Kuntotesteissä Paavo Nurmi Keskuksessa + ARVONTA

*palvelu saatu

Kuntotestit säännöllisin väliajoin on hyvä keino tsekata oma kunto, ne pitävät treenimotivaatiota yllä ja tarjoavat hyödyllistä infoa omia tavoitteita ajatellen. Niinpä viime viikolla kävin Paavo Nurmi Keskuksen kuntotesteissä* selvittämässä, missä mennään nyt. Samat testit tehtiin tasan vuosi sitten, joten oli ihan mielenkiintoista nähdä, millaisia muutoksia oli tapahtunut. Kyseessä oli PNK:n Startti-testipaketti ja testit piti meille tälläkin kertaa PNK:n Miikka Pesola, joten tutut kasvot tutussa paikassa vähensivät jännitystä. Viime vuoden kuntotesteistä voit lukea tästä.

Kuluneen vuoden aikana omat treenimäärät ja myös treenirutiinit kokivat melkoisen muutoksen: 2018 treenasin liikaa, olin usein ja pitkään kipeä, ja lopulta jouduin pitämään taukoa treenaamisesta. Vuoden 2019 alussa olin edelleen usein kipeä, joten päätin vähentää treenaamista ja palasin perusjuttuihin. Kevään ja kesän panostin palautumiseen, treenasin järkevämmin ja nyt viime aikoina aloin tekemään enemmän toiminnallista harjoittelua. En ole ollut kipeä kuukausiin (koputan puuta) ja kunto on omasta mielestä ollut nyt parempi.

Koska vuoden aikana treeni sekä kunto kokivat melkoista takapakkia, en ajatellut, että parantaisin kuntotestissä ihan hirveästi. Mutta en ajatellut myöskään, että saisin huonompia tuloksia. Jotakin kehitystä kuitenkin tapahtui, sillä hieman tuli paranneltua!

Paavo Nurmi Keskus, Caribia
Startti-kuntotesti

Startti-ryhmäkuntotesti

Startti-kuntotesti sopii omasta kunnostaan kiinnostuneille, liikkuville tai vain vähän liikkuville ihmisille, jotka haluavat seurata kunnon kehitystä. Startin peruspakettiin kuuluu alkumittaukset, pyöräergometritesti ja palaute. Pakettiin voi lisäksi sisällyttää lihaskuntotestin sekä kehonkoostumusmittauksen. Meidän kolmen hengen porukka käytti elokuun kesäedun, jossa pakettiin kuuluivat kaikki edellä mainitut.

Alkumittaukset ja kehonkoostumusmittaus

Ennen fyysisen suorituskyvyn mittaamista täytin terveyskyselyn, jonka jälkeen minulle tehtiin alkumittaukset ja otettiin InBody-kehonkoostumusmittaus. Painoa oli viime vuodesta tullut puolisen kiloa lisää rasvan muodossa, mutta muuten ei ollut tapahtunut kauheasti muutoksia. Oikeastihan painoa oli tullut viime vuoden jälkeen muutama kilo lisää, mutta sain pudotettua ne kesän aikana pois.

Pyöräergometritesti

Mittausten jälkeen tehtiin pyöräergometritesti. Siinä poljettiin ensin 4 minuuttia tietyllä vastuksella, jonka jälkeen vastusta nostettiin. Näitä neljän minuutin jaksoja poljin tällä kertaa yhden enemmän kuin viimeksi. Kun työtehoa nostettiin 200 wattiin, eivät jalat enää jaksaneet polkea ja menivät hapoille. Testin perusteella maksimisykkeen arvioksi tuli 180 (viime vuonna arvio oli 174) ja VO2max-arvioksi tuli 31 (viime vuonna 30). Kirjallisessa palautteessa luki, että tuo viimeinen luku olisi 38 ja kuntoluokkani hyvä, mikäli olisin normaalipainoinen.

Pyöräergometritesti PNK
Pyöräergometritesti

Lihasvoimatesti

Lihaskuntotestissä tehtiin ensin vatsoja, sitten selänojennuksia, jonka jälkeen kyykkyjä ja yhden käden pystypunnerruksia. Kaikki liikkeet tehtiin 30 sekunnin ajan, pystypunnerruksia niin monta kuin jaksoi (maksimi oli 50 toistoa / puoli). Naiset tekivät viimeisen liikkeen 5 kg käsipainoilla, miehet 10 kg.

Lihasvoimasta sain jälleen hyvät tulokset. Tällä kertaa jaksoin tehdä yli 50 pystypunnerrusta molemmilla käsillä ja tein 25 vatsaa (ed. 21). Muissa liikkeissä toistot laskivat muutamalla: kyykkyjä tuli 29 (ed. 31) ja selkälihasliikkeitä 23 (ed. 25).

Lihaskuntotestit, vatsat
Lihaskuntotestit, selkä
Lihaskuntotestit, kyykky
Lihaskuntotestit, pystypunnerrus

Testien jälkeen oli kieltämättä veto pois, kun oli antanut kaikkensa. Itselläni oli reisikipua vielä muutamienkin päivien päästä. Pyörätesti otti varmaankin eniten koville, mutta siinä tulikin parannettua tulosta kivasti.

Lihaskuntotesti
Lihaskuntotestit

Suullinen ja kirjallinen palaute

Testien jälkeen istuimme kaikki kolme Miikan kanssa alas ja keskustelimme tuloksista yleisesti. Saimme myös esittää kysymyksiä, mikäli joku asia kaipasi tarkennusta.

Kirjallisen palautteen lopussa oli lista omalle kuntotasolle sopivista treenimuodoista, kuormittavuudesta ja liikunnan määrästä. Sen mukaan minun pitäisi liikkua 2,5h viikossa reippaasti (syke 50-70% maksimista) ja 1,25h rasittavasti (syke 70-80% maksimista). Tällä hetkellä tämä toteutuu aika hyvin, kun käyn 1-2 krt viikossa syketreenissä ja muu aika teen lihaskuntoharjoittelua ja kävelen. Jatkan siis samaan malliin.

Voi olla, että kuntotesteihin pitäisi varata uusi aika jo puolen vuoden päähän, niin näkisi, millaisia muutoksia kropassa tapahtuu lyhyemmällä aikavälillä. Nyt kun peruskuntoharjoittelua tulee harrastettua selkeästi enemmän, voisi tuloksista nähdä pk-harjoittelun lisäämisen vaikutukset paremmin.

Kuntotesteihin PNK:lle

Jos olet kiinnostunut tekemään kuntotestin Paavo Nurmi Keskuksella, niin minulla on hyviä uutisia. Rajallinen määrä blogini lukijoita pääsee nyt Hooray For Squats -koodilla Startti-kuntotestiin + InBody-mittaukseen vain 75€ hintaan (10 ensimmäistä) ja Aktiivi-kuntotestiin + InBody-mittaukseen hintaan 145€ (5 ensimmäistä)! Kyseessä siis yksilötestit, jotka voi halutessaan täydentää lihaskuntotestillä ja kehonkoostumusmittauksella. Ilmoittautuminen suoraan PNK:lle.

Kuntotestien ohella PNK tarjoaa myös liikuntalääkärin vastaanottoja, laboratoriopalveluja sekä ravitsemusohjausta. Uutena palveluna saatavilla myös Firstbeat-hyvinvointianalyysi!

Kuntotestit ja InBody PNK

Arvonta

Koska kannustan kaikkia liikkumaan iästä ja kunnosta riippumatta, ja koska ryhmässä liikkuminen on aina 100% hauskempaa, päätimme yhdessä Paavo Nurmi Keskuksen kanssa järjestää Startti-ryhmäkuntotestin arvonnan! Eli nyt sinulla, blogini lukijalla, on mahdollisuus voittaa omalle 3-5 henkilön porukalle kuntotesti, joka järjestetään Turun Caribian tiloissa!

Osallistu arvontaan kommentoimalla, mikä on sinun vahvin osa-alueesi: kestävyys vai lihaskunto?

Arvonta on käynnissä myös Instagramin ja Facebookin puolella 28.8.-1.9.2019, joten voit triplata mahdollisuutesi ja osallistua myös siellä. ⁠Arvonta suoritetaan 1.9.2019 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Arvonnan voittajan pitää itse kerätä 3-5 hengen ryhmä kasaan sekä sopia kuntotestin ajankohta.

Onnea!

Kuntotestit / ARVONTA

Elina

6 vastausta artikkeliin “Kuntotesteissä Paavo Nurmi Keskuksessa + ARVONTA

  1. Elina / Hooray for Squats

    Kiitos kaikille IG:ssä, Facebookissa ja blogissa arvontaan osallistuneille! ❤️💪🏻 Arpaonni eli random number generator suosi @anneilona_hamalainen Instagramin puolella ja hänelle on ilmoitettu voitosta. Kuntotesteistä voitte lukea lisää PNK:n sivuilla!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s