Yön yli smoothie

Olen viime aikoina innostunut tekemään smoothieta mukaan töihin, mutta koska aamulla blenderin soittaminen ei varmastikaan tunnu kenestäkään kivalta, teen smoothien usein edellisenä iltana valmiiksi.

Muutaman kerran olen erehtynyt laittamaan yön yli smoothieen banaanin ja seuraavana aamuna jääkaapissa on odottanut hyvin kyseenalaisen värinen (ruskea) juoma. Ei se maku, vaan se ulkonäkö, eikö?

Ilman banaania smoothie on kuitenkin usein aika litkua, mutta päätin etsiä jonkun korvaavan ainesosan, joka tekisi juomasta paksumpaa. Nyt olenkin löytänyt ihan täydellisen smoothie-ohjeen, joka tekee juomasta ihanan paksua ja täyttävää! Tämä smoothie toimii mielestäni tosi hyvin sekä aamupalana että välipalana, varsinkin silloin kun ei ehdi lusikoimaan puuroa tai granolakulhoa.

Yön yli smoothie -resepti:

hoorayforsquats_smoothie
Kuva: Iivari Mokelainen
hoorayforsquats-smoothie_mustikka
Kuva: Iivari Mokelainen

Ja reseptin “salainen” ainesosa on siis tuo pellavarouhe, joka imee itseensä yön yli tehokkaasti vettä ja muodostaa vatsaa hellivän geelin. Pellavarouhetta ei siis ole pakko turvottaa yön yli, vaan ihan muutamakin tunti riittää.

Tässä reseptissa on muuten kalorit ja makrot kohdallaan: yhteensä noin 300 kaloria; protskua 24g, hiilaria 19g ja rasvaa 13 g.

Kuulostaako hyvältä?

Pistä ihmeessä resepti kokeiluun!

xo

Elina

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s