Mikä on F45 Training?

Parhaat treenipaikat Turussa - F45 Training

Heinäkuun treenikuulumisia -postauksessa kerroinkin, että treenaan tällä hetkellä Turun F45 Training -salilla ja lupasin kertoa vähän lisää siitä, millaista treeniä salilla tehdään ja millainen sali on kyseessä. Suomessa on tosiaan tällä hetkellä vain yksi F45-sali, mutta maailmalla F45-treenikonsepti on niittänyt suurta suosiota. Siihen ovat hurahtaneet mm. Mark Wahlberg ja Hugh Jackman (jos nyt vähän name droppaa).

Mikä ihmeen F45?

F45 tulee sanoista functional ja 45, mikä tarkoittaa sitä, että tehdään 45 min kestävää toiminnallista treeniä. Tosin lauantaisin tehdään myös 60 min treenejä, mutta siitä myöhemmin. Pääosin tunnit koostuvat liikkeistä, joissa useampi lihasryhmä tekee samanaikaisesti töitä, mikä tekee treeneistä hyvin tehokkaita.

Onko F45 ryhmäliikuntaa?

On ja ei. Vaikka treenataan porukalla ja tunnit pidetään tiettyinä aikoina, minusta F45-treenit eroavat perinteisistä ryhmäliikuntatunneista aika paljon. F45-tunnit ovat aina personal trainereiden ohjaamat⁣. Tunnin alussa näytetään kaikki liikkeet, vedetään lyhyt lämppä ja aletaan töihin. Treenin aikana PT ei ole salin etuosassa vetämässä treeniä, vaan tulee tarvittaessa neuvomaan ja korjaamaan liikkeet. Treeniä ei vedetä musiikin tahtiin, vaikka se taustalla soikin. Se, miten kovatehoisen treenin tekee, riippuu täysin itsestä. Liikkeet tehdään aikaa vastaan ja sillä teholla, millä lähtee.

Mitä F45 tunneilla tehdään?

F45-tunneilla treenataan sekä lihaskuntoa, että kestävyyskuntoa. Tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin tehdään lihaskuntopainotteista kiertoharjoittelua ja maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin HIIT-tyyppistä intervallitreeniä. Lauantain Hollywood-niminen cardiotunti kestää 60 minuuttia ja se on monen lemppari, koska siinä pääsee kunnolla haastamaan itseään.

Voima-ja cardiotunnit vaihtuvat joka päivä, eikä F45:lla pääse tekemään täysin samanlaista treeniä uudestaan. Tuntien hassut nimet eivät kerro paljoakaan, mutta aina voi luottaa siihen, että tulee hyvät treenit. Omat lempparitunnit ovat Angry Bird, Moon Hopper, Brixton sekä Varsity.

Mitä välineitä F45-salilla on?

Treenivälineitä on vaikka muille jakaa. On muun muassa leuanvetotankoja, hiekkasäkkejä, bokseja, kelkkoja, soutulaitteita, levytankoja ja -painoja, kuntopyöriä, penkkejä, käsipainoja, kahvakuulia, köysiä, vastuskuminauhoja, hyppynaruja, slam ball -harjoittelupalloja, jumppapalloja, bosu-palloja ja ihan varmasti jotain muitakin palloja. Jo pelkästään treenivälineiden monipuolisuus kertoo, miten monipuolista treeniä F45:lla tehdään.

Apuvälineet toiminnalliseen harjoitteluun F45 Training

Millainen on Turun F45 Training sali?

Turun Saippua Centerilla sijaitseva sali on avara ja korkeakattoinen. Treenitilassa ei ole peilejä, minkä ansiosta tunneilla pystyy keskittymään vain siihen omaan tekemiseen. Sen sijaan seiniä koristavat isot näytöt, joista pystyy seuraamaan liiketekniikoita ja sarjojen sekä taukojen kestoa. Salissa mahtuu treenaamaan ilman että törmää kaveriin, mistä iso plussa. Naisten pukkarissa on myöskin hyvin tilaa, ja sieltä löytyy vessa, neljä suihkua, hiustenkuivaajat ja toilettitarvikkeet. Ulkona on muuten hauska terassi, jossa voi nauttia auringosta ja palkkarista treenin jälkeen. Lisäksi ulkona löytyy hyvin autopaikkoja sekä pyörätelineitä.

F45-treenien liikkeet screeneilla

Kenelle F45 sopii?

Treenit sopivat kaikille, jotka haluavat kohottaa kuntoaan, haastaa itseään ja saada tuloksia. Ei tarvitse olla kokemusta salitreenaamisesta tai olla muutakaan liikuntataustaa, koska tunteja ohjaajat pt:t ohjeistavat ja auttavat liikkeissä, etsivät sopivat painot ja tarjoavat vaihtoehtoja, mikäli joku liike tuntuu liian vaikealta. Itse olen saanut viime aikoina paljon apua ja korvaavia liikkeitä, koska en tällä hetkellä pääse tekemään oikealla kädelläni mitään kehonpainoliikkeitä. Ja tosiaan, visuaalista apua liikkeisiin saa myös isoilta TV-näytöiltä, joissa kaikki liikkeet pyörivät koko treenin ajan.

Onko treenaaminen F45-salilla kallista?

Se vähän riippuu, mistä näkövinkkelistä asiaa katsoo. Tavallinen jäsenyys on 80e/kk, mikä tuntuu kieltämättä melko paljolta. Treenit ovat kuitenkin personal trainereiden ohjaamat, mikä tuo ainakin omasta mielestäni sitä lisäarvoa. Kerran aamuseiskan tunnilla sain hyvinkin yksilöllistä ohjausta, kun olin yksin treenaamassa. Lisäksi, jäsenyyteen kuuluu neljä kertaa vuodessa järjestettävä F45 Challenge, eli 8 viikkoa kestävä treeni- ja ruokavaliohaaste, joka erikseen hankittuna on 199 euron arvoinen. Siihen kuuluu mm. kehonkoostumusmittaukset haasteen alussa ja lopussa.

Jos käy treenaamassa sen 2-4 kertaa viikossa, niin tuo 80e/kk on ehdottomasti sen arvoista, varsinkin kun tietää, että joka kerta saa hyvin tehokkaan treenin tehtyä. Opiskelijajäsenyys on vain 65e/kk ja saatavilla on myös 10 kerran kortti 109 euron hintaan. Kymppikortti on mielestäni hyvä, kun käy treeneissä sen 1-2 kertaa kuukaudessa.

Miksi tykkään treenata F45-salilla?

Olen käynyt F45-salilla nyt kolmisen kuukautta ja olen ollut positiivisesti yllättynyt siitä, miten 45 minuutissa saa niin monipuolisen ja tehokkaan treenin tehtyä. Tuntuu, että treenit sujuvat joka kerta paremmin ja kunto kasvaa. Myös salin ohjaajien ja muiden treenaajien tsemppi tuntuu hyvältä ja kannustavalta. Eniten nautin lihaskuntotunneista, mutta olen alkanut pitää myös cardiotunneista. Tykkään siitä, että F45-treeneissä pystyy keskittymään vain siihen omaan tekemiseen ja että voi vetää just niin kovaa, kuin itse haluaa.

Mikä F45 Challenge?

Kuten tuossa aikaisemmin mainitsin, F45-jäsenyyteen kuuluu F45 Challenge eli 8 viikkoa kestävä treeni- ja ruokavaliohaaste. Olin mukana kevään haasteessa ja päätin hypätä mukaan myös ensi maanantaina alkavaan haasteeseen. Haasteeseen osallistuminen vaikutti eniten omaan treenimotivaatiooni, mutta myös siihen, että tein parempia valintoja keittiössä, join tarpeeksi, sekä huolehdin riittävästä unesta ja palautumisesta. Tulevalta haasteelta odotan näitä samoja asioita, mutta tällä kertaa yritän myös tietoisesti tiputtaa rasvaprosenttiani, jotta cardiotreenit alkaisivat sujumaan paremmin ja olo muuttuisi kevyemmäksi.

Tulen päivittämään F45 Challenge -haastekuulumisia, ruokapäiväkirjoja ja treenejä tulevina viikkoina Instagramin stooreihin, joten ota @hoorayforsquats ihmeessä seurantaan, mikäli et vielä ole. Blogiin tulossa myös lisää juttua haasteesta.

Elina

F45 Training x hoorayforsquats

5 vastausta artikkeliin “Mikä on F45 Training?

 1. Hanna

  Olin juurikin Lovefit -treenifestareilla Lontoossa (missä tää on valtava juttu just nyt!) ja siellä kävin kolmesti tän konseptin tunneilla, koska oli niin huippujuttu! Kivasti vaihtui liikkeet aina ohjaajan mukaan. Ainut vaan, että kun treenasi 4 kertaa päivässä saman tyyppisiä juttuja, niin ei ihan kaikki enää sunnuntaina onnistunut 😀 Mutta mahtavaa, että oot löytänyt tän myös!

  Liked by 1 henkilö

 2. Paluuviite: Rasvaprosentti pienemmäksi 8 viikon treenihaasteella – Hooray for Squats

 3. Elisa H

  Täällä Australiassa on tullut treenattua jo 3 vuotta F45ssa ja aina uusia tunteja ja hassteita tulee joka vuosi!
  Toivottvasti F445 laajenee Suomeen myös enenmmän, hienoa ettö kotikaupungista löytyy ensimmäinen!
  Helppoa, ei tarvitse ajatella mitä tekee salilla, 45 tai 60 minuuttia, ja that’s it! MeilleF45 on enemmän kuin vaan ”kuntosali” sillä sitä kautta on löytynyt uusia ystävyyksiä ja järjestämme aina ulkopuliisia tapahtumia myös!
  Tsemppiä vimeisiin 8 Wk Challenge viikkoihin!
  Ootko kokeillut jo Playoffs kuntotestiä?

  Liked by 1 henkilö

  1. Elina / Hooray for Squats

   Oi mahtavaa, kiitos että jaat kokemuksiasi F45:sta! Ihana kuulla myös muualla asuvilta fiiliksiä treeneistä ja siitä, miten se on enemmän kuin kuntosali – itse olen kokenut asiat myös niin 🙂 Kokeilin ensimmäistä kertaa Playoffs-kuntotestiä ennen vuoden viimeisen haasteen alkamista ja pakko sanoa, että oli kyllä rankka! En tajua, miten siitä voi saada pisteitä 😀 Mutta aion ehdottomasti yrittää!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s