5 syytä käyttää magnesiumia

*sisältää mainoslinkkejä

Suhtaudun lisäravinteisiin hyvin neutraalisti, en vanno minkään tietyn lisäravinteen nimeen tai vastusta niiden käyttöä. Mielestäni paljon urheilevalle tai tavoitteellisesti treenaavalle lisäravinteet voivat olla hyvinkin tärkeitä, kun taas sunnuntaijumppaajalle niistä ei välttämättä ole paljonkaan hyötyä.

Hyllystäni löytyy muutamiakin lisäravinteita, osaa olen käyttänyt jo pitkään ja osa on uusia tuttavuuksia. On proteiinia, aminohappoja, MSM:ää ja pre-workouttia. Mutta yksi, joka on pysynyt kaikista pidempään matkassa mukana, on magnesium.

Mistä magnesiumia saa?

Magnesium on elimistölle tärkeä kivennäisaine, joka osallistuu elimistön satoihin aineenvaihduntatapahtumiin. Magnesiumia saa ravinnosta, esimerkiksi täysjyväviljasta, marjoista, hedelmistä, maitotuotteista (lähde), sekä lehtivihanneksista, pähkinöistä, siemenistä ja linsseistä (lähde). Magnesiumin riittävä saanti on taattu, kun syö monipuolisesti ja magnesiumin puutos on aika harvinaista. Finelin tietokannasta löytyy muuten kattava lista magnesiumin lähteistä.

5 syytä käyttää magnesiumia

Magnesium ei kerry elimistöön eikä siitä ei voi saada ”yliannostusta”. Liikasaanti näyttäytyy kyllä löysänä vatsana, mutta ei sen vakavampaa. Jos noudattaa tiukkaa ruokavaliota tai kärsii imeytymishäiriöstä, voi magnesiumin saanti ravinnosta jäädä vähäiseksi. Lisäksi, jos harrastaa paljon liikuntaa, voi magnesiumin tarve olla kaksinkertainen normaaliin tallaajaan verrattuna. Silloin voi harkita magnesiumin ottamista lisäravinteena. Muitakin syitä mankan ottamiseen löytyy ja päätin listata niistä muutaman tänne.

  1. Runsas hikoilu. Jos harrastat kovia treenejä, joissa hiki lentää lentämistään, magnesiumin saannista kannattaa huolehtia. Runsas hikoilu aiheuttaa elimistön nestetasapainon muutoksia, minkä vuoksi kivennäisaineiden pitoisuuksissa voi myös esiintyä epätasapainoa (lähde). Tämä puolestaan on yhteydessä seuraavaan kohtaan, eli suonenvetoihin.
  2. Suonenvedot. Tai tuttavallisemmin lihaskrampit. Oletko joskus heräillyt öisin tosi kivuliaisiin kramppeihin? Minä olen, mutta onneksi ei enää pitkiin aikoihin. On ehdotettu, että magnesium auttaisi ehkäisemään pitkäkestoisen harjoittelun jälkeisiä suonenvetoja.
  3. Luiden murtumariski. Nauti magnesiumia, mikäli haluat ehkäistä luunmurtumia. Arviolta puolet elimistön magnesiumista sijaitsee luustossa. Magnesiumilla sanotaan olevan positiivinen vaikutus luiden tiheyteen (lähde) ja luukadon ehkäisemiseen (lähde).
  4. Stressi. Magnesium osallistuu stressihormonien toimintaan, joten voit jeesata elimistöäsi ehkäisemään stressiä lisäämällä magnesiumin saantia.
  5. Uni. Magnesiumin sanotaan parantavan unta, joten jos kärsit nukahtamisvaikeuksista tai yöllisistä heräämisistä, niin magnesiumin ottaminen kannattaa ajoittaa iltaan (lähde).
Star Nutrition Ultimate Magnesium tästä*

Olen kokeillut monia magnesium-ravintolisiä ja hyllyiltä löytyy nykyään muutama kestosuosikki. Yksi niistä on Ultimate Magnesium Star Nutritionilta. Siinä on magnesiumsitraattia sekä magnesiumbisglysinaattia, eli sellaista magnesiumin muotoa, joilla on hyvä imeytyvyys. Yleensä nappaan pari kapselia näitä iltaisin ennen nukkumaanmenoa.

Tilaan magnesiumit aina Fitnesstukun* verkkokaupasta, eli kannattaa kurkistaa sinne, mikäli lisäravinteet on hakusessa. Juuri nyt Fitnesstukusta saa 20% alennusta kaikista Star Nutritionin tuotteista (ei big buy), kun käytät koodia SUPERWEEKFTFI. Koodi on voimassa su 14.4.2019 asti!

Elina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s