Kari Traa Urban Training Tampere

(in English below)

karitraaurbantraining-tampere13

karitraaurbantraining-tampere

karitraaurbantraining-tampere8

Viime lauantaina osallistuin Kari Traan Urban Training -kaupunkitreeniin, joka järjestettiin tällä kertaa Tampereella. Tämän viikon lauantaina vuorossa on Jyväskylä. Turkuun treenit eivät tällä kertaa rantautuneet, mutta onneksi Tampere oli vain parin tunnin bussimatkan päässä.

Innostuin tapahtumasta saman tien kun luin, että treeni oli tarkoitettu kaikenkuntoisille, kaikenikäisille ja kaikenkokoisille naisille. Aivan mahtava juttu! Treeni oli tarkoitus suorittaa oman kunnon mukaan, ja pääpointti oli nauttia liikkumisesta ja hyvästä fiiliksestä.

Yhdessä vetäjien ja noin sadan (?) muun osallistujan kanssa lähdimme tutkimaan kaupunkia, joka toimi meidän omana kuntosalinamme ja leikkikenttänämme. Koska en ole viettänyt Tampereella ihan hirveästi aikaa, tämä oli hauska tapa tutustua kaupunkiin!

Aamulla ulkona oli viileää ja pilvistä, kaikkea muuta kuin mitä säätiedotuksessa luvattiin. Lähdimme hölkkäämään kohti ensimmäistä pistettä, jossa meitä odotti vauhdikas jalkatreeni. Saman viikon hurjan alakroppatreenin jälkeen jokainen askelkyykky ja kyykkyhyppy tuntui kuolemalta, mutta sain porukasta mielettömän paljon energiaa ja tsemppiä.

Seuraavaksi ohjaajakaksikko johdatti energisen naislauman Atlaspuistoon, jossa tehtiin paritreeninä keskivartaloa ja alakroppaa vahvistavia harjoituksia jumppamaton päällä. Oli hyviä ja haastavia liikkeitä, mutta tarjolla oli myös helpompia variaatioita. Sain tästä uusia ideoita myös omaan treeniin. Oli kyllä ihanat treenimaisemat, Pyynikin luonnonpuisto on mielettömän siisti!

Paritreenin jälkeen jatkettiin kuuluisiin Pyynikin portaisiin. Rakastan porrastreeniä ja näissä portaissa sai kunnon pumpin ja hien päälle. Ihan rapakuntoisille tämä treeni ei kylläkään sovellu, sillä heti kun viimeiset pääsivät huipulle, jatkettiin hölkäten matkaa takaisin urbaanimpiin maisemiin.

Viimeinen pysäkki oli Pyynikin kirkkopuisto. Täälläkin jatkettiin paritreenillä ja hyödynnettiin ympäristöä leikkisässä treenissä. Liikkeinä olivat mm. kyykkypito puuta vasten, mountain climberit ja hippa kaverin kanssa yhdellä jalalla pomppien.

Treenin loppuvaiheessa saimme nauttia auringonpaisteesta ja alkoi tuntumaan siltä, että lihakset olivat hieman vetreytyneet ja hölkkääminen tuntui ihan mukavalta. Kun pääsimme takaisin Koskikeskukseen, teimme pienet venyttelyt, tässäkin kaveria apuna käyttäen. Lopuksi haimme Intersportista goodiebagit, joissa oli Good’n’Go:n maukkaat välipalat ja Vitamin Wellin virkistävä urheilujuoma. Vetäjillä oli monet apukädet mukana ja heidän avullaan kaikki sujui oikein sutjakkaasti, kiitos siitä.

karitraaurbantraining-tampere7

karitraaurbantraining-tampere4

karitraaurbantraining-tampere3

karitraaurbantraining-tampere2

karitraaurbantraining-tampere5

karitraaurbantraining-tampere12

karitraaurbantraining-tampere10

karitraaurbantraining-tampere9

karitraaurbantraining-tampere11

Tästä tapahtumasta jäi tosi hyvä fiilis ja toivon, että ensi kerralla saadaan Kari Traa ja ihanat vetäjät Laura ja Heidi myös Turkuun. Täälläkin on paljon hyviä spotteja ulkotreeniin, josta voisinkin laittaa ihan oman päivityksen myöhemmin.

Yksi mainitsemisen arvoinen juttu on se, että 15 euron osallistumismaksu menee kokonaisuudessaan Roosa nauha –syöpäsäätiölle. Eli hyvä fiilis on taattu, kun pääsee liikkumaan JA tekemään hyvää. Lisää kuvia tapahtumasta näkyvillä tässä.

Minulla alkaakin nyt neljän päivän vapaat ja kalenteri on jälleen kerran täynnä, mutta muutamat treenit kuitenkin vedetään. Huomenna olisi tarkoitus lähteä treenaamaan Puuvuoren portaisiin! Oletko jo kokeillut?

Elina


Hey there!

I hope spring is treating you well and you’ve had a chance to train outside.

Last Saturday I took part in Kari Traa Urban Training in Tampere. I was totally sold when I read the event description which said:  

No matter your shape and size, there’s room for you. Join us and bring your best girlfriends, and together we’ll explore your very own playground – your city! 

I know I know, Tampere is not my city, but since they didn’t come to Turku, I decided to come to them. 

The weather was windy and cold in the beginning but luckily the sun came out eventually. I think there was a hundred of us and the whole point of the event was to use the city as our gym. It was exciting to get to know Tampere in a different way.

Our workout started from Koskikeskus-mall and was led by two wonderful girls – Laura and Heidi. During the workout we jogged and stopped a few times to do various exercises, like lunges, squat jumps, push-ups, planks, mountain climbers and squat holds against trees. Also we used steps to get a proper burn in our legs. There was a lot of jogging but the pace was easy so I think the workout suited the majority of us.

When we got back to Koskikeskus, we stretched and then received little goodie bags with snacks and a drink. Everything was organized smoothly and I enjoyed the energy of this event. I realized how much I love working out outside and should definitely do more of that.

Another thing I was happy about was that the event fee of 15 euros is fully donated to the Pink Ribbon collection, so we were working out and making a difference at the same time!

Tomorrow I’ll start my four day vacay and I have a huge TO DO -list. Will try to squeeze in a couple of workouts though. I’m excited about tomorrow, wince we’ll be running the famous Kuuvuori steps. Have you tried them yet?

Love,

Elina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s