Syksyn Bucket List

(in English below)

Syyskuu on jo nurkan takana. Vaikka tykkään kesästä ja lämmöstä, on syksy ollut aina suosikki vuodenaikani. Syksyn väreissä, pimenevissä illoissa ja viilenevässä ilmassa on sitä jotakin. Silloin käperrytään vilttiin, juodaan teetä ja katsotaan paljon Netflixia.

Tänä syksynä halusin kirjoittaa ylös ne asiat, jotka haluan joka syksy tehdä, mutta jostain syystä en saa aikaiseksi. Aina ei (mukamas) ehdi ja sitten huomaakin, että syksy on mennyt ihan hujauksessa ohi.

SYKSYN BUCKET LIST

 1. Lue muutama romaani. Joka syksy tekee mieli käpertyä viltin alle ja lukea, mutta todellisuus on ollut sitä, että kirjan sijaan avaan Candy Crushin tai selaan Instagramia.
 2. Järjestä lautapeli-ilta. Vaikka hyllyltä löytyy vain Trivial Pursuit ja Menolippu, olen tosiasiassa ihan hirveä lautapelifani. Haluaisin hankkia ainakin Aliaksen, Cards against the humanityn ja Muuttuvan labyrintin.
 3. Patikoi. Syksyllä on ehdottomasti pakko päästä patikoimaan. Tänä syksynä haluaisin käydä ainakin Kurjenrahkan kansallispuistossa ja Nuuksiossa.
 4. Lenkkeile auringonnousun ja auringonlaskun aikaan. Syksyllä ei onneksi tarvitse herätä 4:30 jotta näkee auringonnousun tai odottaa klo 22 asti että näkee auringonlaskun, vaan arskalle voi sanoa syksyllä heipat ihan ihmisten aikaan.
 5. Käytä pipoa. Minulla on lämmin (okei, kuuma!) ympäri vuoden, enkä siksi normaalisti käytä pipoja, huiveja tai hanskoja. Pärjään syksyllä villapaidassa ja talvella kevättakissa. Tykkään kyllä älyttömän paljon pipoista (vaikka ne nyt hieman hiostaakin), että voisin yrittää käyttää niitä enemmän.
 6. Tee sosekeittoja. Syksyllä maistuu kuuma keitto ja varsinkin erilaiset sosekeitot. Yleensä olen tehnyt sosekeittoja valmiista punajuuri- tai bataattisoseesta, mutta nyt voisi yrittää tehdä alusta asti itse. Hyviä reseptejä, anyone?
 7. Vie vanhat syys- ja talvivaatteet kirpputorille. Olen kerännyt jo viime vuonna kirppikselle tarkoitetut vaatteet pusseihin, mutta viimesyksyisen muuton takia ne ovat jääneet kaappiin ja unohtuneet sinne. Tänä syksynä uusi yritys! Samalla voisi siivota varasto ja antaa ylimääräiset tavarat pois.
 8. Halloween-bileet! Lokakuu on mun lempparikuukausi, koska silloin on mun synttärit ja Halloween, ja olen joka vuosi yhdistänyt nämä kaksi juhlapäivää teemabileiden muodossa. Tänä vuonna taitaa bileet jäädä, mutta ihan mielelläni kyllä osallistun jonkun muun järjestämiin Halloween-bileisiin.
 9. Juo kaakaota terassilla viltin alla. Tämän olen halunnut toteuttaa jo kauan, mutta kaapista ei koskaan löydy kaakaota. Ja viime syksynä meillä ei ollut terassikalusteita. Jos nyt sitten tänä syksynä pääsisin kokemaan tuon täydellisen kaakaonhörppimishetken meidän terdellä.
 10. Järjestä illalliskutsut. Olisi hauskaa järkätä sellaiset syysteemaiset illalliset ja tehdä jotakin syysruokaa, esim. kurpitsasta tai punajuurista. Voisi myös leipoa piirakkaa. Sitten kun on masu täynnä niin voisi vaan fiilistellä syksyä ja katsoa vaikkapa muutamat Harry Potterit.
hoorayforsquats_magisso_syksy
Kohta viikonlopun aamuteet nautitaan terassilla karvahattu päässä.
hoorayforsquats_elina
Magisson tilting tea cup ❤

Mikä on sun syksyn Bucket List? Onko sinulla joku oma juttu, joka pitää tehdä aina syksyisin?

Näiden 10 asian lisäksi ajattelin suorittaa useamman juoksuhaasteen kohdan pois alta. Nyt kun saa juosta ja juokseminen on alkanut tuntua ihan hyvältä, en malta odottaa tulevia juoksulenkkejä!

Ihanaa syksyn alkua,

xo

Elina


Autumn is right around the corner and once again, I can’t believe how fast the summer has passed. Even though I love summer, autumn has always been my favorite time of the year. There is just something mysterious and magical about autumn colors, dark autumn evenings and cooler air. This is the best season to wrap yourself inside a cozy blanket, drink tea and watch Netflix. I really hope some great new series will appear soon, because I feel like I’ve already watched everything.

This year I really wanted to make a bucket list of things I must do this autumn season. Things that I have wanted to do every autumn, but for some reason failed.

AUTUMN BUCKET LIST

 1. Read a couple of novels. Every fall I plan on reading an actual book or two, but when I manage to get myself to relax on the sofa after work or on the weekend, I usually just end up playing Candy Crush or scrolling through Instagram pics. Or just watching Netflix.
 2. Board Game Night! I only have a few board games on my shelf but in fact I am a huge fan of board games (wink wink, if you ever plan on getting me a present). This autumn I want to organize board game nights at least once a month. Luckily I have a couple of friends who share my enthusiasm.
 3. Go hiking. Hiking is a must thing to do during fall in Finland because of ruska season. The colors are so beautiful!
 4. Run during sunrise and sunset. Luckily for me, there’s no need to wake up super early if I want to catch a sunrise on my run during autumn season. Also, the sun sets quite early already, so when going for a run at 8 pm there’s a big chance I’ll witness a beautiful sunset! And oh my, how beautiful the sunsets are when it gets chillier – with red, pink and orange colors!
 5. Wear a beanie. I always feel hot no matter the season, and for that reason I don’t usually wear woolly hats or scarfs or gloves. When others wear jackets, I wear sweaters; when others wear quilted winter jackets, I wear thin spring jackets. But I love beanies, and will try to wear them more often (even though I might sweat a bit).
 6. Make creamy soups. I love creamy soups but I am usually too lazy to make them from scratch. This autumn I will try to learn some new recipes and make more soup! If you have a good recipe, don’t hesitate to let me know in the comments.
 7. Take old clothes to second hand shop. Last summer I cleaned my closets and put a lot of clothes and shoes in bags to take to the second hand shop. Then we moved to a new apartment and suddenly I had no time to finish what I planned to do. So the bags are in still in storage waiting to be taken away. But probably should clean my closets again, I bet I can find more clothes to get rid of.
 8. Halloween Party! October is my favorite month of the year, not only because my wedding was in October (and it was a BEAUTIFUL day), but also because my birthday and Halloween happen to be in October too! Usually I celebrate both on the same day by organizing some theme party and the parties have been a blast. This year I decided to take a break from organizing, but will definitely want to attend a Halloween party organized by someone else.
 9. Drink hot chocolate on the terrace wrapped in blanket. I’ve wanted to do that already last autumn, but we didn’t have any terrace furniture at the time. Or hot chocolate. This year I come prepared! Hello, cozy times.
 10. Organize a dinner party! I would love to organize an autumn themed party where I could serve some typical autumn dishes. And bake a pie. And watch all the Harry Potter movies afterwards.

What are your MUST things to do during autumn season? Do you have any autumn traditions?

On top of my bucket list, I also plan to complete some of my Running challenge points, now that I can finally run and it feel yey okay!

Btw, sorry for not posting in English for some time now, I’ve been feeling a little lazy 🙂 

xo

Elina

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s