Testissä HighBaller-hierontalaite

Paavo Nurmi Marathoniin on enää 2 päivää ja pikkuhiljaa jännitys hiipii puseroon. Viime viikonlopun 8 km lenkki ei mennyt kuten ajattelin, vaan ensimmäisen 2-3 km ajan penikat päättivät laittaa kapuloita rattaisiin. Turhautumisitku tuli, enkä meinannut päästä kivusta yli. Vähän aikaa käveltyäni pääsin kuitenkin jatkamaan juoksua, vaikka vauhti jäikin tällä kertaa hyvin hitaaksi. Jännittää siis, miten lauantaina käy ja ehtiikö penikat toipua siihen mennessä tarpeeksi.

Penikkakipuilu ja sen hoito

Penikkakipu johtuu siitä, että sääriluun sisäreunan lihaskalvo ei anna myöden turvonneelle lihakselle, kiristyy ja tulehtuu. Penikkataudiksi kutsuttu kipu säärten etuosassa voi johtua monestakin asiasta. Omalla kohdallani syinä ovat mitä todennäköisemmin kireydet pohkeissa sekä toista jalkaa kiusaava kireä akillesjänne, jotka rasittavat jalkoja ja voivat altistaa virheasennoille. Asfaltilla juokseminen ei myöskään tee hyvää, varsinkaan kun en juoksijana ole siitä kevyemmästä päästä.

Sanotaan, että penikoita voi hoitaa tulehduskipulääkkeillä ja kylmähoidolla. Myös hieronta on hyvä hoitokeino mutta usein erittäin kivulias. Tärkein hoitomuoto on kuitenkin lepo. Sitä olenkin harrastanut tällä viikolla urakalla. Sen lisäksi olen ottanut aktiivisesti käyttöön HighBallerhierontapallolaitteen, josta minun on pitänyt laittaa käyttökokemuksia jo aikoja sitten, mutta treenitauon myötä sen käyttö jäi minimiin. Nyt se on kuitenkin erittäin ajankohtainen.

Tsekkaa 10 vinkkiä penikkakivun hoitoon tästä!

HighBaller-hierontalaite kokemuksia, kipeät penikat - hoorayforsquats

Mikä HighBaller?

HighBaller on siis kotimainen lihashuoltolaite, joka on ensisijaisesti suunniteltu triggerpiste- ja lihaskalvohierontaan. Triggerpisteet ovat niitä jumissa olevia kohtia lihaksissa, joita painamalla tuntuu säteilevää kipua. Ja jos olette koskaan käyneet triggerpistehieronnassa, niin tiedätte miltä se tuntuu. Ei kivalta. Kipukohdat on kuitenkin hyvä hieroa auki, koska ne vaikuttavat paljon laajemmin kehossa. Lihaskalvot (faskiat) ovat niitä luihin, lihaksiin ja elimiin kiinnittyviä sidekudoskalvoja, jotka puutteellisen kehonhuollon ja huonon nesteytyksen seurauksena saattavat aiheuttaa aika paljonkin ongelmia. Faskiat kulkevat päästä varpaisiin ja sitovat kroppamme lihaksiston kokonaisuudeksi, joten niistä olisi tärkeää pitää hyvää huolta.

Kokemuksia HighBaller-hierontalaitteesta

Olen nyt käyttänyt HighBalleria säären etuosan, pohkeen ja kyynärvarren hieromiseen, koska ne kohdat tuntuvat tällä hetkellä kireimmiltä. Normaalisti olen käyttänyt putkirullaa, mutta penikoiden käsittely rullalla ei ole ollut mielestäni tehokasta. HighBallerilla sääriluun molemmat puolet tulevat käsitellyiksi samalla kertaa, kun kaksi palloa on säädetty sopivalle etäisyydelle toisistaan. Pallot ovat sellaisessa kulmassa, että hieronta tuntuu syvemmällä lihaskalvossa ja lihaksessa. Ei se kivutonta ole, mutta ehdottomasti kivun arvoista.

HighBaller-hierontalaite kokemuksia - hoorayforsquats
Säären etuosaa hieromalla penikat kuntoon.
HighBaller kokemuksia - hoorayforsquats
Toimistotyöläinen on mielissään kun hiirikäsi pääsee käsittelyyn.
HighBaller-hierontalaite ja kireät pohkeet - hoorayforsquats
Pohjehierontaa HighBallerilla.

HighBaller osaksi kehonhuoltorutiinia

HighBaller kannattaa ottaa osaksi kehonhuoltorutiinia, vaikka ei kärsisikään penikkakivuista tai lihasjumeista, sillä laitteen tehtävänä ei ole pelkästään hoitaa jo kipeytyneitä lihaksia, vaan myös ennaltaehkäistä mahdollisia kiputiloja. Pitämällä huolta lihaskalvoista mm. rasitusvammojen riski pienenee. Ennaltaehkäisevä hieronta myös sattuu huomattavasti vähemmän kuin jo kipeytyneiden lihasten ja lihaskalvojen avaaminen. HighBallerilla voi myös lämmitellä ennen treenejä rullaamalla kaikki lihasryhmät läpi vaikkapa 15 sekuntia kerrallaan, ihan samalla tavalla kuin putkirullallakin.

HighBaller-hierontalaite kokemuksia - hoorayforsquats
Hierontapallojen väli on säädettävissä.
Hierontalaite HighBaller kokemuksia - hoorayforsquats
HighBallerissa on kaksi oranssia hierontapalloa.

Itsellähän laitteen käyttö tulee lisääntymään lähiaikoina paljonkin, kun treenin määrä nousee ja myös treenin intensiteetti kasvaa. Nyt kun muutaman kympin juoksun jälkeen aletaan treenaamaan puolikkaalle, kehonhuolto is the key.

Jos olet kiinnostunut lukemaan HighBallerista lisää, niin esim. Foamroller-sivulta löytyy lisätietoja. Jos olet jo päässyt testaamaan laitetta, niin laita ihmeessä kommenttia kokemuksistasi.

Nyt lähden lyhyelle ja hyvin iisille alle puolen tunnin lenkille herättelemään kroppaa lauantaita varten. Fingers crossed, että kisapäivänä ei tule jumeja ja juoksu rullaa!

Elina

Voit seurata blogiani näistä blogipalveluista: Blogit.fi ja Bloglovin’.

Muista seurata myös blogini sometilejä:

Instagram

Facebook

3 vastausta artikkeliin “Testissä HighBaller-hierontalaite

  1. Paluuviite: Penikkakivut kuriin näillä konsteilla – Hooray for Squats

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s