#eatwhatyouwant – Syö mitä haluat -päivä

(only in Finnish) 

Tänään on vietetty Syö mitä haluat -päivää ja monet ovat varmasti syöneet jotakin ”hyvää” sieltä omalta kiellettyjen ruokien listalta. Instagramin #eatwhatyouwantday feedi on täynnä kuvia hamppareista, munkeista ja muista herkuista.

Mutta mitäpä jos Eat what you want day olisi joka päivä ja sen kiellettyjen ruokien listan voisi vaan heittää pois?

Oma listani oli aikoinaan melko pitkä ja se aiheutti pelkästään ahdistusta.

”En voi syödä tätä.”

”Tämä ei kuulu tähän ruokavalioon.”

”Ehkä voin syödä tätä taas dieetin jälkeen.”

Nämä ajatukset pyörivät päässä monen vuoden ajan. Aamiaisella mieheni teki voileipiä ja kysyi otanko minäkin, johon vastasin aina ”kyl sä tiät etten mä syö leipää”. Katselin surullisena lautastani, jossa oli 2 kananmunaa, 100 g kurkkua ja 10 cashew-pähkinää.

Kerran olin kuukauden ilman suklaata ja muita herkkuja, ja loppujen lopuksi niitä ei enää tehnyt mielikään. Sinä aikana jouduin kieltäytymään jälkiruuasta illallisilla, lomapullasta töissä ja jäätelöstä kauniina kesäpäivänä. Mutta oliko se sen arvoista?

Joskus noudatin vähähiilarista ruokavaliota ja odotin sitä ”hiilaritankkauspäivää”. Fiilistelin sitä, että kohta saan syödä perunaa. PERUNAA!

Nyt syön mitä haluan joka päivä.

Syön mitä haluan arkisin, viikonloppuisin, kotona, töissä, äidin luona ja puistossa; juhlissa, brunssilla, ystävien kanssa, leffaillassa, illallisella mieheni kanssa tai lomalla. Syön mitä haluan myös ”dieetillä”, koska syön kaikkea kohtuudella.

Syön mitä haluan ja jätän syömättä ne asiat, joita en syystä tai toisesta koe tarvitsevani. Kuten kahvimaidon, jogurtin, rahkan ja punaisen lihan.

Lopetin lihansyönnin ekologisista ja eettisistä syistä. En normaalisti syö kalaakaan, vaikka silloin tällöin suuhuni eksyykin nigiri tai kaksi. Maitotuotteista saan ikävän limakerroksen kurkkuun, joka aiheuttaa kröhinää loppupäiväksi. En kuitenkaan kieltäydy laktoosittomasta dipistä porkkanatikkujen kanssa.

”Syön mitä haluan” ei tarkoita sitä, että söisin mitä sattuu. Syön enimmäkseen asioita, joilla haluan edistää omaa hyvinvointia, jaksamista ja terveyttä. Kun syön parsakaalia tai juon smoothieta, en haikaile rasvaisen pizzan tai kermaisen pastan perään. Tavoitteena on hyvä olo, ei ähky, turvotus tai närästys.

Tänään mieleni kuitenkin teki pizzaa, mutta pizzankin saa tehtyä niin, että se lisää hyvää oloa eikä pahenna sitä. Mun herkkuni Syö mitä haluan -päivänä oli tämä kevyt kukkakaalipizza nyhtökauralla. Mitä herkkua te olette tänään syöneet?

PS. Kiinnostaako kukkakaalipizzan resepti?

DSC_0134

DSC_0137

DSC_0141

DSC_0158

DSC_0160

Tästä terveellisestä herkusta sai juuri sopivasti energiaa huomisellekin, sillä huomenna lähden Harjavaltaan viettämään treenipäivää Harjavalta Traningiin!

Tässä loppuunmyydyssä tapahtumassa olisi tiedossa jumppia, ilmaista lihashuoltoa, kehonkoostumusmittauksia, urheiluvaatekirppis ja erilaisia esittelijöitä. En malta odottaa, että pääsen taas Bodycombattiin (olen ikävoinyt sitä niin!). Kehoni kaipaa myös kipeästi kehonhuoltoa ja venyttelyä.

Tapahtumahan järjestetään nyt kolmannen kerran ja pääjehuina toimivat Sanna Raikunen, Juuso Mäkelä ja Tiia Laine. Hauskaa tavata nämä tyypit ja ottaa selvää, mistä koko tämä idea sai alkunsa. Ensimmäisena vuotena tapahtuma keräsi 80 osallistujaa, toisena 110 ja nyt huikeat 300 henkeä!

Harjavalta Traning on ollut sellainen matalan kynnyksen urheilutapahtuma, johon ovat tervetulleita kaikki ikään, tasoon ja kokoon katsomatta. Pääajatus on nauttia liikunnasta ja viihtyä. Treenipäivä vaikuttaa siis tosi kivalta ja helposti lähestyttävältä.

Mutta pääsette piakkoin lukemaan millainen tapahtuma oli oikeasti kyseessä kuvien kera, joten laittakaa ihmeessä blogini seurantaan.

Mukavaa perjantai-iltaa!

Elina

29025964_1808815676089828_356299169304436534_n

 

Yksi vastaus artikkeliiin “#eatwhatyouwant – Syö mitä haluat -päivä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s