Puolimaraton lähestyy – my body is not ready

Enää kaksi päivää Ruissalojuoksuihin ja alkaa jännittää aika paljon. Blogissa ja somessakin on ollut aika hiljaista, kun en ole oikein pystynyt keskittymään mihinkään. Toisaalta pelottaa, etten selviä puolikkaasta lainkaan, ja toisaalta taas jännittää, että mitä jos selviänkin! 

Tasan viikko sitten kävin tekemässä 15 km lenkin ja vaikka fiilis oli jälkeenpäin bueno, ei se siinä juostessa tuntunut yhtään kivalta. Vauhti oli hidasta, jalat eivät kantaneet ja suuta kuivasi. Kävelin ihan suosiolla ylämäet, koska syke nousi aika korkealle. Kipaisin 8 km jälkeen kotona nappaamassa muutamat suolakurkut naamariin ja hakemassa lisää vettä mukaan. Juoksun viimeiset 5 km meni joten kuten, ja palasin kotiin aika lyötynä. Kyseisen lenkin vauhdin mukaan saatan just ja just selvitä puolikkaasta 3 tunnissa.

Viime lauantain treenimaratonin jälkeen olen yrittänyt ottaa iisii ja olla rasittamatta jalkoja liikaa. Eilisissä crossfit-treeneissä korvasin wall ballit kettlebell swingillä jotta treeni olisi enemmän yläkroppapainotteinen. Ja on muuten aika hellänä koko selkä. Noh, pääasia ettei jalat! Tänään kipaisen vielä rauhallisella puolen tunnin lenkillä ja huomenna teen kevyttä venyttelyä ja rullailua.

Kun valmistautuu puolikkaaseen, suositellaan hiilareiden lisäämistä ruokavalioon noin 2-3 päivää ennen kisapäivää. Nämä pari päivää olen siis yrittänyt syödä enemmän puuroa, pastaa, banaaneja ja leipää, mutta en millään saa suositeltua hiilarimäärää täyteen. Eilen söin vain 250 g hiilihydraatteja, vaikka pitäisi saada kaksi kertaa enemmän. Tänään olen yrittänyt petrata: aamiaisella söin hyvin leipää, lounaalla kunnon annoksen pastaa, päivälliseksi tortilloja ja lenkin jälkeen vetäisen nassuun vähän lisää pastaa tai leipää. Vuorokausi ennen kisaa palaan taas normaaliin syömiseen.

Hiilaria tankataan, jotta pitkän juoksun aikana lihakset pääsevät käyttämään niihin varastoitunutta glykogeenia polttoaineenaan. Samalla kroppaan kertyy nestettä, mistä juoksupäivänä on todella hyötyä. Ilman hiilaritankkausta pitkällä matkalla saattaa tulla ns. seinä vastaan. Ja sitähän ei kukaan halua.

Hiilarin lisäksi olen toki syönyt myös hieman proteiinia ja rasvaa, mutta paljon vähemmän kuin yleensä. Esimerkiksi puolikas annos (25g) Kaura Pro:ta smoothien tai kaurapuuron sekaan on toiminut oikein hyvin. Kaura Pro sisältää paljon kuitua, joten kisaa edeltävänä päivänä pidän siitä hieman taukoa.

hoorayforsquats_voimaruoka_hiilaritankkaus

hoorayforsquats_kaurapro_annostelupussi

hoorayforsquats_kaurapro

Sen lisäksi, että lauantaina 22.9. juostaan Ruissalojuoksut, silloin on myös viimeinen päivä osallistua tuotepakettiarvontaan!

Pääsen arpomaan yhdelle seuraajalleni Harjavalta Training -tapahtuman sponsoreiden tuotteita, joihin kuuluu myös pussillinen tätä Kaura Pro -välipalajauhetta (Voimaruoka). Arvonta suoritetaan Instagramissa, ja pääset osallistumaan siihen minun tililläni @hoorayforsquats. Vielä ehtii siis osallistumaan!

Pidän arvontaan osallistuville peukkuja, ja pitäkää tekin minulle peukkuja lauantaina. Tsemppiä tarvitaan kyllä koko 21,0975 km matkalle.

Oletko itse kokeillut hiilaritankkausta? Millaisia hiilarin lähteitä olet silloin suosinut?

Nyt sinne lenkille!

Elina

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s