Mitä tehdä Earth Hourin aikana? 5 ideaa

Huomenna, eli lauantaina 30.3.2019 klo 20:30 vietetään kansainvälistä Earth Houria. Kaikki turhat valot sammutetaan tunniksi ja tällä tavalla herätetään tietoisuutta ilmastonmuutoksesta sekä ilmaistaan huolta ilmaston ja luonnon puolesta. Earth Hour ei siis ole tempaus sähköjen säästämiseksi, vaikka monet sitä sellaisena pitävät.

Kun olen joskus kysellyt tutuiltani, aikovatko he osallistua Earth Houriin tai mitä suunnitelmia sille tunnille on, niin vastaukset ovat olleet aika blaah. ”En mitään erikoista”, ”Olen yksissä bileissä”, ”Varmaan katson telkkaria kotona” ja niin edelleen. Vähän tylsää, eikö?

Earth Hourin aikana voi oikeasti tehdä asioita ilmastoa ajatellen ja vaikuttaa omalta osaltaan ilmastonmuutokseen. Mitäpä jos päätät, että auton sijaan lähtisit kaverin pippaloihin pyörällä ja veisit samalla jotain hyvää kasvisruokaa tarjottavaksi? Tai telkkarin katsomisen sijaan listaisit kaikki asiat, joita jo teet ilmaston puolesta, sekä mitä voisit vielä tehdä?

Jos olet tietoinen (ja huolissasi) ilmaston tilasta ja teet osaltasi monia ilmastotekoja, voi Earth Houria viettää myös monella muullakin tavalla! Niinpä päätin listata viisi aktiviteettia, joilla saat varmasti kaiken tuosta yhdestä tunnista irti.

5 ideaa Earth Hourin viettämiseen

Tee tunnin kävely- tai juoksulenkki ja ihaile taivasta. Jos olet pitkään yrittänyt mahduttaa palauttavaa kävelylenkkiä tai peruskuntoa kohottavaa juoksulenkkiä kalenteriin, niin nyt on tilaisuutesi. Jos asut keskustassa, niin kaupungin valosaasteen takia ei ole aina mahdollista nauttia kauniista tähtitaivaasta. Toivottavasti mahdollisimman moni sammuttaa valot, jotta siitä voi nauttia edes tämän tunnin verran.

Meditoi. Meditointi on erinomainen valinta varsinkin silloin, kun haluat panostaa palautumiseen ja tyhjentää mielesi kaikista töihin, parisuhteisiin tai kotiaskareisiin liittyvistä ajatuksista. Hyvä vaihtoehto on myös tehdä rentoutumisharjoitus joogamatolla maaten, mikä rentouttaa kropan ja mielen ja valmistaa täydellisesti uneen.

Järjestä romanttinen kynttiläillallinen. Itseasiassa tämän vuoden Earth Hour -teema on ”maailman suurin kynttiläillallinen”! Pari vuotta sitten maaliskuussa istuimme Långvikin kylpylän ravintolassa ja ihmettelimme, miksi kaikki valot sammutettiin ja pöytään tuotiin muutamia kynttilöitä. Vasta hetken päästä tajusimme, että söimme Earth Hourin aikana. Niin ja hei, kynttiläillallisen ei tarvitse olla romanttinen, vaan perheet ja kaveruksetkin voivat ihan yhtä hyvin nauttia kynttilöiden valosta.

Kuuntele äänikirjaa. Ensin ajattelin ehdottaa lukemista kynttilänvalossa, mutta tajusin, että huonossa valossa lukeminen ei välttämättä ole kauhean kivaa. Tällä hetkellä itselläni on kuuntelussa Andre Acimanin romaani Kutsu minua nimelläsi, joka löytyy mm. *Nextoryn äänikirjavalikoimasta. Hyvin mielenkiintoinen tarina, jonka elokuvaversion ajattelin myös katsoa.

Vietä parisuhdeaikaa. Sammuta valojen lisäksi TV, tietokoneet ja puhelimet, ja anna huomiosi kokonaisuudessaan rakkaalle ihmiselle. Keskustele, kuuntele, kysele, kehu. Ties, mitä kaikkea mukavaa voi tapahtua. You know what I mean.

Miten sinä aiot osallistua maailman suurimpaan ilmastotapahtumaan, Earth Houriin?

Elina

*mainoslinkki

*Kokeile 14 päivää ilmaiseksi.

2 vastausta artikkeliin “Mitä tehdä Earth Hourin aikana? 5 ideaa

  1. Matilda Mi

    Ihan mahtavia ideoita! Saatan hyvinkin toteuttaa tuon iltakävelyn, kun olen huomannut, että se auttaa nukahtamisessa aika tehokkaasti. Täällä Tampereella pääsee onneksi keskusta-asujakin helposti melko luonnonläheisiin harjumaisemiin käppäilemään; taitaa olla kyllä valaistu reitti, mutta ainakin liikenteen melu hiljenee!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s