Proteiinipitoinen maapähkinävoi Fitnessbutterilta

Ei ole maapähkinävoin voittanutta! Mieheni kysyi kerran, että jos saisin valita, niin a) en saisi enää koskaan syödä maapähkinävoita mutta eläisin 10 vuotta kauemmin vai b) saisin syödä maapähkinävoita ja eläisin 10 vuotta vähemmän. Niin totta kai valitsin vaihtoehdon b, koska elämä ilman peanut butteria ei tuntuisi enää samalta.

Maapähkinävoi jakaa mielipiteitä. Osa rakastaa sitä ja osa ei oikein edes tiedä, missä sitä käyttäisi. Kaikki kyllä tietävät, että maapähkinävoissa on paljon rasvaa eikä sitä olisi hyvä syödä ihan kauheita määriä. Mutta kaikki ovat varmasti joskus vetäneet peanut butter -överit. Kaikki ovat myös tietoisia ikuisesta smooth vai crunchy väittelystä, ja tuntuu että maailma jakautuu tässä asiassa kahtia. Järjestin nimittäin instassa smooth/crunchy äänestyksen, ja tulos oli 50/50. Itsehän olen henkeen ja vereen team crunchy.

Olen viimeiset pari vuotta ollut maapähkinävoin suuri kuluttaja ja hehkutan sitä kyllä ihan kaikille. Ja tottakai haluan hehkuttaa sitä myös täällä blogissa. Voisin jopa aloittaa sellaisen maapähkinävoi-juttusarjan jossa vertailen erilaisia pb-merkkejä, mutta todennäköisesti päätyisin vaan hehkuttamaan niitä kaikkia tasapuolisesti.

Fitness Butter Crunchy – proteiinimaapähkinävoi

Tällä kertaa sain käsiini kuitenkin vähän erikoisemman peanut butterin, joka sai minulta – surprise surprise – täydet 10 pistettä! Kyseessä on siis Fitness Butter Crunchy 450 g -maapähkinävoi johon on lisätty riisiproteiinia. Se on gluteeniton ja täysin vegaaninen.

Fitnessbutter - Crunchy Peanut Butter with Rice Protein

Ennen kuin kokeilin tätä uutukaista, minulla oli tottakai epäilykseni. Voiko se maistua hyvältä kun siihen on lisätty proteiinia ja kaikista tärkeintä, voiko sen koostumus olla siedettävä? Epäilykseni olivat turhia, ja lopulta tämä fitness-ystävällinen peanut butter koukutti ja kun se oli loppu (siinä ei montaa viikkoa (okei päivää) mennyt), olin suorastaan surullinen. Kerronpa nopeasti miksi.

Ensinnäkin, kun perus peanut butter sisältää maapähkinää ja merisuolaa, niin tämä herkku sisältää noiden lisäksi vain riisiprotskua, auringonkukkaöljyä ja kookossokeria. Ei keinotekoisia ainesosia. Eli melko puhdasta kamaa on!

Toiseksi, yhdessä annoksessa (30 g) maapähkinävoita on huikeat 11 g proteiinia. 

Kolmanneksi, kun verrataan Fitness butteria yhteen toiseen (erittäin hyvään) peanut butteriin, niin käy ilmi, että fitnessvoissa on vähemmän rasvaa ja hiilaria, ja hurjasti enemmän protskua!

 Ravintosisältö:100 g Fitness Butter100 g X butter
Energiaa2450 kj / 585 kcal2359 kj / 563 kcal
Rasva44 g49 g
josta tyydyttynyttä8 g6,8 g
Hiilihydraatit11 g16 g
josta sokereita6 g4 g
Proteiini36 g25,6 g
Suola1 g0,6 g

Neljänneksi, tässä maapähkinävoissa on crunchy viety ihan eri levelille ja maapähkinäpalat ovat oikein isoja ja rapsakoita.

Itse tykkään käyttää maapähkinävoita niin, että laitan sitä puuroon, maissikakun päälle tai smoothieen tuomaan makua. Kun syö vaikkapa iltapalaksi 50 g kaurapuuroa ja 30 g Fitnessbutterin maapähkinävoita niin siitä saa jo 18 g proteiinia, eli ihan tarpeeksi.

Sen lisäksi että maapähkinävoi on tajuttoman hyvää, saa siitä myös kuitua ja vitamiineista mm. magnesiumia, sinkkiä, E-vitamiinia ja rautaa. 

Fitnessbutteria saa mm. Ruohonjuuresta ja tietääkseni ainakin kolmea eri makua. Oletko jo bongannut?

Syötkö sinä maapähkinävoita? Oletko team crunchy vai team smooth? 

Elina

LUE MYÖS NÄMÄ:

VIIKON RUOKAPÄIVÄKIRJA

VEGAANINEN SMOOTHIE BOWL

MITÄ SYÖN KUN EN TREENAA


7 vastausta artikkeliin “Proteiinipitoinen maapähkinävoi Fitnessbutterilta

 1. Milla

  Maistoin elämäni ekaa kertaa maapähkinävoita vasta viime viikolla 😀 Mistä oonkaan jäänyt paitsi! Juoksin heti ruokakauppaan nappaamaan oman smooth-purkin kotiin. Fitnessbutter pitää varmaan hankkia, kun joudun välillä oikeesti tarkkailemaan, että syön tarpeeksi proteiinia. Ja pitäähän se crunchykin kai testata 🙂

  Tykkää

 2. Hanna

  Crunchy, tietysti! 😉
  Itse yleensä välttelen kaikkia maapähkinävoita, mihin öljyä on lisätty, mutta voipi olla että tämä menee testiin!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s