Turun seudun parhaat ulkotreenimestat – Vaarniemen portaat

(in English below)

Kesäkuu on jo puolessavälissä, mutta onneksi kesää on vielä paljon jäljellä. Se tarkoittaa sitä, että saamme nauttia ulkotreeneistä ja auringosta vielä pitkään. Paitsi juhannuksena. Koska silloin sataa. AINA.

Lupailin tuossa aikaisemmin kertoa kivoista ulkotreenipaikoista Turun seudulla ja ensimmäisenä halusin paljastaa oman suosikkini, eli Vaarniemen tornin ympäristön ja portaat. Täällä saan kaksi kärpästä yhdellä iskulla, eli pääsen polkujuoksemaan ja tekemään tehokkaan porrastreenin.

HFS_vaarniemi
Vaarniemen näkötornille vievät portaat

Jos et ole varma sijainnista, niin suosittelen syöttämään Google Mapsiin koordinaatit: 60 24.042, 022 17.229. Kepsiin voi laittaa osoitteeksi Rauvolantie 234, 20760 Kaarina. Paikka sijaitsee siis Kaarinan puolella, Turun ja Kaarinan rajalla.

IMG_3828
IMG_3807

Tästä paikasta tuli lempparini, kun yksi ilta päätin lähteä rauhalliselle puolen tunnin kävelylle mutta päädyinkin käppäilemään pariksi tunniksi metsään. Naapurini vinkkasi minulle Rauvolantien päässä olevista portaista, ja kun olin lähettyvillä, halusin nähdä ne omin silmin. Portaiden pituus yllätti positiivisesti, ja kun pääsin hengästyneenä ylös, maisemat olivat ihan mielettömät! Lähdin kiipeämään torniin, mutta korkeanpaikankammoinen kun olen, pääsin vain puoliväliin.

HFS_nakotorni_vaarniemi
Kesken kiipeämisen iski korkeanpaikankammo

Lähdin käppäilemään takaisin, mutta päätin mennä eri reittiä. Laskeuduin kalliolta merkittyä reittiä alas, kunnes pääsin pois metsästä. Halusin käppäillä vähän lisää, ja lähdin toisen metsänpätkän rajalta nousemaan kalliolle, josta lopulta pääsin alas ja lenkin aloituspisteelle.

IMG_3834
Retkeilyreitti on selkeästi merkitty, joten eksyminen on melkeinpä mahdotonta
IMG_3847

Sykkeet kävivät korkealla ja jalat joutuivat lenkillä kovaan rasitukseen epätasaisen maaston takia, mutta onneksi kenkäni olivat tukevat. Ensi kerralla laitan uudet polkujuoksukengät jalkaan, jos saisin niistä vielä enemmän tukea. Ihmettelen, miten vastaan tulleet hepat ja fatbiket selvisivät maastosta. On se hurjaa touhua! Mikäli mielessä on rauhallisempi retki Vaarniemen näkötornille ja laavulle, tästä löytyy kiva postaus aiheesta.

Tässä vielä Vaarniemen näkötornin ympäristön PLUSSAT ja MIINUKSET treeniä ajatellen:

+ Metsän puhdas ilma ja haastavat maastot

+ Metsän polut soveltuvat erinomaisesti polkujuoksuun, ja ilmeisesti myös ratsastukseen ja fatbike-pyöräilyyn

+ Voit pysyä pellonreunaa pitkin suoraan kulkevalla polulla tai valita haastavampia, metsän keskellä kulkevia polkuja, joissa enemmän korkeuseroja

+ Polulta on vaikeaa eksyä, seuraamalla sinisellä merkittyjä puita pääset turvallisesti eteenpäin ja tarvittaessa pois metsästä

+ Vaarniemenkalliolle vievät pitkät portaat soveltuvat porrastreeniin, juoksuun, hyppelyyn ja muuhun jumppailuun

+ Vaarniemen portaissa on yhteensä 218 askelmaa

+ Näkymät Vaarniemen tornilta ovat mielettömän kauniit (jos uskaltaa kiivetä sinne asti)

– Portaisiin mahtuu kerrallaan vain yksi henkilö, joten ryhmätreeneissä saattaa tulla trafiikkia

Portaissa ei kunnossapitoa, joten portaiden käyttö omalla vastuulla (esim. yksi porras oli vähän vino). Tarkistathan portaat ennen kuin lähdet vetämään treeniä.

Hyttyset (eivät vaivaa jos pysyt liikkeellä)

HFS_vaarniemi_polkujuoksu
Ihan mahtava paikka polkujuoksulle
HFS_vaarniemi_polkujuoksu_näkötorni
Näkymät Vaarniemen kalliolta ovat ihan huikeat

Toivottavasti sait tästä uutta inspistä ulkotreeniin! Kommentoi alle, tykkäätkö enemmän polkujuoksusta vai porrastreenistä?

Elina


My 3 week vacation is over, but luckily summer is only beginning. This means more outdoor workouts and hanging out in the sun for weeks to come. Except on Midsummer Day. It always rains on midsummer.

During my vacation I decided to explore new outdoor workout spots to share with my readers and found a real gem! If you ever visit Turku area and want to work up a sweat, then this spot is really special. Just write coordinates 60 24.042, 022 17.229 in your Google Maps.

This place is great for trail running, peaceful walking in the forest, stair workout and apparently also for riding horses and fatbikes, as I ran into a few of those last time. The views from Vaarniemi observation tower are beautiful, if only you have the courage to climb to the top (which I didn’t).

A few thing to remember if you decide to visit this spot: good shoes and mosquito spray. Also, the stairs are not maintained so please be careful and use them at your own risk. Don’t be scared to go trail running there, as the trails are clearly marked with blue paint on the trees. 

If you visit this spot, let me know in the comments whether you liked it or not. 

Until next time!

Elina

4 vastausta artikkeliin “Turun seudun parhaat ulkotreenimestat – Vaarniemen portaat

  1. Paluuviite: Juoksumotivaatiota Juoksuhaasteesta – Hooray for Squats

  2. Paluuviite: Eteneekö Juoksuhaaste? – Hooray for Squats

  3. Paluuviite: Turun seudun parhaat treenimestat – Kuuvuoren portaat – Hooray for Squats

  4. Paluuviite: Turun seudun parhaat ulkotreenimestat – Piikkiön kuntoportaat – Hooray for Squats

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s