumph! when I have more money in my pocket. I don’t know why it’s more expensive than locally produced pulled oats. Anyway, it has become one of my favourite foods!

  1. Gardener’s mix

That’s a veggie mix I buy almost every time I go grocery shopping. It contains corn, broccoli and carrots. Quite simple but properly spiced and prepared together with tofu works really well!

  1. Finnish berries

I couldn’t go one week without Finnish strawberries or blueberries. I eat them with oats, soy yoghurt, protein pancakes and use them in my smoothies. I always keep some berries at work in the freezer in case I need to eat breakfast there. Love love love them!

Are you celebrating Frozen Food Day today? Maybe with pizza and ice cream? Today you can totally do that without any regrets! 🙂

Love,

Elina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s