10 viikkoa Peppupaja-valmennuksessa

*sisältää mainoslinkkejä

Verkkovalmennusten tehokkuudesta pyörii keskutelua puolesta ja vastaan. Itse suhtaudun niihin aika neutraalisti, koska olen käynyt muutamia verkkovalmennuksia aikaisemmin ja osa niistä on ollut tehokkaita, osa ei. Useimmiten verkkovalmennuksesta on ollut hyötyä vasta silloin, kun siihen on itse sitoutunut täysin. Jotkut valmennukset ovat niin huonosti suunniteltuja, että niistä ei myöskään kannata odottaa liikoja. Tällaisiin olen onneksi törmännyt vain harvoin.

Alkuvuodesta aloitin Maikki Marjaniemen 10-viikkoisen Peppupaja-verkkovalmennuksen ja halusin jakaa siitä tähänastisia fiiliksiä. Miksi päätin aloittaa Maikin valmennuksen? Miltä se on vaikuttanut tähän asti? Tuleeko tuloksia vai ei?

Miksi lähdin mukaan Peppupajaan?

Vuoden 2019 alussa yksi tavoitteistani on ollut hidastaa: lisätä hyötyliikuntaa ja kävelyä, sekä aloittaa salitreeni. Palata niin sanotusti perusasioihin. Kun sain tilaisuuden testata Maikin valmennusta, ajattelin, että no sepäs sattui sopivasti ja valitsin testattavaksi Peppupajan. Pääsisin valmennuksen avulla taas salitreenin makuun ja ”joutuisin” sitoutumaan siihen 10 viikoksi. Koska eihän valmennusta voi testata kunnolla sitoutumatta siihen.

Ensinnäkin, innostuin tästä valmennuksesta sen nimen takia. PEPPUPAJA! Ajattelin , että se kuulostaa hauskalta ja siihen on pakko liittyä paljon kyykkäämistä, mikä taas sopii erinomaisesti Hooray for SQUATS -blogin kyykkyjä rakastavalle kirjoittajalle.

Toiseksi, olen seurannut Maikkia jo jonkun aikaa somessa ja tykännyt hänen aidosta ja välittömästä persoonasta, sekä siitä, millainen ote hänellä on valmentamiseen. Maikin valmennuksessa ei keskitytä pelkästään treeniin ja ruokaan, vaan kropan lisäksi muokataan niitä ajattelutapoja, jotka loppujen lopuksi määräävät sen, mitä me tehdään, millä tavalla ja miksi.

Fiiliksiä valmennuksesta

Valmennusta on jäljellä vielä muutama viikko, mutta siitä on muodostunut tässä vaiheessa jo aika selkeä mielipide: tykkään! Fiilis on ollut koko ajan motivoitunut, salitreenit tehokkaita ja tehtävät haastavia. Nämä joka viikko vaihtuvat tehtävät ovat saaneet pohtimaan monia asioita pintaa syvemmältä. Niissä on pureuduttu kunnolla omaan kehonkuvaan ja itsetuntoon, etsitty tapoja vähentää kiirettä ja stressiä, pohdittu unen ja palautumisen merkitystä tulosten saavuttamisessa ja niin edelleen.

Kenelle valmennus sopii?

Peppupaja-valmennus on suunniteltu sopimaan kaikille. Treeneissä liikkeitä voi varioida oman osaamisen tai kuntotason mukaan, ja siirtyä haastavampiin liikkeisiin sitä mukaa, kun kehittyy. Viikoittain vaihtuvat tehtävät ja painopisteet tekevät mahdolliseksi sen, että eri tavoitteita tai haasteita omaavat ihmiset voivat keskittyä juuri siihen, mistä kokevat saavansa eniten irti. Materiaalia on paljon ja siitä kyllä löytyy tutkittavaa joka viikolle.

Ajattelutapojen muuttaminen

Eniten olen tykännyt siitä, että ei lähdetty saman tien täysillä repimään vaan valmennuksen alussa rakennettiin pohjaa sille itse tekemiselle ja muokattiin ajattelutapoja. Yleensä verkkovalmennuksissa aletaan heti painamaan täysillä treeniä ja noudattamaan valmista ruokavaliota selvittämättä sitä, MIKSI alun perin haluttiin aloittaa valmennus. Minusta on siistiä, että olen joutunut pohtimaan, mitkä ovat ne syyt, jotka ajavat minua kohti muutosta. Se, että tässä valmennuksessa korostetaan sisäistä motivaatiota ulkoisten paineiden sijaan, on oikein iso plussa!

Treenin systemaattisuus

Peppupajassa olen saanut opetella treenaamisen systemaattisuutta ja suunnitelmallisuutta, joiden kanssa minulla on aina ollut ongelmia. Vaikka tiedän, että tuloksia syntyy vain, jos jotakin tekee tarpeeksi kauan ja tarpeeksi usein, en kuitenkaan ole sisäistänyt tätä kauhean hyvin. Treenaan vähän kaikkea epäsäännöllisen säännöllisesti, enkä pitäydy yhdessä jutussa tarpeeksi kauan, jotta kehitystä tapahtuisi.

Kun olen aikaisemmin treenannut salilla, yksi treenikerta vei 1,5 – 2 tuntia, ja koin sen liian aikaavieväksi. Peppupajan salitreeni lämmittelyineen ei vie kuin yhden tunnin parina kertana viikossa, mikä ei ole paljon. Pystyn mahduttamaan tunnin treenin kalenteriini helpommin, eikä salille lähteminen tunnu niin vaikealta.

Syömisen helppous

Peppupajan ravintovalmennus ei ole mitään kikkailua, makroja, tarkkoja reseptejä tai tietyn kalorimäärän mukaan syömistä. Siinä opetellaan syömään tietoisesti ja tarpeeksi, kroppaa kuunnellen. Tärkeässä roolissa on kämmenmallin mukaan syöminen, joka on hyvin sovellettavissa myös kasvisruokavalioon.

Koen, että valmennuksen lähestymistapa syömiseen voisi auttaa monia pääsemään irti dieetti- ja laihduttamiskierteestä. Koska vaikka Peppupaja-valmennuksen tarkoitus onkin muokata kehoa, siinä ei missään nimessä ole tarkoitus laihduttaa.

Kehopositiivisuus

Minuun teki vaikutuksen se, että tässä valmennuksessa korostetaan oman kropan kunnioittamista ja rakastamista nyt, eikä vasta sitten, kun on saavuttanut oman tavoitteensa. Koska ei se suhde omaan kehoon välttämättä muutu positiivisemmaksi, vaikka saisi poltettua ylimääräistä rasvaa tai treenattua itselleen pyöreämmät pakarat. Vaikka olen tehnyt tämän ajattelumallin sisäistämisen kanssa töitä ja vuoden päivät, se, että tämä ajatus on läsnä Maikin valmennuksessa, on ollut tällaiselle kehopositiiville hyvin tärkeää.

Tulokset tähän asti

Vaikka valmennus on vielä kesken ja jouduin maaliskuun alussa pitämään siitä vähän taukoa sairastumisen takia, olen saanut ihan hyviä tuloksia. Voimatasot ovat selkeästi nousseet 2018 loppuvuodesta ja erilaisten lämmittelyliikkeiden ja kyykkytekniikoiden myötä myös liikkuvuus on parantunut.

Kiinnitän entistä enemmän huomiota unen määrään ja siihen, että syön oikeasti tarpeeksi. Hyviä muutoksia on tapahtunut myös pääkopassa, erityisesti siinä, miten suhtaudun omaan kroppaani. Lakkasin esimerkiksi käymästä vaa’alla joka viikko. Mutta vaikka en lähtenyt valmennukseen pudottamaan painoa, on muutama kilo kuitenkin lähtenyt ihan itsekseen. Sanoisin, että muutoksia on tapahtunut, ja se muutos on ollut hyvin kokonaisvaltainen.

Lähde mukaan!

Olen ollut kaikin puolin tyytyväinen Peppupaja-valmennukseen, jonka saan kohta pakettiin, ja suosittelen sitä kyllä kaikille, jotka miettivät jonkin verkkovalmennuksen ostamista. Peppupajassa hyvinvointia edistetään nimittäin kokonaisvaltaisesti, ei pelkästään fyysisesti. Se henkinen puoli kun on yhtä tärkeä kuin se, miten syöt ja treenaat.

Blogini lukijoilla on nyt erinomainen tilaisuus lähteä mukaan Peppupaja-valmennukseen edullisesti: 10-viikkoinen valmennus, vain 79 € (norm. 149 €). Lisäksi lukijani saavat monipuolisen, 30 päivän vegaaniruokasuunnitelman alennettuun hintaan, vain 47 € (norm. 97 €). Kerron kokemuksiani tästä ruokasuunnitelmasta myöhemmin erillisessä postauksessa.

Jos kiinnostuit, tarjoukset ja lisätiedot valmennuksista löydät tästä linkistä.*

Tsemppiä uuteen viikkoon ja hyviä treenejä!

Elina

Treenipäiväkirja: Dainty’s*

3 vastausta artikkeliin “10 viikkoa Peppupaja-valmennuksessa

 1. Outi

  Mä oon kans palannut cf:stä enemmän perusasioihin: lenkkeihin ja salitreeniin. Siihen, etten niinkään treenaa liikettä ja hinkkaa loputtomasti tekniikkaa, vaan treenaan lihasta. Toistaiseksi on tuntunut hyvältä.

  Tykkää

  1. Elina / Hooray for Squats

   Minusta on myös tuntunut hyvältä palata perusasioihin, mikä on näkynyt siinä, että kroppani toimii oikeasti paremmin eikä ole ihan tiltissä koko ajan. Nyt kun olen ottanut ns. iisisti tässä nelisen kuukautta on tehnyt tehtävänsä ja koen, että olen pikkuhiljaa taas valmis rankempaan treeniin. Voi hyvin olla että palaan taas cf:n pariin, mutta katsotaan 🙂

   Tykkää

 2. Paluuviite: Treenikuulumisia ja ajatuksia tämän hetken kunnosta – Hooray for Squats

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s