Rasvaprosentti pienemmäksi 8 viikon treenihaasteella

Kuten kerroin aikaisemmin F45 Training -postauksessa, olen tällä hetkellä mukana 8 viikon treeni- ja ruokavaliohaasteessa nimeltään F45 Challenge. Se on F45 Training -salin oma haaste, joka järjestetään maailmanlaajuisesti neljä kertaa vuodessa. Lähtökohtaisesti haasteessa kannustetaan säännöllisen treenirutiinin ylläpitämiseen, laadukkaan unen saantiin, riittävään nesteytykseen ja terveellisen ruokavalion noudattamiseen. Haasteen porkkanana toimivat kuitenkin ihan huikeat palkinnot suurimpien muutosten tehneille osallistujille.

Kahdeksan viikon haasteeseen sisältyy personal trainereiden vetämien yhteistreenien lisäksi kehonkoostumusmittaukset, jotka tehdään sekä alussa että lopussa. Lisäksi haasteeseen kuuluu F45 Challenge-sovellus, josta pääsee seuraamaan omia tavoitteita ja kehitystä, ja jossa on joka viikolle valmiiksi laadittu, monipuolinen ruokavalio, viikoittaiset ostoslistat ja ihanat reseptit.

Kokemuksia edellisestä haasteesta

Kun osallistuin ensimmäistä kertaa haasteeseen tänä keväänä, tavoitteenani oli parantaa kuntoani, oppia lisää reseptejä sekä nauttia treeneistä ja hyvästä ryhmähengestä. Ajattelin, että jos kropassa tapahtuu muutoksia, niin se on vain plussaa.

Keskityin treenaamaan järkevästi ja kroppaa kuunnellen, en tinkinyt unesta enkä palautumisesta, enkä stressannut siitä, jos en ehtinyt mealpreppaamaan haasteviikon ruokia. Ensimmäinen haastekokemukseni oli siis hyvin rento, ja koska minulla ei ollut ns. mitattavissa olevaa tavoitetta, ei kropassa myöskään tapahtunut isoja muutoksia. Kunto koheni kyllä huomattavasti ja olin siitä enemmän kuin iloinen. Aloin jopa nauttia cardiotreeneistä!

Tavoitteeni 8 viikon haasteelle

Tällä kertaa päätin hypätä mukaan 22.7.2019 alkaneeseen haasteeseen selkeä tavoite mielessä – halusin tiputtaa 5% rasvamassastani. Päätin asettaa itselleni konkreettisen ja realistisen tavoitteen, joka olisi mitattavissa. Nyt ollaan haasteen puolessavälissä ja uskon, että tuo tavoite on saavutettavissa, sillä muutoksia kropassa on jo tapahtunut.

Oma rasvaprosenttini tai rasvamassani ei ole liikuttanut minua aikaisemmin, vaikka olen käynyt kehonkoostumusmittauksissa muutamaankin otteeseen tänä vuonna. Tiesin, että rasvaa oli liikaa, mutta se ei haitannut minua, koska en ajatellut sen haittaavan elämääni millään tavalla. Olen pystynyt treenaamaan normaalisti, koin olevani vahva ja jaksoin hyvin.

Ymmärsin kuitenkin, että jos kropassani olisi vähemmän rasvaa, pystyisin liikkumaan helpommin kuin ennen. Joogaaminen, juoksu, tanssi, cardiotreenit ja ihan vaan hyötyliikunta sujuisivat niin paljon iisimmin, kuin nyt. Voisin nauttia liikkumisesta vieläkin enemmän ja tehdä asioita, jotka tuntunut tällä hetkellä vaikeilta.

En halunnut että haastetavoitteeni muistuttaisi laihdutuskierteen aikaisia, ulkonäkökeskeisiä tavoitteitani ”kiristää” ja ”pudottaa 5 kg”, vaan halusin tavoitteeni olevan nimenomaan rasvamassaan liittyvä. Tällä kertaa tavoitteeseen pääseminen tukisi nimenomaan liikkumistani ja hyvää oloa, sekä parantaisi suorituskykyä, sen sijaan, että liittyisi pelkästään ulkoisiin seikkoisin.

Jään mielenkiinnolla odottamaan, millaisia muutoksia kropassani ja ennen kaikkea treenitehoissa tapahtuu! Jos haluat seurata, miten haaste etenee ja millaisia ruokia haasteessa kokkaillaan, laita ihmeessä Instagramini seurantaan.

Mitä mieltä sinä olet treeni- ja ruokavaliohaasteista? Oletko itse koskaan osallistunut vastaaviin haasteisiin?

Nyt lähden seuraamaan Turun ikiomia crossfit-kisoja, eli Turun Tuomiopäivää. Tällaiset tapahtumvat antavat kyllä aina lisämotivaatiota omiinkin treeneihin. 🙂

Hauskaa viikonloppua!

Elina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s