Kohti ensi vuoden tavoitteita

Tavoitteet on tehty asetettaviksi (ja saavutettaviksi)

Vuosi 2019 lähestyy vauhdilla ja viimeistään nyt on aika asettaa tulevalle vuodelle uusia tavoitteita. Viimeiset pari vuotta olen asettanut itselleni eri elämänalueisiin liittyviä tavoitteita ja tehnyt konkreettisia suunnitelmia niiden saavuttamiseksi. 

Ensimmäisen kerran tein koko vuoden tavoitesuunnitelman v. 2017 alussa ja tein sen myös v. 2018 alussa. Kirjoitin itseasiassa tänne blogiin, miten hyvältä tuntui vetää ne toteutuneet kohdat yli tekemästäni tavoitesuunnitelmasta. Se on mielettömän palkitsevaa, kun niihin tavoitteisiin oikeasti pääsee!

Vuoden 2018 tavoitteet paketissa

Vuoden 2018 tavoitteeni liittyivät budjetointiin, kasvisruokavalioon ja juoksuun. Olen mielestäni onnistunut tavoitteissani ihan hyvin ja haluan tuoda esille muutamat konkreettiset onnistumiset:

 • Budjetti:
  • Skippasin kesän festarit (säästö 200-300€) ✓
  • (Vain) kaksi ulkomaanmatkaa ✓
  • Vähemmän ulkona syömistä, enemmän mealpreppausta ✓
  • Maksan edelleen vain kahdesta salijäsenydestä (vaikka haluan kokeilla kaikkia mahdollisia lajeja ja treenata kaikkialla) ✓
 • Ruokavalio:
  • En ole syönyt lainkaan lihaa ✓
  • Syön nykyään tuplasti enemmän kasviksia ✓
  • En pelkää syödä pastaa tai leipää  ✓
 • Juoksu:
  • Olen juossut paljon enemmän kuin vuonna 2017 ja osallistunut muutamaan ”ylimääräiseenkin” juoksutapahtumaan ✓
  • Juoksin puolikkaan ✓

Ja kyllä, vaikka tuo lista ei mitenkään kummoiselta näytä, tuntuu hyvältä tietää, että olen onnistunut näissä tänä vuonna.

Kohti vuoden 2019 tavoitteita

Vuoden 2019 tavoitteeni tulevat pyörimään hyvin paljon uuden oppimisen, oman kehittymisen ja bloggaamisen ympärillä. Tämä juuri vuoden täyttänyt blogi on muodostunut itselleni hyvin rakkaaksi harrastukseksi, joka haastaa oppimaan koko ajan uutta. Haluan oppia enemmän muun muassa valokuvauksesta, kuvankäsittelyohjelmista, kirjoittamisesta, somesta, tavoista tuottaa mielenkiintoista sisältöä ja niin edelleen. Kaikki tämä auttaa minua kehittymään myös päivätyössäni ja pääsemään siinä astetta pidemmälle. 

Tänä vuonna tavoitteiden asettaminen tulee omalla kohdallani muuttumaan aika lailla, koska sain apuriksi Kasvustoorin tavoitekalenterin. Aikaisemmin olen kirjoittanut kaikki vuoden tavoitteeni ja toteutussuunnitelmani johonkin vihkoon, yhteen könttään muutamalle aukeamalle, ja usein unohtanut tämän vihon pölyttymään kaapin nurkkiin. Sitten vuoden lopussa olen käynyt kirjoittamaani tavoitelistaa läpi ja ollut iloinen, jos edes joku tavoitteista oli vuoden aikana toteutunut (kuten nyt, haha).

Tästä tavoitesuunnittelusta puuttui hyvin tärkeä elementti, nimittäin välitavoitteiden asettaminen ja aikatauluttaminen. On hyvin tärkeää asettaa itselleen kuukausittaisia ja viikoittaisia välitavoitteita, jotka vievät kohti sitä päämäärää. Nimittäin, jos sinulla on olemassa vain puolen vuoden päähän asetettu tavoite, etkä tunnu pääsevän siihen, niin siinä saattaa helposti ajatella, että ”no yritän kesän jälkeen uudestaan”. Välitavoitteiden kanssa voi yrittää uudestaan heti huomenna tai ensi viikolla!

Kasvustoorin tavoitekalenteri

Olen nyt päässyt tutustumaan Kasvustoorin tavoitekalenteriin ja kokeilemaan tätä itselleni uutta tapaa asettaa tavoitteita. Tässä kalenterissa pääsen suunnittelemaan 1-5 päätavoitettani vuodelle 2019, miettimään niiden toteutustapoja, pilkkomaan päätavoitteet välitavoitteiksi, sekä pohtimaan hyviä tapoja itseni palkitsemiseen, kun olen ne saavuttanut.

Kuuden viikon välein pääsen laatimaan uusia tavoitepolkuja kohti päämäärääni sekä tekemään ns. välitilinpäätöksiä edellisistä jaksoista. Tällä tavalla saa niin pitkän kuin lyhyenkin tähtäimen tavoitteet kirkkaammiksi omassa mielessään. Lisäksi pääsee reflektoimaan omia onnistumisia ja epäonnistumisia, jotka vaikuttavat tavoitteen saavuttamiseen.

Tavoitteet pysyvät kirkkaasti esillä myös viikoittain, sillä joka viikolle kirjoitetaan oma tavoitteensa. Tämä pilkotaan vielä pienempiin osiin päiväkohtaisilla to do -listoilla, joihin kirjoitetaan yksi päivän tavoite. Tälle kaikelle on kalenterissa hyvin tilaa. Lisäksi kalenterista löytyy runsaasti aiheeseen liittyviä ohjeita sekä tsemppilauseita, jotka inspiroivat jatkamaan kohti omia tavoitteita.

Olen päättänyt käyttää Kasvustoorin kalenteria ns. blogikalenterina sekä oppimispäiväkirjana, koska mielestäni se tarjoaa siihen erinomaiset työkalut. Voin kirjoittaa ylös ideoitani, aikatauluttaa blogipostauksiani, suunnitella kuvauksia ja asettaa deadlineja tiettyjen asioiden hoitamiseen. Voin kirjoittaa oppimistani asioista sekä kiinnostavista luennoista, podcasteista ja kirjoista, jotka kaikki tukevat omaa kehittymistäni. 

Eniten innoissani olen tällä hetkellä siitä, että tavoitekalenterin käyttäminen tulee auttamaan minua myös ajanhallinnassa. Kuten olen jo muutamaan otteeseen kirjoittanut Instagramissa, minulla on ollut ajankäytön kanssa hieman ongelmia. En tietenkään ala heti ”suorittamaan”, vaan tavoitekalenterin avulla saan päiviini niitä kovasti kaipaamiani lisätunteja itselleni tärkeiden asioiden tekemiseen.

Vaikka itselleni kalenteri tulee blogi- tai harrastuskäyttöön, sopii se mielestäni erinomaisesti myös arkikäyttöön ja opiskeluun. Tästä voisi olla hyvin apua esimerkiksi kirjoituksiin lukevalle tai elämäntapamuutosta suunnittelevalle. Uskon, että tästä kalenterista on moneksi!

Millä tavalla sinä asetat itsellesi tavoitteita? Vai asetatko lainkaan? Jos kaipaat asiaan hieman jeesiä, niin löydät erinomaisen apuvälineen Kasvustoorin sivuilta.

Ensi viikolla laitan Kasvustoorin 2019 tavoitekalenterin arvontaan, joten mikäli uskot, että onnetar on sinun puolellasi, laita minun somekanavani seurantaan! 

Seuraa minua Instagramissa ja Facebookissa!

Elina

Yksi vastaus artikkeliiin “Kohti ensi vuoden tavoitteita

 1. Paluuviite: Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – tavoitteet vuodelle 2020 – Hooray for Squats

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s