Vierailulla Studio Onessa

Studio One sijaitsee Turun Logomossa ja on nimensä mukaisesti valmennusstudio. Lähdettiin kaverini kanssa ottamaan selvää, millainen paikka on kyseessä, kun oltiin alunperin bongattu heidän ständinsä messuilla. Siellä varattiin ilmainen, tunnin pitkä tapaaminen personal trainerin kanssa, ja jäimme innolla odottamaan, millaisia kokemuksia Studio One meille tarjoaisi.

Yksi studion perustajista Roosa otti meidät vastaan ja me keskustelimme treenaamisesta, ruokatottumuksista, palautumisesta, tämänhetkisestä elämäntilanteesta ja muusta hyvinvointiin liittyvästä. Keskustelutuokion jälkeen otettiin myös kehonkoostumusmittaus, joka on mielestäni tosi hyvä tehdä alkukartoituksessa, jotta nähdään, mistä tilanteesta lähdetään ja mihin suuntaan halutaan kehittyä.

Studio Onessa keskitytään yksilö- ja pienryhmävalmennuksiin, jotka räätälöidään asiakkaiden tarpeiden mukaan. Siksi minusta oli oikein hyvä, että ihan alussa tehdään tällainen perusteellinen kartoitus asiakkaan nykytilanteesta ja hänen tarpeistaan.

Emme päässeet testaamaan valmennusstudion tiloja käytännössä, vaikka olin odottanut sitä eniten, mutta pääsimme kyllä kunnon kierrokselle. Heidän tilansa ovat kahdessa kerroksessa – alakerrasta löytyy mm. muutamia laitteita, käsipainoja ja penkki, sekä keittiö; yläkerrassa on hyvin tilaa toiminnalliselle treenille ja sieltä löytyy mm. kelkka, boksi, kahvakuulia, pyörä sekä soutulaite. Tiloissa järjestetään ainoastaan yksilö- ja pienryhmävalmennusta, eli siellä pääsee keskittymään omaan treeniinsä ihan rauhassa.

Studio One lupaa, että heidän asiakkaana ei joudu maksamaan turhasta. Tämä lupaus perustuu siihen, että heidän tarjoamat valmennuspaketit räätälöidään asiakkaiden toiveiden ja tavoitteiden mukaan. Näissä valmennuksissa korostuvat suunnitelmallisuus ja pysyvien tulosten saaminen.

Hyvinvointivalmennuksilla on mielestäni tosi kivat nimet, mm. Minä 2.0, Maltilla tuloksia, Rutiineista voimaa, Arjen sankari ja Mullistusta elämään. Tämä on positiivista vaihtelua valmennuksille, joiden nimissä vilahtaa aika ajoin “kiinteytydy”, “karista 5 kiloa nopeasti”, “kesäkuntoon” ja muut vastaavat. Jos ei tarvitse jeesiä treeneihin, voi valita valmennuksen, jossa keskitytään pelkästään ravitsemukseen. Tai sitten voi valita valmennuspaketin, jossa treenataan ohjatusti kolme kertaa viikossa. Paketeista voi siis valita omia tarpeita vastaavan.

Olen ollut PT:n ohjauksessa aikaisemmin ja saanut ns. hyvät eväät treenaamiseen. Tiedän, mitä kannattaa tehdä, jos haluan kasvattaa lihasta, kiinteytyä tai parantaa peruskuntoani. Tiedän, miten täytyy syödä, jos haluan pudottaa painoa. Tiedän, miten huoltaa kehoani ja millä keinoin saan paremmin nukuttua. Ja tiedän myös sen, että monet meistä tietävät nämä samat asiat, mutta eivät osaa pistää kaikkea sitä tietoa käytäntöön. Silloin kannattaa ehdottomasti lähteä valmennukseen, jossa personal trainerin, liikunta- tai ravintovalmentajan avulla saa oikeasti niitä tuloksia.

Uskon, että Studio One on oikea paikka, kun tavoitteena on tehdä liikunnasta osa omaa arkea, saada ruokavalio kondikseen ja lisätä omaa hyvinvointia. Esimerkiksi elämäntapamuutosta suunnitteleva hyötyisi älyttömän paljon Studio One:n tarjoamista palveluista, koska siellä hyvinvointiin suhtaudutaan kokonaisvaltaisesti. Mutta jos on niin, että treeni, ravitsemus ja palautuminen ovat omalla kohdalla kunnossa, ja tavoitteet ovat jo seuraavalla levelillä, esim. kisaamisessa, massan kasvatuksessa yms, niin voi olla, että tämä paikka ei vastaa omia tarpeita. Voin toki olla väärässä, mutta tällaisen kuvan sain vieraillessani studiolla.

Tapaamisessa Roosan kanssa mietin omia tavoitteita ja tarpeita, ja päällimmäiseksi nousi palautuminen, niinpä sain ehdotuksen kokeilla Firstbeat Hyvinvointianalyysia. Sillä mitataan kuormitusta ja palautumista 3 päivän ajan, jonka jälkeen sähköpostiin tulee raportti tuloksista, lisäksi analyysiin kuuluu ammattilaisen antama palaute. En sillä hetkellä tarttunut tilaisuuteen, mutta kyllä minä sellaisen varmasti joku kerta vielä teen.

Kaiken kaikkiaan Studio One vaikutti ihanalta paikalta, jossa ollaan aidosti kiinnostuneita asiakkaasta ja hänen tarpeistaan. Jos joku päivä koen, että tarvitsen henkilökohtaista hyvinvointivalmennusta, niin Studio One:n paketit menevät ehdottomasti harkintaan.

Jos kiinnostuit Studio Onen palveluista, niin ota heidät seurantaan Facebookissaan ja IG:ssä.

Minä käppäilen kohta hotellin salille tekemään yläkroppatreeniä ja sitten juhlimaan ystäväni häitä täällä Lappeenrannassa. Ei muuta kuin oikein hauskaa ja aurinkoista viikonloppua!

Elina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s