Astetta hitaampi heinäkuu – Time to rest

(in English below)

Kaukana terveestä

Influenssa, nielutulehdus, poskiontelotulehdus, otsaontelotulehdus. Nämä ilkimykset ovat olleet riesana säännöllisin väliajoin vuoden alusta alkaen. Kolmen viikon sisään on vedetty kahdet antibioottikuurit. Frendit ja työkaverit ovat ihmetelleet, miksi olen koko ajan kipeä ja pitäisikö mennä tutkimuksiin. Itse en ole asiaa sen kummemmin ihmetellyt vaan jatkanut elämää normaaliin (aktiiviseen) tapaani. Kunnes kävin muutama päivä sitten lääkärillä, jolta sain hyväntahtoisen läksytyksen.

Ensinnäkin, töihin ei saisi palata, jos edellisenä päivänä on ollut kuumetta. Tämä on ns. peukkusääntö. Vaikka seuraavana aamuna ei olisikaan enää kuumetta, pitää kuumepäivän jälkeen levätä ja antaa kropan palautua kuumeen aiheuttamasta rasituksesta. (Olen täysin samaa mieltä, mutta kun suomalaisilla on niin korkea työmoraali ja yleinen asenne tuntuu olevan se, että töistä ollaan poissa vain jos on oikeasti kova kuume).

Toiseksi, sairastelun jälkeen treenaamista pitäisi hieman rajoittaa, eikä ainakaan mennä heti 5 km juoksulenkille. Vaikka olo olisi omasta mielestä hyvä, ei se kroppa ole välttämättä vielä valmis rankkaan treeniin. Niinpä sairasloman jälkeiset pari viikkoa mieluummin vain kävelyä ja kevyttä liikuntaa. (Kuulostaa loogiselta, mutta kun ei osaa ”vain olla” ja treenaamaan on pakko päästä…)

Ja näinhän siinä on käynyt, että kipeilyn jälkeen olen palannut töihin ja treenin pariin aivan liian aikaisin. Laskeneella immuniteetilla on varmasti myös ollut osansa siinä, että olen sairastunut aina uudestaan ja uudestaan. Joten nyt ollaan siinä pisteessä, että lääkärin kehotuksesta treenaamista on pakko lykätä tuonnemmalle ja keskittyä siihen, että sairastelukierre katkeaa. Crossfitit ja Bodycombatit saavat nyt jäädä (vaikka sieluni itkee) ja tilalle tulee keholle lempeää (kevyttä) liikuntaa.

Treenikalenteri uusiksi

Treenitauko on kieltämättä aiheuttanut ahdistusta. Olen kuitenkin päättänyt suhtautua tilanteeseen positiivisesti, onhan päämäärä sama kuin treenatessakin – hyvinvoiva keho. Heinäkuun treenikalenteri koki muodonmuutoksen ja nyt suunnitelma on seuraavanlainen:

  • CrossFit Eastin jäsenyys jäihin heinäkuuksi. Elokuussa paluu boksille, mutta wodit jätetään vielä väliin (tilalle soutua ja pyöräilyä).
  • Joogaa Yoga Nordicissa pari-kolme kertaa viikossa. Hot Yin Yogan jälkeen hyvä uni on taattu.
  • Elixiassa liikkuvuus- ja kehonhuoltotunnit aina kun kerkeää. Foamroller ja HighBaller käyttöön.
  • Kävelyä joka päivä, muutaman kerran viikossa pidempi lenkki. Parin viikon päästä ehkä jo mahdollisesti kevyttä hölkkää.

Noniin, näillähän tulee kalenteri sopivasti täyteen. Lisäksi nukkumaan aikaisin ja ravitsevaa safkaa niin eiköhän saadaan tää likka taas kuntoon.

Yoga is my happy place

Eniten odotan kyllä sitä, että saan hyvin mielin ja ”luvalla” joogata vähän enemmän. Aikaisemmassa postauksessa fiilistelin, miten hyvin mieli ja keho pääsee rentoutumaan esim. Hot Yin Yogassa, ja tällä hetkellä se on juuri sitä, mitä tarvitsen.

Jos jooga kiinnostelee ja haluat kokeilla hotjoogaa tai ilmajoogaa, TÄSTÄ LINKISTÄ voit hankkia vaikkapa viikon kokeilupassin Yoga Nordicille vain 15€:lla. Sillä pääsee joogaamaan viikon jokaisena päivänä ja voin luvata, että kroppa on melkoisen vetreä jälkeenpäin.

Jos vietät treenitaukoa / lepolomaa / kesälomaa / omaa lomaa tai olet kankea kuin rautakanki –  samasta linkistä löydät tarjoukset mm. kuukauden tutustumiskortille ja 10 krt kortille. Eivät nekään ole hinnalla pilattu.

Vaikka heinäkuu ei siis alkanut omalta osaltani aivan halutulla tavalla, treenitauko saattaa ihan hyvin olla paras asia, minkä voin oman hyvinvointini eteen tehdä. Nyt ei muuta kuin alennusmyynneistä ostettu (AIVAN IHANA) joogamatto käyttöön ja hymyssä suin eteenpäin!

Elina

hoorayforsquats_joogamatto3

hoorayforsquats_joogamatto2

hoorayforsquats_joogamatto4

hoorayforsquats_joogamatto1


Hello sweetie pies!

So, July is turning out to be anything but active what comes to training. I got sick again last week, so I visited my doctor and received another course of antibiotics. The thing is, that I’ve been sick roughly once a month after this year started, so he decided to school me about the importance of recovery and rest. In a friendly way, of course.

I admit, I’ve been too hesitant to return to work after having a fever and started training way too early after sick leave. I haven’t let my body recover, which resulted in me being sick all the freaking time.

So the doctor gave me a friendly advice to take is super easy for some weeks to come. Training should not be a priority right now, instead I should focus on getting my body back on track. So this month my normal training routines should be replaced with easy stuff, like walking and yoga. No running, no lifting, no crossfit, no BodyCombat. Maybe easy jogging after a few weeks. Also, proper nutrition and enough sleep are important (obviously).

I’ve made some modifications to my training plan, and now it will include more yoga, mobility and walking. Also, with a heavy heart, I put my crossfit box membership on ice for one month, but I will come back stronger and healthier. Fingers crossed.

Now, when that little voice in my head is telling me to go out and workout, I just need to tell it that:

I only love my walks and my yoga, I’m sorry.

Even though taking it super easy is really hard for me mentally (I’m a sucker for killer workouts), I try to see the positive side of it. I’m especially happy about doing more yoga than before.

I’ve been going to Yoga Nordic Turku lately and can recommend it to anyone wanting to try yoga. I love it there, even though I’m stiff as a board. Everyone is welcome and there is no pressure to know anything about yoga in advance. Now there are some really good offers available (here), like a week pass for 15€. The studios can be found in Turku, Helsinki, Espoo and Vantaa. Give it a try – and fall in love with yoga. I know I did.

Now I will head to my favorite yoga class, which is Hot Yin Yoga, and put my new beautiful yoga mat in use.

Elina

hoorayforsquats_walks_and_yoga

 

 

2 vastausta artikkeliin “Astetta hitaampi heinäkuu – Time to rest

  1. Paluuviite: Kun ei saa juosta – Paavo Nurmi Marathon – Hooray for Squats

  2. Paluuviite: Treenikuulumisia ja ajatuksia tämän hetken kunnosta – Hooray for Squats

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s