Totuus tulee ystävän suusta

Eilen vietettiin ystävänpäivää ja itseasiassa monessa paikassa vietetään kokonaista ystäväviikkoa! Mikäs sen parempaa kuin omistaa enemmän kuin yhden päivän ystävyydelle! Oikeastihan ystäville tulee omistettua paljon enemmän aikaa, ja näinhän sen kuuluukin mennä.

Kun Bongasin Queen of Eve -blogista tämän hauskan Totuus tulee ystävän suusta -haasteen, joka on muunnelma Julia Toivolan poikaystävä-haasteesta, niin päätin totta kai tarttua siihen. Laitoin haasteen kysymykset menemään ystävälleni Matildalle (hieman muokattuina alkuperäisistä) ja jäin innoissani odottamaan, millaiset vastaukset niihin saisin.

Olemme tunteneet Matildan kanssa vasta yli kaksi vuotta mutta näinkin lyhyessä ajassa meistä on tullut hyvin läheisiä. Tapasimme Elixiassa treenin merkeissä ja siitä lähtien Matildasta on tullut ensimmäinen tyyppi, jonka pyydän mukaan treenaamaan, syömään Salaattiasemalle ja kaiken maailman hyvinvointitapahtumiin. Hän on myös paras tyyppi hetkiin, jolloin haluaisi vaan röhnöttää sohvalla ja syödä Lohilo-jäätelöä.

Oli kyllä ihan mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin ystäväni minut tuntee ja millaisena hän minut näkee. Samalla vähän jännitti, mitä vastauksia sieltä tulee, koska Matilda ei turhia säästele (ja hyvä niin!). Lue, mitä hän vastasi minua koskeviin kysymyksiin, mikä pisti naurattamaan ja mistä kaikesta olin eri mieltä. Okei, HERE WE GO!

TOTUUS YSTÄVÄN SUUSTA – MATILDA VASTAA!

Mitä ajattelit minusta, kun tapasimme ensimmäistä kertaa?

Ihana tyyppi, let’s be friends! Ja et oot varmaan 25 or so.

 • Ystävien saaminen aikuisiällä ei tosiaankaan ole aina supervaikeaa. Usein se on omasta asenteesta kiinni 🙂

Nauranko vitseille, joita en oikeasti tajua?

Et, saatat väittää vastaan tai sillee olla avoimesti tajuamatta niitä koska miksi pitäisi feikata? Jos tilanne vaatii, osaat käyttäytyä ja nauraa hieman myös tyhmille vitseille (ja nyt ei puhuta siis stupid funny, joka on mun vitsit vaan ja ainoastaan) hehe.

 • Jep, multa menee vitsit usein ohi, koska olen enemmänkin tilannehauska. Sitten kysyn vaan suoraan, että mikä tässä olikaan tämä hauska juttu? Pomon vitseille on välillä pakko nauraa. Jotkus tosi epäkorrektit vitsit ovat mielestäni TOSI hauskoja, eikä niille saisi nauraa ihan niin paljon.

Pidänkö halailusta?

Et niin paljon kun mä, mut aika paljon!

 • Oikeastihan rakastan halaamista, mutta se halaamismoodi täytyy saada ensin kunnolla päälle

Olenko koskaan rikkonut lakia?

Reiveissä luultavasti joo! Mut et yleensä enää, koska olet lainkuuliainen kansalainen.

 • Kyllä sitä kaikenlaista tyhmää tuli tehtyä nuorempana, mutta nyt kun olen aikuinen, niin täytyy yrittää käyttäytyä.

Millainen on voileipäni?

Joku suolainen, mis avoo ja kasviksia tms.

 • Avokadoleipä – parasta.

Millaista musiikkia kuuntelen?

Emoa ja räppiä, oikeestaan myös jotain hyvää hipsterimusaa! Ja sit jotain ihmeellisiä satunnaisia biisejä. Aika samanlainen musamaku meillä on, joka on kivaa. Tulen siis aina vaan JORAAMAAN teille!

 • Emo ja räppi toimii itellä kyllä tosi hyvin treenimusana. Myös vanha kunnon drum’n’bass toimii erityisen hyvin lenkillä ja keskittymismusana. Hipsterimmät setit tulee kuunneltua kotona, yleensä yksin, ja yleensä kun olen luovalla tai vähän tunteellisella päällä.

Mitä pelkään?

No et pelkää oikeen mitään! Toisten autoilla ajamista 😀 Mut sun peloista kärsii MUN RUUMIS. Sairastumisia! Et haluu et sun rakkaille käy mitään.

 • Itseasiassa eniten pelkään korkeita paikkoja. Ja hyvin todellinen pelko myös tuo läheisten sairastuminen. Tuo toisten autoilla ajamiseen liittyvä pelko on ehkä pienimuotoista epävarmuutta. Mitä jos kolhin tai menetän auton hallinnan? Matilda joutui tosiaan kerran ajamaan huonolla kelillä toisen ihmisen autoa, koska mä en suostunut, koska siinä oli manuaalivaihteisto. Itse ajan siis automaattia. En myöskään uskalla ajaa mieheni autolla, koska se on niin paljon isompi kuin omani.

Kestänkö stressiä?

Ihmeen hyvin! Voisit vähän luopuakin stressistä. Välillä tuntuu et oikeen haalit sitä ympärilles kaikilla uusilla jutuilla ja ja ja.. mut toisaalta ymmärrän.

 • Pakko sanoa, että tällä hetkellä on aika monta rautaa tulessa. Silloin kun haluan saada mahdollisimman paljon juttuja tehtyä, sellainen kiva pikku stressi on ihan ookoo. Yleensä silloin olen tehokkaimmillani. Uupumusstressi iskee yleensä loppuvuodesta kun töissä on kiireistä. Silloin yritän vähentää muuta tekemistä.

Oudoin tapani?

Yritin hirmu kauan miettii sun outoja tapoja. Sano nyt tähän jos muistat jonkun, mä en ees tiedä mun outoja tapoja koska me ollaan niin outoja. Treenin aikana tanssiminen?

 • Jos sun mielestä mulla ei ole outoja tapoja, se tarkoittaa vaan sitä, että hyväksyt mut just sellaisena kuin olen <3. Luulen että mieheni osaisi vastata tähän muutamankin asian 😀

Mihin työhön et missään nimessä laittaisi minua?

Johonkin missä pitää esittää jotain mitä ei ole, koska pidät itsesi ilmaisusta ja oot rehellisesti sinä. En näe sua kaupan kassalla tai missään, missä et pääsisi kehittämään itseäsi jatkuvasti.

 • Nojuu, en ehkä mihinkään aspaan enää sopisi ilman että joutuisin kärsimään siitä sisäisesti. Monta vuotta kassalla ja tarjoiluhommissa olleena voin sanoa, että osuit oikeaan!

Jos saisin viettää päivän jonkun kuuluisan, elävän, kuolleen tai ihan kenen kanssa tahansa, kuka se olisi?

Varmasti isä.

 • Iskän kanssa olisi kyllä kiva viettää yksi kokonainen päivä. Tällä viikolla hän olisi täyttänyt 65 vuotta ❤

Jos voittaisin lotossa, mitä tekisin rahoilla?

Matkustelisit, söisit hyvin, treenaisit vielä paremmin ja ostaisit kasan treenivaatteita. Testaisit kaikki terveyteen liittyvät systeemit, lahjoittaisit johonkin hyväntekeväisyyteen. Mulle saattaisit ostaa lemmikkikissan ja lounaan, joka on more than enough!

 • True. Mutta ihan ensimmäiseksi maksaisin äidin ja oman asuntolainan. Osan rahasta sijoittaisin. Sulle hankkisin lifetime membershipin Salaattiasemalle.

Mikä väri vastaisi persoonaani ja miksi?

Turkoosi tai jokin sinisävyinen, koska olet tosi järkevä ja rauhallinen tarvittaessa, mut silti elämästä nauttiva höpsöttäjä.

 • Turkoosi oli lapsena ehdoton lempparini! Nykyään on päiviä, jolloin musta kuvastaa persoonaani parhaiten. Mutta se muuttuu yleensä heti, kun saan ruokaa.

Mikä minua ärsyttää eniten muissa ihmisissä?

Eniten ärsyttää kaikki! (Saamattomuus = kun asiat ei tapahdu silloin tai siten kun niiden pitäisi, ilkeys/suvaitsemattomuus, jos joku on eri mieltä kuin Elina niin ei se oo ehdoton nou nou, mut kyl se vähän niinku on väärässä… ja niin edelleen!)

 • Haha, viimeinen oli paha! Mutta se pitää täysin paikkaansa silloin, kun eri mieltä oleva ihminen on OIKEASTI väärässä eikä ole tehnyt sitä TUTKIMUSTYÖTÄ tai osaa perustella näkemyksiään muuten kuin viittaamalla Iltalehden uutisiin. Mutta joo, eniten ärsyttää sellainen perustyhmyys.

Mikä on suosikkiruokani?

Avokado(kaikki)toast, crunchy maapähkinävoi (väärin! Smooth on oikea valinta!) ja kaikki hyvät vegeruoat.

 • Crunchy on ainoa oikea valinta, mutta koska olet ystäväni, hyväksyn tämän vääryyden.

Kun (tai jos) riitelemme, miten käyttäydyn?

Ööm raivostut ensin vähän ja sitten lepyt nopeasti 🙂

 • En kai mä nyt raivostu 😀 Sanoisin, että reagoin vahvasti.

Menemme ulos syömään, mitä tilaan?

Et sitä, mikä olis terveellisintä tai näteintä tai jotain coolia, vaan sitä MITÄ HALUAT.

 • 😀 Nappiin meni taas! Eilen tilasin hampurilaisen, jossa ei ollut MITÄÄN vihreää välissä. Se oli ehkä ruma, mutta halusin sen.

Minkä asian äärellä voisin viettää tuntikausia?

SOMEN! XD

 • Ja niinhän se todellisuudessa meneekin. Myös eri juttujen opiskeluun, askarteluun ja Netflixiin saan kulutettua monta tuntia kerralla.

Mikä saa minut todella vihastumaan?

Idiootit. (miehet!)

 • Peruspässiäijät aiheuttavat minussa tosiaan pieniä vihan tunteita. En siis vihaa miehiä, tai oikeastaan ketään, mutta sellainen peruspässiys on raivostuttavaa.

Entäs piristymään?

Mää… ruoka.

 • Molemmat totta. Myös Kerttu-kissa.

Onko minulla salaisia taitoja, joista kukaan ei tiedä?

No uskon et monetkaan ei käyttäis salaisesti näin paljon aikaa siihen et on super professional somessa, joka on musta arvostettavaa. Making it look easy, bitches. Salainen taito on myös muuttua hikiläjästä hottikseksi n. tunnissa 😀 Puol tuntii on mahdollinen, mut never happens.

 • Repesin tälle! Teen kyllä paljon tutkimustyötä siitä, miten some toimii. Ja tuo puolessa tunnissa laittautuminen treenin jälken ei vaan onnistu koska JÄLKIHIKI.

Mikä oli viimeisin Whatsapp tai FB-viesti, jonka lähetin sinulle?

“Oon töis varmaan 17 asti että sen jälkeen saa :)”

 • Jahaa! Se mitä viiden jälkeen saa, jää varmaan mysteeriksi!

Mikä on paras piirteeni?

Höpsöys ja fiksuus samassa paketissa. Luet myös ohjeet, joka auttaa aina hirveesti! Olet lämmin ja auttavainen, etkä jätä asioita kesken itsesi etkä muiden kohdalla. Jos tarvitsee apua tai ns. olkapäätä, neuvoja tms. niin autat mielelläsi ja puit asioita monelta kantilta. Tarvittaessa sulta saa sitä parasta raivolohdutusta eli oot vain lohdutettavasi puolella 😀

Myös joraus, läpät ja ihan vaan oleminen on ookoo eikä aina tarvitse tehdä mitään, vaikka yksi sun hyvistä piirteistä on se että saat pesunkestävän introvertinraadon raahattua vaikka mihin karkeloihin, jos niin haluat. Ja raadollakin on ihan kivaa!

 • Höpsöydestäni olen erityisen ylpeä. Se tekee elämästä niin paljon mukavampaa. Ohjeiden lukeminen myös. Tuo, että raahaan kaikki introverttiystäväni kaiken maailman häppeninkeihin, on sekä paras että pahin piirteeni 😀

Entä pahin piirteeni?

Olet tempperamenttinen ja hyvin täsmällinen ja haastat riitaa niin halutessasi suotta. Tosin lepyt ennemmin kuin vastaparisi, noin yleensä ottaen. (Kuulostan horoskooppikertojalta).

 • Temperamenttisuus on kyllä siitä hyvä, että asiat kerrotaan saman tien ja niinkuin ne on, mutta huono siitä, että siinä samalla saattaa loukata toista. En oikeasti tykkää riidellä, ja siksi tuo leppyminen tapahtuu hyvin äkkiä. Ja horoskooppi-Matildalle tiedoksi: koska olen Vaaka, punnitsen, kannattaako taisteluun lähteä vai ei 🙂

Millainen olen ystävänä?

HIDAS! Siis fyysisesti. Aina myöhässä. Mut hyvää jaksaa odottaa. Myös valovoimainen, sun seurassa on ihana olla. Koskaan en tunne, että olisin väärässä paikassa jos oon sun kanssa.

 • Ihanasti sanottu! Siis tuo jälkimmäinen. Ja myönnän että en ole aina ajoissa. Mutta eikö niin sanota, että aina myöhässä olevilla ihmisillä on vain vähän eri aikakäsitys kuin muilla? 🙂

Paras tai hauskin yhteinen muisto?

Ehkä joku jädensyönti telsun eessä. Crossfit-kisakatsomo oli hauskaa. Kaikki reenit. Kaikki matkat 😀 tulevaisuus näyttää siis hyvältä koska näitä on tiedossa.

 • Nuo ovat kaikki hyviä! Matkoilla tulee sekoiltua kyllä erityisen paljon – en usko että olen kenenkään muun seurassa saanut niin monia nauruhepuleita. Edessämme on siis oikein valoisa tulevaisuus, ja toivottavasti yhteinen Islannin reissu on kaikkea edellä mainittua!

MITÄ AJATUKSIA HAASTEESTA?

Mielestäni jokaisen pitäisi lätkäistä nämä kysymykset kaverin käteen ja ottaa vastaukset talteen. Uskon, että näihin on kiva palata jälkeenpäin. Tästä haasteesta tuli itselle kyllä erityisen hyvä fiilis. Ja näihin kysymyksiin oli kuulemma tosi hauskaa vastata.

Joten ota koppi, sillä haastan kaikki lukijani ottamaan Totuus tulee ystävän suusta -haasteen vastaan!

Ja hei, ota Matildan Youtube-kanava muuten haltuun! Tästä MY DAY -vlogista voi mm. nähdä, miltä meidän tavallinen sunnuntaihengailu näyttää:

Ihanaa ystäväviikkoa kaikille!

Elina

2 vastausta artikkeliin “Totuus tulee ystävän suusta

 1. Paluuviite: 3 asiaa, jotka ärsyttävät tällä hetkellä – Hooray for Squats

 2. Paluuviite: 33 kysymystä – mies vastaa – Hooray for Squats

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s