All sizes matter | Kehopositiivisuus Asoksen tapaan

(In English below)

Kaunista torstaita teille!

Eilen lounastunnilla satuin lukemaan Iltalehden uutisen siitä, miten Asos esittelee valikoimansa vaatteita erikokoisilla vartalotyypeillä. Eli yksi mekko kolmen erikokoisen kropan päällä. Siis aivan mahtavaa! Ja miksei tätä ole tehty aikaisemmin? Tuli hyvä fiilis niin itseni, kuin muidenkin naisten puolesta, jotka vaatteita valkatessa pohtivat ”miltäköhän tämä vaate mahtaa näyttää MINUN päälläni?”

Verkkokaupoilla ja vaatebrändeillä on tapana käyttää melko siroja naisia malleinaan. Monilla sivuilla ilmoitetaan, minkä kokoinen vaate kuvan mallilla on päällä, mutta silloinkin mallina on usein pitkä ja hoikka nainen. Asoksella on toki Petit-mallit, Plus-koon mallit ja kurvikkaat mallit, mutta hekään eivät ihan vastaa omaa kehontyyppiäni. Entäs ne pienirintaiset, isohabaiset, laatikonmuotoiset mallit, joiden pohkeet eivät mahdu normisaappaisiin?

Uutisessa kävi ilmi, että kyseessä ei valitettavasti ole erikokoisten ja -muotoisten mallien valokuvien käyttäminen, vaan saman vaatteen näkee eri vartalon päällä ”lisätyn todellisuuden” teknologian avulla:

Tässä tapauksessa kokeilemme lisättyä todellisuutta näyttääksemme tuotteen erikokoisilla malleilla, jotta asiakkaat voivat saada paremman käsityksen siitä, miten vaate voisi sopia heidän vartalomallilleen.

Hoorayforsquats bodypositivity

Photo: Asos

Hoorayforsquats_bodypositivity2

Photo: Asos

Vaikka olisin halunnut nähdä kuvissa oikeita, monenmallisia ja -muotoisia malleja, on tämän teknologian käyttö silti askel oikeaan suuntaan. Asiakkaan huomioiminen visuaalisella tasolla on asia, johon mielestäni jokainen brändi voisi panostaa.

Instagram-sukupolvi on visuaalisesti tehokas siinä mielessä, että meille riittää alle sekunti päättämään, onko kuva kaunis, onko kuvassa esitetty tuote houkutteleva, tarjoaako kuvassa oleva asia minulle sen, mitä tarvitsen. Kun selailen verkkokaupan vaatteita, saan käytyä kymmeniä tuotteita läpi muutamassa minuutissa, ja jos en pysty kuvittelemaan itseäni kuvan mekossa, sortseissa tai paidassa, siirryn aika äkkiä seuraavaan. Se, että pystyn näkemään (eikä enää vain kuvittelemaan) vaatteen kaltaiseni naisen päällä, helpottaa huomattavasti ostopäätöksen tekoa.

On hienoa lukea tällaisia uutisia ja huomata, miten Asoksen kaltaiset verkkokaupat ajavat kehopositiivisuusajattelua eteenpäin. Me kaikki olemme erimuotoisia, eikä meidän tarvitse mahtua samaan muottiin. Muotimaailmassa tulee aina olemaan ne omat vartalotyyppi-ihanteet ja kauneusstandardit (toki niistäkin onneksi usein poiketaan), joten ei anneta niiden vaikuttaa meidän omiin käsityksiin siitä, millainen vartalotyyppi on kaunis. Toivotaan, että malleiksi saadaan lisää aitoja, kauniita, kaiken kokoisia naisia. Be you, do you!

Mielenkiintoista kuulla, onko sinulla ollut haasteita löytää omalle vartalolle sopivat vaatteet verkkokaupasta? Mitä fiiliksiä tällaisen teknologian käyttö herättää? Laita kommenttia!

Elina


Good morning!

Yesterday I read a news article about how fashion site Asos is showing their ”normal sized” clothes on different bodytypes. I was so thrilled and happy for myself and for other women who have to wonder ”what would this piece of clothing look on MY body?”

As many major sites and brands tend to use thin and tall models in their pictures, I do struggle to imagine wearing the same clothes. Even though sometimes they inform what sized clothing is worn by the model, still the model does not resemble me in size and shape. Nor do the petit, plus-sized and curvy models. I need to see women with small breasts, big calfs and box-shaped torso in order to imagine myself in those clothes.

Apparently those different body types showcasing the clothes are not actual photographs, instead augmented reality technology is used to create those images. The technology is used to create better customer experience so that customers could see how certain clothes would look like on different body shapes. 

Don’t get me wrong – I love the idea, and this technology is definitely a step in the right direction, but I would certainly love to see actual models with other body types posing for the pictures. 

I think helping the customer to visualise how the product would fit is what all brands and online shops should aim for. Augmented reality technology really helps to see (and not just imagine) what clothes would look like on body type closest to my own. 

As a member of Instagram-generation I am used to quickly decide whether I like the picture, whether the product in the picture appeals to me or not and whether it offers me what I need. If I can’t imagine myself wearing the dress in the picture, there’s a bigger chance I keep scrolling. 

I am happy to read news like this and see how major fashion sites like Asos are promoting bodypositive thinking by showing different body sizes and shapes wearing ”regular sized” clothes. We are all different in shape and size and should not try to fit the mold. Fashion world will always have their standars but they should not define our conseption of what is beautiful. I would love to see more real, different sized, beautiful women as models!

On that note – all sizes matter so be you, do you!

Let me know what you think about Asos using augmented reality technology and would that affect your shopping experience?

Love,

Elina 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s