Palauttava patikointiretki – Savojärven kierros

Savojärven kierros, Kurjenrahkan kansallispuisto

Yksi parhaimmista päätöksistä, jonka tänä kesänä tein, oli jättää suurin osa kesän viikonlopuista vapaiksi menoista. Sen ansiosta olen pystynyt pyhittämään viikonloput rauhalliselle olemiselle, pitkille kävelyille, leffailloille ja kunnon palautumiselle.

Sunnuntaina saimme nauttia lämpimästä ja aurinkoisesta päivästä ja päätimme lähteä ystäväni Katan kanssa kävelemään Kurjenrahkan kansallispuistoon, johon on pitänyt lähteä jo viime kesänä, mutta surprise surprise, ei löytynyt aikaa. Kurjenrahka on Wikipedian mukaan Varsinais-Suomen suurin suojeltu, luonnontilainen suoalue ja sijaitsee noin 35 km Turun keskustasta. Sinne pääsee helposti bussilla ja toki myös autolla. Lisää infoa Kurjenrahkasta saa tästä.

Päätimme lähteä kiertämään Savojärveä, joka on noin 6 km pitkä reitti ja siihen menisi pysähdyksistä riippuen pari kolme tuntia. Koska pysähdyimme katselemaan maisemia, syömään eväitä ja ottamaan kuvia melko tiheään, niin koko reissuun meni sellaiset neljä tuntia. Fiilistelin kyllä luonnossa olemista ja sen kauneutta, ja oli siistiä, että siinä kävellessä Kata osasi kertoa lisätietoa kasveista ja muutenkin Kurjenrahkassa patikoinnista.

Savojärven kierros, Kurjenrahkan kansallispuisto
Savojärven kierros, Kurjenrahkan kansallispuisto

Reitin varrella pysähdyttiin mm. Kuhankuonon vanhalle rajakivelle, joka toimii seitsemän eri kunnan rajakivenä, Savojärven padolle, Rantapihaan, jossa syötiin jätskit, ja levähdyspaikalle, jossa syötiin eväät. Pysähdyttiin myös ihmettelemään liskoja ja perhosia, ja yksi päätti (sala)matkustaa sormenpäälläni yllättävän pitkän matkan. Sormessa taisi olla vielä vähän mustikkaa, jota pysähdyin hetkeä ennen syömään.

Savojärven kierros, Kurjenrahkan kansallispuisto
Savojärven kierros, Kurjenrahkan kansallispuisto
Savojärven kierros, Kurjenrahkan kansallispuisto
Savojärven kierros, Kurjenrahkan kansallispuisto
Savojärven kierros, Kurjenrahkan kansallispuisto
Savojärven kierros, Kurjenrahkan kansallispuisto
Savojärven padolla

Viimeisenä pysähdyksenä oli Kuhankuonon puoti, josta ostin virkistävää juomaa ja otin hetken lepoa riippumatossa. Ostin myös kotiinviemisiksi Kuhankuonon puodin omaa karpalokombuchaa, jota maistelen samalla, kun kirjoitan tätä. NAM! Puoti, piha-alue ja puodin emäntä olivat niin mukavia, että sinne olisi voinut jäädä pidemmäksikin aikaa.

Taidan tehdä Savojärven kierroksen pian uudestaan ja suosittelen siellä patikointia kyllä kaikille Turun alueella asuville. Itselle jäi ihanat fiilikset paikasta ja myös siellä liikkuvista ihmisistä. Kaikki tervehtivät ja olivat tosi ystävällisiä. Olisi hauskaa käydä myös Pukkipalon kierroksella, joka on lähtöpaikasta riippuen 6-9 km pitkä. Onneksi on kesää vielä jäljellä!

Missä sinä tykkäät patikoida?

Elina

Savojärven kierros, Kurjenrahkan kansallispuisto
Evästauko Kuhankuonon puodissa
Savojärven kierros, Kurjenrahkan kansallispuisto
Savojärven kierros, Kurjenrahkan kansallispuisto
Savojärven kierros, Kurjenrahkan kansallispuisto

3 vastausta artikkeliin “Palauttava patikointiretki – Savojärven kierros

  1. Paluuviite: Syyskuun #hoorayhaaste – Hooray for Squats

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s