Pää ja kroppa ihan lomalla

(Only in Finnish)

Aurinko porottaa taivaalla ja mittari näyttää + 28 astetta. Olen kuitenkin ilmastoidussa hotellihuoneessa pakenemassa kuumuutta ja ottamassa hieman lepoa. Olen nyt ollut muutamia päiviä Kreikassa äitini kanssa, ja vaikka kuvittelin, että täällä blogisuoni alkaisi virtaamaan, kävi juuri päinvastoin.

Mieli ja keho ovat totaalisessa lomamoodissa.

Päivärytmi on ollut melko yksinkertainen: herää, syö, ota arskaa, lue, syö, nuku päikyt, ota arskaa, syö, katso Netflixia, nuku. Ja ehkä tämä on juuri sitä mitä kaipasinkin – lepoloma.

Nyt kun piileskelen kuumuutta huoneessani, päätin päivittää hieman kuulumisia tänne blogiin. 

Lomafiilis 5/5

Ensinnäkin, olen superinnoissani, että minulla on kolmen viikon loma. En ole varmaan koskaan työelämäni aikana ollut näin pitkällä lomalla. Lisäksi, tänä kesänä minun ei tarvitse tuurata ketään, ja se on suuri helpotus.

Olen innoissani siitäkin, että Kreikan jälkeen pääsen viettämään aikaa kotona. Tämä on ensimmäinen kesä kun voi syödä aamiaista ja hengailla vaikka koko päivän omalla terdellä.

Päätin vihdoinkin viedä pyöräni huoltoon ja nyt pääsen huristelemaan sillä cityyn ja treeneihin. Pyörä-parka vietti talven pihalla, mutta lupasin itselleni että pidän siitä tästä lähtien parempaa huolta. Ehkä se pääsee vielä kovaan käyttöön jos vaikka innostun tekemään päiväretkiä lähiympäristöön (jota en muuten harmikseni tunne yhtään).

Treenit – vähemmän rääkkiä

Olen ottanut treenien kanssa melko iisisti sen jälkeen, kun loukkasin aikaisemmin keväällä selkäni. On oikeastaan ollut tosi vaikeaa lähteä uudestaan treenaamaan, mistä johtuen niin treenimotivaatio kuin oma kuntokin on kärsinyt. Ne muutamat kerrat, kun lähdin treenaamaan, lähdin aivan liian kovaa ja sain kroppani ihan juntturaan. En ehtinyt palautumaan, kun kalenterissa oli taas joku tappotreeni. Ehkä ne muutamat kovat juoksu- ja porrastreenit olisi voinut jättää väliin. Niiden jälkeen pohkeet ja penikat ovat olleet niin jumissa, ettei rullaaminenkaan onnistunut.

Toukokuun lopussa päätin siis jättää ”rääkkitreenit” vähemmälle ja aloittaa iisimmin. Päätin ikään kuin rakentaa kuntoni takaisin siihen pisteeseen, missä se oli alkuvuodesta ja keskittyä liikkuvuuteen, peruskunto- ja lihaskuntotreeniin. Kehonhuoltoa ja joogaa unohtamatta.

Täällä reissussa olen joogannut, käynyt pari kertaa salilla ja tehnyt muutaman lyhyen HIIT-treenin. Treeni alkaa maistua taas ja toivottavasti sama meno jatkuu Suomessakin. Loppukesästä pystyn varmaan taas käymään crossfitissa 3-4 kertaa viikossa (fingers crossed).

myweek2_hoorayforsquats

Lomasyöminen hallussa

Monet ottavat kesälomalla vähän iisimmin syömisten kanssa, kun juhlissa, piknikillä ja terdellä tulee syötyä sitä sun toista. Ja loma on siitä kyllä ihana, että voi kaikin tavoin ottaa rennommin.

Suhtaudun omaan syömiseen edelleen melko huolettomasti, mutta en kuitenkaan anna loman sabotoida tämänhetkistä tilannetta. Lomallakin voi hyvin noudattaa 80/20 periaatetta eli syödä hyvin suurimman osan ajasta ja sallia itselleen pizzapalan tai jäätelön silloin tällöin. Kunhan se ei lähde lapasesta.

Nyt kun kesäkuussa on tulossa vuoden ainoat häät, niin syön mielelläni kaikkea mitä siellä tarjotaan. Ei siinä lähdetä laskemaan kaloreita ja makroja. Normipäivinä haluan kuitenkin panostaa ruokavalioon ja säännölliseen ruokarytmiin. Ja nyt kun kerrankin on aikaa, haluan kokeilla uusia reseptejä.

Täällä hotellissa on kolme kertaa päivässä buffet-tarjoilu, mikä on ennen ollut itselle ainakin ongelma, koska halusin kokeilla ihan kaikkea ja söin helposti kaksi lautasellista ruokaa ja jälkkärit päälle. Nyt kun rajataan kaikki liharuuat ja maitotuotteet pois, niin jäljelle jää aika vähän vaihtoehtoja.

Lautaselle on päätynyt aamuisin kananmunan valkuaisia, kasviksia ja valkoisia papuja, kulhoon hedelmiä, pähkinärouhetta, kaurahiutaleita ja soijamaitoa. Lounas- ja illallisaikaan tulee syötyä iso annos salaattia, pastaa/riisiä ja tomaattikastiketta, sekä kikherneitä omasta kiposta. Jälkkäriksi melkeinpä aina vesimelonia. Missään vaiheessa ei ole tullut ähkyä tai ruokakoomaa, mikä on ihan mahtava juttu. Tämä on myös siitä jännä reissu, ettei tule tilattua gintoniceita allasbaarista tai juotua punaviiniä aterioilla.

Golfia, juoksua ja joogaa

Minulla ei ollut sen suurempia treenisuunnitelmia kesälle, kuin juosta, joogata ja käydä Crossfitissa, mutta pitääpä tehdä tilaa myös golfille. Nimittäin muistin, että minulta löytyy lahjakortti golfin peruskurssille, ja se pitäisi lunastaa tällä kaudella. En ole koskaan ajatellut, että golf olisi mun laji, mutta kun pääsin sen makuun viime viikolla Naantalin Aurinko Golfissa, ajattelin että onhan se nyt ihan hauskaa. Rangella pallo lensi ihan sikapitkälle ja puttauskin sujui.

Myweek_hoorayforsquats

Kirjoittelin tuossa aikaisemmin, että olen osallistumassa kolmeen juoksutapahtumaan tänä kesänä. Saatiin kuitenkin yllättäin kaverini kanssa osallistumiset Naisten Kymppiin, joten olihan se nyt pakko lähteä. Raivasin kalenterista tilaa neljännelle juoksutapahtumalle ja ajattelin ottaa iisisti koska kyllä ne jalat kantaa. Juoksu sujuikin ihan mukavasti (vaikkakin hitaasti), joten siitä jäi pelkästään hyvä fiilis.

myweek4_hoorayforsquats

Juoksua edeltävänä päivänä pääsimme kokeilemaan Naisten Kympin hyvinvointipäivänä ilmajoogaa ja innostuttiin siitä niin paljon, että ostimme viikon kokeilupassin Yoga Nordiciin. Vitsit mikä fiilis siitä tuli, kun roikkui pää alaspäin! Myös venyttelyt tuntuivat ihan eriltä liinan kanssa kuin joogamatolla. Ihanaa, että kohta pääsee kokeilemaan lisää ilmajoogaa ja muita joogatunteja.

myweek3_hoorayforsquats

Siinä oli tällä kertaa omat kuulumiset, yritän pitää jatkossa vähän lyhyempinä. Ja nyt taidan raahautua takaisin aurinkoon, koska ilta-arska on paras. Toivottavasti Suomessakin on edelleen hyvät säät ja pääsette nauttimaan kesästä. 🙂

Kesähalit,

Elina

 

2 vastausta artikkeliin “Pää ja kroppa ihan lomalla

 1. Elisa-Maria

  Kesähalit sinnekin, hehe! 🙂 Ihanan runsas, informatiivinen ja nautittava postaus! Huomaan, että kirjoitat sekä suomeksi että englanniksi. Olen itsekin ajatellut koittaa tulevaisuudessa, mutta olen aina ajatellut, että se on loppujen lopuksi hurjan työlästä. Oletko itse kokenut näin?

  Liked by 1 henkilö

  1. Elina / Hooray for Squats

   Kiitos, tuntuu että postaukset ovat välillä jopa liiankin runsaita, kun en julkaise joka toinen päivä. Mutta mahtavaa että tykkäsit ❤ Molemmilla kielillä kirjoittaminen on toki haastavaa (varsinkin silloin kun postaukset ovat pitkiä), ja siksi en julkaise jokaista postausta molemmilla kielillä. Eli onhan se paljon työläämpää kuin vain yhdellä kirjoittaminen. Välillä käy niin, että alan kirjoittamaan englanniksi, jonka jälkeen teen suomenkielisen vastineen. Silloin kun alan kirjoittaa suomeksi, en välttämättä jaksa kirjoittaa samaa englanniksi. Nautin kyllä paljon enemmän englanniksi kirjoittamisesta, mutta sitten taas suurin osa lukijoistani ovat suomenkielisiä. On se vaikiaa 🙂 Suosittelen toki kokeilemaan, jos sellainen oli suunnitelmissa ja katsoa viekö se huomattavasti enemmän aikaa. Itse kun julkaisen melko harvoin, niin en koe sen olevan ongelma 🙂 PS. Ihana blogi sulla! ^_^

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s