THIS OR THAT – Treeniversio

Päätin tarttua tekemääni 17 x This or That -blogihaasteeseen kun olen taas sairaslomalla ja pitäisi saada aika kulumaan jotenkin ei niin aktiivisella tavalla. Treeniaiheisen blogihaasteen tekeminen nyt on kuin laittaisi suolaa haavoihin, mutta menköön. Kohta teen kyllä jonkinlaisen sadetanssin tai uhraan pehmoeläimeni, jotta tämä sairastelukierre loppuisi. Maltti on valttia, ja kärsivällisyys palkitaan, mutta agh. Kyllä te tiiätte.

This or that -haasteessa on siis tarkoituksena tummentaa kahdesta vaihtoehdosta se itselleen mieluisampi. Ajattelin myös perustella valintani, koska se saa ajattelemaan, että mikä siinä treenaamisessa oikein miellyttää ja motivoi.

 • Hidas aamu vai ylös, ulos ja lenkille?

Hitaat viikonloppuaamut ovat kyllä parasta, mitä tiedän. Silloin voi hörppiä kahvia, lukea uutisia ja tehdä vaikka smoothie bowlin ilman kiirettä ja huolia. Illemmalla, kun on vähän viileämpää, voi käydä sitten lenkillä. Arkisin on vähän eri tilanne, eli menen mieluummin aikaisemmin töihin, jotta pääsee aikaisemmin pois. Viime aikoina olen kuitenkin ollut siinä tosi surkea.

 • Ilta- vai aamutreenit?

Jos kyseessä on crossfit-treenit tai muu rankka liikunta, niin ehdottomasti aamulla tai aamupäivällä. Sillä ehdolla tietenkin, että on syönyt hyvin edellisenä päivänä. Aamulla ei myöskään ole vielä ehtinyt tulla sellainen olo ettei jaksaisi.

 • Musa korvissa vai ilman?

Musiikki vaikuttaa niin paljon omaan fiilikseen, että ehdottomasti musa korvissa. Silloin kun Bodycombatissa tulee joku huikee biisi, niin tehot nousee ihan taatusti. Lenkillä tykkään kuunnella drum’and’bassia ja crossfitissa toimii räppi.

 • Yksin vai kaverin kanssa?

Riippuu toki tilanteesta, mutta ehkä kuitenkin kaverin kanssa. Juoksu on varmaan ainoa laji, jota harrastan mieluummin yksin (ehkä siksi että en tykkää jutella sen aikana).

 • Juoksu vai pyöräily?

Juoksu, ehkä siksi että se on aina ollut mulle haastavaa (and I love the challenge). Olen pyöräillyt paljon nuorena mutta pyöräily on aina ollut vain keino päästä paikasta A paikkaan B. Kokeilin tänä vuonna ensimmäistä kertaa spinningiä ja vein pyörän ensimmäisen kerran moneen vuoteen huoltoon, joten työstän suhdettani pyöräilyyn koko ajan.

 • Sali vai ryhmäliikunta?

Tein salitreeniä vuoden päivät, ja vaikka kehitystä tapahtui, ei syystä tai toisesta ollut mielenkiintoa tai kärsivällisyyttä jatkaa. Toisaalta, nyt tilanne voi olla ihan eri kuin pari vuotta sitten, who knows. Ehkä salitreenistä uupuu se sosiaalinen aspekti, kun tunti-pari tehdään töitä yksin omien ajatusten kanssa. Ryhmäliikuntatunneilla voi heittää välillä läppää kaverin kanssa ja haastaa toisiaan. Ja onhan ne tunnit tosi monipuolisia – on kehonhuoltoa, joogaa, lihaskuntoa ja vaikka mitä.

 • Tiukka ruokavalio vai fiiliksen mukaan?

Fiiliksen mukaan syöminen on stressitöntä. Jos mun tekee mieli bataattiranskalaisia tai Lohilo-jäätelöä, niin syön ne hyvällä omallatunnolla. Syön säännöllisesti 3-4 tunnin välein, joten harvoin tulee älyttömiä mielitekoja. Olen toki kokeillut tiukkaakin ruokavaliota, mutta en ole jaksanut sellaista pitkään noudattaa. Ehkä siksi, ettei minun tarvitse.

 • Meal prepping vai suoraan pannulta?

Vaikka tykkään kokkailla, niin en jaksa uhrata siihen 1-2 tuntia joka päivä. Mealpreppaan pari kertaa viikossa ison satsin ruokaa, punnitsen ja pistän kippoihin. Meal prepping on siitä hyvä, että pysyy annoskoot sopivan kokoisina, eikä tule houkutusta lähteä ulos lounaalle (eli siinä säästyy myös rahaa – ka’ching!).

 • Lisäravinteet vai ilman?

Tällä hetkellä en käytä lisäravinteita, mutta kun treenaan useita kertoja viikossa kovalla intensiteetillä, lisäravinteista on apua. Treenin aikana käytän BCAA ja EAA aminohappoja sisältävää intrajuomaa, joka tehostaa harjoittelua ja nopeuttaa palautumista. Kaapista löytyy mm. Ultimate BCAA ja Intra Worx (jossa myös proteiinia). Silloin kun treenaan, aamurutiiniin kuuluu OptiMSM ja sitruunavesi. Myös palkkaria tulee otettua silloin tällöin, mutta useimmiten pyrin syömään melko pian treenin jälkeen, jolloin palkkarille ei ole tarvetta.

 • Kahvakuula vai käsipainot?

Kahvakuulalla saa hyvän treenin aikaiseksi ja tykkään tehdä kuulalla esim. yhden jalan maastavetoja ja sumokyykkyjä. Käsipainot vaan ovat paremmat ranteille tietyissä liikkeissä ja siksi tykkään niistä enemmän. Sitäpaitsi, millä itse tekisit mieluummin thrustereita – kahvakuulilla vai käsipainoilla? Kysynpähän vaan. (Okei, okei, makukysymys).

 • Palautusjuoma vai banaani?

Treenin jälkeen banaani käy ihan hyvin. Jos olen tehnyt voimatreenin, niin saatan napata sen lisäksi myös protskujuomaa, mutta yleensä pärjään ilman.

 • Vatsat vai punnerrukset?

Kummatkin sujuu, mutta punnerrus on yksi lempiliikkeistäni. Paitsi timanttipunnerrus sen saisi kieltää lailla.

 • Burpeet vai askelkyykkyhypyt?

Tämä on vaikea valinta, koska molemmat ovat inhokkiliikkeitä. Burpeet sujuu kuitenkin helpommin, joten ihana kamala yleisliike it is.

 • Venyttely vai foam roller?

Yin yogan myötä olen oivaltanut syvien venytysten voiman ja hyödyn, ja dynaaminen venyttely ennen treeniä toimii erinomaisena lämppänä. Foam roller tulee hyvänä kakkosena.

 • Protskupatukka vai protskujuoma?

Pitää olla suutuntumaa ja tänä päivänä on saatavilla erittäin hyviä prodepatukoita, kuten Barebellsien kaikki maut YUMS!

 • Aktiivisuusranneke vai ilman?

Kun juoksee tai tekee kovatehoista treeniä, kello on hyvä työkalu sykeseurantaan (itsellä kun nousee sykkeet ihan liian ylös). Oma Suunto myös motivoi kävelemään sen 10 000 askelta päivässä ja nukkumaan 8 tunnin yöunet, joten siitäkin plussaa.

 • Hyvä fiilis vai tulokset?

On hienoa huomata, että kehitystä tapahtuu ja tulee parempia tuloksia vaikkapa kyykyissä ja penkissä. Mutta kyllä se on se mahtava fiilis treenin aikana ja sen jälkeen, mikä ajaa eteenpäin. On toki hyvä olla tavoitteita ja niiden saavuttaminen tuntuu mielettömän hienolta! Mutta en ainakaan tällä hetkellä treenaa tavoitteellisesti tai saavuttaakseni tiettyjä tuloksia.

hoorayforsquats_thisorthat_treeniversio

Oli kyllä ihan hauskaa tehdä tämä ja myös lukea, miten muut ovat tähän vastanneet. 🙂  Suosittelenkin tsekkaamaan mm. Sandran, Lauran, ja Jennan blogihaaste-postaukset.

Hauskoja treenihetkiä kaikille himotreenaajille ja tsemppiä teille, jotka joudutte pitämään treenistä taukoa. Niinkuin motivaatiovalas on kerran sanonut: Kyllä se siitä.

Elina

 

2 vastausta artikkeliin “THIS OR THAT – Treeniversio

 1. Paluuviite: 33 kysymystä – mies vastaa – Hooray for Squats

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s