Treenit Fysic-valmennusstudiossa

Onko se kuntokeskus? Ei.

Onko se kuntosali? Ei.

Onko se kuntoutuskeskus? No ei sekään.

Fysic on Turun ydinkeskustassa sijaitseva fysiikkavalmennusstudio, eli asiakkaiden valmentamiseen tarkoitettu tila. Sen perustivat Ismo Uusi-Uola ja Santtu Lehto, joihin tutustuin alunperin muutama vuosi sitten Elixiassa. Olen aina tykännyt poikien tavasta ohjata treenejä ja tiesin, kun he perustivat oman salin, että sieltä saa laadukasta valmennusta.

Pojat tarjoavat erilaisia valmennuspaketteja yksilöille, pareille ja pienryhmille. Vaikka Fysic profiloituu fysiikkavalmennuskeskuksena, täällä ei vedetä pelkästään urheilijoiden fysiikkatreenejä tai hiota tekniikoita kyllästymiseen asti. Fysicissä voidaan järjestää ihan ”tavallisiakin” treenejä. Saatavilla on mm. pysyvään painonpudotukseen ja elämäntaparemonttiin tähtääviä valmennuksia, yritysten henkilöstölle tarkoitettuja työhyvinvointivalmennuksia, eri lajeja tukevaa fysiikkavalmennusta urheilijoille sekä kuntoutuksen jälkeistä fysiikkavalmennusta, joka varmistaa turvallisen paluun treenin pariin.

Santun ja Ismon lisäksi tiloissa näkee muitakin valmentajia. Fysic tarjoaa personal trainereille mahdollisuuden tuoda valmennettavia asiakkaitaan harjoittelemaan, mikä on erittäin kätevää varsinkin silloin, kun valmennettavalla ei ole kuntosalikorttia tai asiakas ei voi tuoda omalle kuntosalille ulkopuolista pt:tä. Studio on siitä kiva, että samassa tilassa voi harjoitella samanaikaisesti maksimissaan muutama asiakas valmentajansa kanssa, mikä takaa rauhallisen treeniympäristön, tai sitten koko tila on max. 12 hengen pienryhmän käytössä.

Treeniympäristönä studio on tosi toimiva ja siisti. Treenivarustevalikoima on monipuolinen ja siksi täällä on mahdollista vetää paljon erilaisia treenejä.

fysiikkavalmennusstudio-fysic-turku-hoorayforsquats-9

fysiikkavalmennusstudio-fysic-turku-hoorayforsquats

fysiikkavalmennusstudio-fysic-turku-hoorayforsquats-2

fysiikkavalmennusstudio-fysic-turku-hoorayforsquats-11

fysiikkavalmennusstudio-fysic-turku-hoorayforsquats-10
Juoksumatto, wattbike ja soutulaite
fysiikkavalmennusstudio-fysic-turku-santtu-lehto-hoorayforsquats
Santtu Lehto / Fysic

Team Fit treenit

Lähdettiin tutustumaan valmennusstudioon yhdessä Team Fit treeniporukan kanssa ja Santtu oli suunnitellut meidän treenit niin, että oppisimme jotain uutta. Team Fitin treenit kun ovat yleensä hyvin intensiiviset ja rankat, niin tällä tutustumiskäynnillä saimme uusia ideoita siihen, miten treenin laatua voisi vielä parantaa.

Ensinnäkin, treeni olisi aina hyvä aloittaa dynaamisilla lämmittelyliikkeillä, joilla kroppa valmistellaan varsinaisia treenejä varten. Esimerkiksi, jos suunnitelmissa on tehdä paljon kyykkyjä, niin lämmittelyssä pitäisi herätellä niitä kyykyssä tarvittavia lihasryhmiä, availla vähän lonkkia, pohkeita, yms. Ja toiseksi, treenin ei tarvitse aina olla rääkkiä.

Lämpän jälkeen Santtu veti meille erinomaisen Circuit-treenin, eli kiertoharjoittelutreenin, jossa tehtiin 40 sekuntia töitä ja 20 sekuntia levättiin ja siirryttiin seuraavalle pisteelle. Kierroksia oli yhteensä kolme ja pisteitä kahdeksan. Treenistä tuli mieleen hyvät vanhat Elixia-ajat kun kävin vielä tosi paljon Transformerissa. Samanhenkistä treeniä olikin jo vähän ikävä. Treeni oli hyvin tehokas sekoitus voimaa ja kestävyyttä, ja kuten kuvistakin voi päätellä, saimme hien virtaamaan ja nassut punaisiksi. Oli hauskaa oppia uusia liikkeitä ja saada liikkeet tuntumaan ihan uusissa paikoissa. Lemppariliike oli ehdottomasti Hack-kyykky ja haastavin punnerrus renkaissa.

fysiikkavalmennusstudio-fysic-turku-hoorayforsquats-8

fysiikkavalmennusstudio-fysic-turku-hoorayforsquats-7
Team Fit

fysiikkavalmennusstudio-fysic-turku-hoorayforsquats-6

Minusta tällainen testitreeni on hieno tapa esitellä potentiaaliselle asiakkaalle, onko tämä paikka sitä, mitä hän oikeasti etsii ja synkkaako valmentajien kanssa. Niin yksilön kuin ryhmänkin on mahdollista tutustua Fysiciin, eli ei muuta kuin ilmaista tutustumiskäyntiä varaamaan. Voit varata ajan ja lukea lisää Fysicin palveluista täältä.

Eli jos hakusessa on laadukas valmennus Turun alueella, niin jo tämän yhden treenin perusteella voin lämpimästi suositella kyseistä putiikkia. Ainakin tämä jengi tykkäsi!

Treenitäyteistä viikonloppua!

Elina

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s