Jääkahvia ja reissufiiliksiä

Kahvia ja matkamuistoja

*Kaupallinen yhteistyö, sisältää mainoslinkkejä

Istuin vähän aikaa sitten hörppimässä jääkahvia ja katselemassa vanhoja matkakuvia, jotta saisin hieman helppiä tähän reissukuumeeseen. Alle kaksi kuukautta vielä, niin tämä flikka pääsee pariksi viikoksi Japaniin – iiks! Mutta odottavan aika on pitkä, joten ei auta muu, kuin fiilistellä vanhoja reissuja.

Tuon jääkahvin valmistin Nicaragua Momotombo -nimisestä vaaleanpaahtoisesta kahvista, joka on alun perin Nueva Segovian alueelta. Kahvi on nimetty paikallisen Momotombo-tulivuoren mukaan, joka ei itseasiassa ollut kaukana niistä paikoista, joissa itsekin viisi vuotta sitten tepastelin.

Oletko sinä kahvin ystävä?
Jääkahvia kotona
Kotitoimistolla
Paidan ostin reissun aikana pienestä surffikaupasta.
Jääkahvi kotona

Vuoden 2014 joulukuussa tuli tosiaan tehtyä matka Nicaraguaan mieheni kanssa. Seikkailimme silloin muutaman viikon mm. Granadassa, Leónissa, Managuassa, San Juan Del Surissa sekä Ometepe-saarella, jossa valloitettiin 1394 m korkea Las Maderas -tulivuori. Nicaraguassa lämpötilat pyörivät silloin 30-40 asteessa, joten jääkahvia tuli nautittua aina, kun sitä sai, mm. Granizado-nimistä jääkahvia muistelen vieläkin haikeudella.

Ostan jääkahvia yleensä kahviloista (ja maksan itseni kipeäksi, kjeh kjeh), mutta nyt kesällä tajusin, että sellaisen voi tehdä ihan hyvin kotonakin (ja hieman halvemmalla)! Esimerkiksi kahvipannun jämät voi laittaa ihan hyvin jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja nauttia kylmänä kasvimaidon ja siirapin kanssa, tai sitten valmistaa cold brew -kahvia, mistä itse olen ainakin innostunut.

Jos haluat tehdä cold brew eli kylmäuutettua jääkahvia kotona, niin tässä on sinulle hyväksi todettu resepti.

Slurp erikoiskahvia kotiin

Cold brew jääkahvi -resepti

  • 2 rkl *Slurp suodatinkahvia
  • 1/2-1 tl luomu kaakaojauhetta (esim. *Cocovi)
  • 2 rkl luomu vaahterasiirappia (esim. *Urtekram)
  • 300-400 ml soijajuomaa tai muuta kasvijuomaa
  • ripaus suolaa maun mukaan

Ohjeet:

Kaikki ainekset sekaisin suljettavaan pulloon ja jääkaappiin tekeytymään yön yli (8-12 tuntia). Kun kahvi on valmis, kaada se siivilän, harson tai suodatinpaperin läpi, niin ei tule juotua kahvinpuruja. Jääpaloina voi käyttää vaikkapa jääpalamuottiin laitettua ylijäämäkahvia, jotta kahvista ei tule laimeaa, kun jäät sulavat. Nauti!

Helppo jääkahviresepti
Slurp jääkahvi

SLURP – laatukahvia pienpaahtimoilta

Ja tähän väliin pieni mainoksen poikanen. Jääkahvissa käyttämäni suodatinkahvi on tilattu SLURP:sta, joka toimittaa mielenkiintoisia herkkukahveja suoraan kotiin. Kaikki SLURPin kahvit ovat kestävästi tuotettuja ja käsityönä suomalaisissa pienpaahtimoissa paahdettuja laatukahveja. Tykkään siitä ajatuksesta, että kahvi paahdetaan tilauksesta juuri minulle, ja että pääsen juomaan muutakin kuin työpaikan Juhla Mokkaa.

Kahvit tulevat suoraan kahvipaahtimoilta

Jos haluat uusia kahvielämyksiä, saat nyt ensimmäisestä SLURP-tilauksesta -30% alennusta alekoodilla enjoycoffee19 (vain ensimmäinen tilaus, alekoodi voimassa 31.12.2019 asti). Esimerkiksi tilaamani Nicaragua Momotombo kahvi (400 g) norm. 11,90€ ja alennuksen kanssa vain 8,33€.

*SLURP-kahvitilaus alekoodilla Enjoycoffee19 tästä!

Slurp kahvi Nicaragua
Reissufiiliksiä ja jääkahvia
Kahvia jääpalamuottiin

Oletko kokeillut tehdä cold brew kahvia aikaisemmin? Jos ei, niin laita ihmeessä tuo resepti kokeiluun!

Elina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s