Heinäkuun #hoorayhaaste

Porrastreeni Turku Kuuvuoren portaat

Hellurei ja hellät tunteet. Kesää on kulunut jo yksi kuukausi, mutta onneksi on vielä pari jäljellä. Toivottavasti olette päässeet nauttimaan auringosta ja lämmöstä!

Lupailin tosiaan vuoden alussa, että laitan joka kuukauden ekana päivänä kuukausihaasteen pystyyn, mutta nyt on käynyt niin, että toukokuu ja kesäkuu ovat jääneet välistä! Sori siitä. Pidin koko toukokuun taukoa blogista ja kesäkuussa myös somesta. Nyt olen taas uusilla energioilla liikenteessä, eli kyllä se haaste on taas heitettävä!

Haasteen tarkoituksena on kokeilla jotakin uutta lajia, tai jotain sellaista, mitä ei ole pitkään aikaan tehnyt. Tammikuussa se oli trampoliinipuisto, helmikuussa hiihto tai luistelu, maaliskuussa kiipeily ja huhtikuussa tanssi.

Huhtikuussa twerkattiin tanssistudio Flamassa

Huhtikuun kuukausihaasteena oli tanssi! Päätettiin testata tanssistudio Flaman Twerk-tuntia, joka oli tekniikkapainotteinen. Minulla oli messuilta saatu mainoslappunen, joka oikeutti ilmaiseen kokeiluun. Mutta ei tuo kertamaksukaan ollut mikään paha, vain 10 euroa.

Twerkkaaminen oli ihan super hauskaa mutta myös tosi rankkaa. Se kävi kunnon treenistä ja tunnilla tuli tosi hiki! Eli iso hatunnosto ja kumarrus kaikille twerk-kuningattarille, jotka lajia harrastavat.

Tulen varmasti kokeilemaan muitakin tanssitunteja, esim. hip-hop kiinnostaa aina. Flama on ainakin tosi ihana paikka, mutta saa toki vinkata muitakin kivoja tanssistudioita!

Hoorayhaaste 7: Porrastreeni

Tämän kuukauden #hoorayhaasteena on porrastreenit! En ollut tänä vuonna tehnyt vielä yhtään porrastreeniä, jos ei lasketa niitä kertoja, kun olen kävellyt muutamat pitkät portaat ylös. Mutta tänään menin pitkästä aikaa valloittamaan Kuuvuoren portaat Teamfit-porukalla. Treeni oli niin tehokas, että Suunto-kellon mukaan tuli poltettua yli 900 kcal.

Tämä haaste on helposti toteuttavissa, koska portaita on ihan kaikkialla. Ehkä jopa sinun kotonasi! Ja porrastreeni on siitä hyvä, että sen voi tehdä juuri sen oman kuntotason mukaan. Portaissa saa treenattua alakropan lisäksi myös ylävartaloa, eikä portaiden tarvitse edes olla pitkät, jotta saa tehokkaan harjoituksen aikaiseksi.

Tässä vinkkinä muutama esimerkkiliike porrastreeneihin:

 • porrasjuoksu ylös, kävely alas
 • tasajalkaa hyppiminen suorin jaloin 3 askelmaa ylös, 1 alas
 • askelkyykkykävely ylös, hölkkä alas
 • ankkakävely ylös
 • sivuttain juoksu polvennostoilla
 • loikkahypyt joka 2-3 askelmalle, tasajaloin tai vuorojaloin
 • täpäytykset vuorojaloin
 • punnerrukset paikallaan tai spiderman-punnerrukset ylös
 • mountain climber

Homman nimi on siis seuraava: etsi lähimmät portaat ja käy tekemässä porrastreeni!

Kuuvuoren portaat, Turku

Kannustan jokaista lukijaani eli sinua siellä ruudun toisella puolella ottamaan haasteen vastaan! Ai mitäkö sinä siitä saat? No tietenkin hyvää mieltä ja uusia kokemuksia. Ja ehkä kipinän jatkaa haastetta koko vuoden!

Nyt ei muuta kuin hommiin! Ota tämä kuukausihaaste vastaan näin:

Osallistu laittamalla kuva, video tai tarina instagramiin hashtagilla #hoorayhaaste (jos laitat tarinan niin muista tägätä @hoorayforsquats) niin pääsen katsomaan ja repostaamaan teidän hauskoja kuvia ja videoita! 

Ja hei, vinkkaa parhaat porrastreenipaikat sun paikkakunnalta!

Aurinkoista heinäkuuta just sulle!

Elina

Aikaisemmat haastepostaukset löydät tästä:

TAMMIKUU

HELMIKUU

MAALISKUU

HUHTIKUU

2 vastausta artikkeliin “Heinäkuun #hoorayhaaste

 1. Paluuviite: Elokuun #hoorayhaaste – Hooray for Squats

 2. Paluuviite: Syyskuun #hoorayhaaste – Hooray for Squats

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s