Personal Trainer -kalenteri testissä

Olen ollut vannoutunut paperikalenterin käyttäjä aina lukiosta asti, mutta viime aikoina homma on karannut vähän käsistä, kun joka vuosi huomaan, että yritän käyttää samanaikaisesti neljää-viittä eri kalenteria, enkä loppujen lopuksi edes pysy kärryillä kaikista menoistani. Käytössä on mm. työkalenteri, seinäkalenteri, taskukalenteri, bujo-kalenteri, 5 vuoden kalenteri ja erilaisia muistivihkoja. Ja sitten on se vaaleanroosa kauniskantinen vuosikalenteri, johon vannouduin kirjoittamaan vain hyvällä käsialalla ja selkeästi, mutta ehkä juuri siitä syystä se on jäänyt melkeinpä täysin käyttämättä. Paitsi että se näyttää kivalta Instagram-kuvissa.

Päätin kuitenkin, että ensi vuonna haluan jonkinlaisen järjestyksen elämääni ja käyttää vain YHTÄ kalenteria. Okei, jotta muutos ei olisi ihan liian radikaali niin maksimissaan KAHTA.

Daintys Treenikalenteri ja treenipäiväkirja

Spottasin Facebookista Daintysin treenikalenterin, joka vaikutti mielestäni lupaavalta, koska elämäni pyörii hyvin paljon treenaamisen ympärillä. Sain kalenterin testiin ja olen käyttänyt sitä nyt kuukauden verran. Kalenteri on ollut tosi näppärä, ja se on kulkenut mukana niin töihin, treeneihin kuin matkoillekin.

Daintysin Treenikalenteri koostuu siis kahdesta osasta, Treenikalenterista ja Treenipäiväkirjasta. Osat on helppo kuljettaa ns. yhtenä pakettina ja paksujen muovikansien ansiosta kalenteri on pysynyt ainakin omassa käytössäni hyväkuntoisena.

daintys_treenikalenteri_2018_11

Kalenteri on hyvin monipuolinen, koska perusominaisuuksien lisäksi siitä löytyy kuusi kuntosaliharjoitteluohjelmaa, ravintosuosituksia, vinkkejä kehonhuoltoon, omat sivut tavoitteiden asettamiseen ja omien kompastuskivien tunnistamiseen sekä paljon muuta.

Olen ollut ihan innokkaana täyttämässä kalenteria ja suunnitelemassa loppuvuoden treenejä – se saa hienosti pysähtymään ja ajattelemaan, mihin treenaamisella pyrin, mitä tavoittelen ja mitä minun täytyy tehdä, jotta pääsen tavoitteisiin.

daintys_treenikalenteri_2018_3
Kalenteri ja treenipäiväkirja aina mukana töissä ja vapaalla.
daintys_treenikalenteri_2018_9
Käytännöllisiä vinkkejä hyvinvoinnin lisäämiseksi.
daintys_treenikalenteri_2018_8
Selkeä mittataulukko, josta voi seurata omaa kehitystä.
daintys_treenikalenteri_2018_7
Tässä pieni kurkistus minun kompastuskiviin.
daintys_treenikalenteri_2018_6
Tämän vuoden treenitavoitteet.
daintys_treenikalenteri_2018_5
Suuntaa antava viikko-ohjelmani.

En ole oikein koskaan pitänyt treenipäiväkirjaa mutta nyt olen jäänyt siihen aivan koukkuun. Päiväkirjan täyttäminen on tehty tosi helpoksi, joten siihen ei mene paljon aikaa. Treenipäiväkirjaan voi suunnitella valmiiksi päivän salitreenit ja sitten vaan merkata painot ja toistomäärät suorituksen jälkeen. Se sopii toki muuhunkin kuin salitreenin kirjaamiseen, ja itse olen täyttänyt siihen niin koti-, juoksu- kuin crossfit-treenitkin.

Ehkä eniten tykkään siitä, että treenipäiväkirjan avulla pystyy seuraamaan omaa kehitystä, toistosarjoja, painoja, fiiliksiä ja onnistumisia. Voi palata vaikka kuukausia taaksepäin ja fiilistellä, kuinka paljon on siinä ajassa kehittynyt.

Treenipäiväkirja on kulkenut itsellä mukana myös etelänreissulla ja siihen oli kivaa raapustella toistoja samalla kun nautti lämpimästä päivästä aurinkotuolissa.

daintys_treenikalenteri_2018_1
Treenipäiväkirja kulkee aina mukana.
daintys_treenikalenteri_2018_2
Hotellin kuntosalilla on saanut vedettyä kunnon treenit.

Kenelle Daintys Treenikalenteri sopii?

Treenikalenterissa on selkeä viikko- ja tuntijako, eli se toimii aivan tavallisena kalenterina ihan jokaiselle. Mutta treenaaja tai elämäntapamuutosta suunnitteleva saa tästä kalenterista varmasti enemmän irti.

Kalenteri toimii ikään kuin henkilökohtaisena PT:nä – se ohjeistaa, antaa suosituksia, pistää seuraamaan ja arvioimaan omaa kehitystä ja miettimään omia treenitavoitteitaan. Kalenteri antaa työkalut tavoitteiden saavuttamiseen mutta samalla vastuuta omasta tekemisestä. Eli tämä PT ei (valitettavasti) anna suoraa palautetta, kun sitä ehkä kaipaisi, vaan onnistuminen on täysin treenaajan omissa käsissä.

Kalenterin valmiit kuntosaliohjelmat vaikuttavat hyviltä ja se, että ohjelma vaihtuu jokaisen kuuden jakson jälkeen, on mielestäni hyvin motivoivaa ja tärkeää kehityksen kannalta. Harjoitukset on suunnitellut personal trainer, ravintovalmentaja ja ryhmäliikuntaohjaaja Susanna Kurola. Eli ammattilaiset ovat olleet asialla.

Jos vasta suunnittelee elämäntapamuutosta ja kaipaa urakkaan ohjeistusta ja neuvoja, on tämä kalenteri erittäin hyvä työkalu siihen. Kalenterista löytyy ohjeita, joiden avulla on helppo toteuttaa muutoksia kohti terveellisempiä elämäntapoja. Treenikalenterin avulla voi esimerkiksi seurata unen määrää ja veden juomista, sekä suunnitella viikon ateriat etukäteen. Seuraamalla omia merkintöjä ja tuloksia, pysyy motivaatio paremmin yllä.

PS. Jos haluat omien menojen lisäksi pitää kaikki treenisuunnitelmat, tavoitteet ja ravintosuunnitelmat samojen kansien sisällä, voin suositella Treenikalenterin hankintaa. Uudet 2019 kalenterit postitetaan joulukuussa, eli kalenteri kannattaa laittaa jo nyt tilaukseen. Hanki omasi Daintysin verkkokaupasta. 

Millä tavalla itse seuraat omaa kehitystä? Pidätkö treenipäiväkirjaa mukana salilla?

Mukavia treenihetkiä!

Elina

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s