Vointini ja ferritiiniarvot 5 kk rautakuurin jälkeen

Rautakuurilla eroon raudanpuutteesta

*Kaupallinen yhteistyö: Puhti.fi / Sisältää mainoslinkkejä

Viisi kuukautta sitten työterveyslääkärini ehdotti minulle rautakuurin aloittamista, kun Puhdin verikokeista selvisi, että ferritiiniarvoni olivat matalat. Päätin silloin tarkistuttaa ferritiiniarvoni pitkään jatkuneen sairastelun ja muiden oireiden takia (voit lukea lisää tästä). Koska kesän jälkeen tuntui, että voinnissani oli tapahtunut paljon positiivisia muutoksia, oli aika käydä verikokeissa uudestaan ja katsoa, oliko rautakuurilla tosiaan vaikutusta.

Ferritiiniarvot nousuun viidessä kuukaudessa

Rautakuuri teki tehtävänsä ja tuntuu oikein hyvältä sanoa, että minulla ei ole enää raudanpuutetta. Tiesin, että rautakuurin aloitettuani arvot tulisivat nousemaan hitaasti. Olin varautunut siihen, että isoa muutosta ei välttämättä tapahtuisi näin lyhyessä ajassa. Viidessä kuukaudessa ferritiiniarvoni nousivat kuitenkin lukemasta 27,7 µg/l lukemaan 42,4 µg/l. Ei siis hirveästi, mutta tarpeeksi!

5 kk rautakuurin jälkeen ferritiiniarvot ovat nousseet 27,7 -> 42,4 µg/l

Vointini rautakuurin jälkeen

Sen jälkeen, kun aloitin rautakuurin, vointini on ollut tosi hyvä. Ja tässä vaiheessa koputan puuta! Ehkä konkreettisin asia, joka on muuttunut, on saikun määrä – tuon 5 kk aikana olen ollut kipeänä vain kerran. Olen myös huomannut muutoksia hengityksessäni, hengästymisessä, palautumisessa ja jaksamisessa. Hengitykseni ei tunnu enää niin raskaalta levossa ja hengästyn vähemmän portaissa ja ylämäessä. Tunnen myös palautuvani rankoista syke- ja lihaskuntotreeneistä paremmin kuin keväällä.

Jatkanko rautakuuriani?

Jatkan edelleen raudan syömistä, koska haluan, että ferritiiniarvoni ovat tuon vihreän alueen keskellä. Sanotaan, että alle 50 μg/l lukema on edelleen matalahko, hyvä ferritiiniarvo pyörii siinä 70 μg paikkeilla ja mitä lähemmäs se on 100 μg, sitä parempi. Joten tähän pyritään.

Verikokeet Puhdilta

Tämä oli nyt toinen kerta, kun käyn *Puhdin verikokeissa ja olen ollut molemmilla kerroilla tyytyväinen palvelun nopeuteen ja helppouteen. Verikokeet on helppo tilata Puhdin verkkokaupasta, jonka jälkeen varataan aika lähimmästä Synlab-laboratoriosta, jossa verikokeet tehdään. Verikokeisiin ei tarvita lähetettä. Tulokset sain Oma Puhti -sivulle jo seuraavana päivänä, eli tosi nopeasti.

Puhti tarjoaa nykyään myös lisämaksullista lääkäripalvelua, joka on mahdollista tilata, mikäli asiakas haluaa tarkemman analyysin testituloksista sekä arvion jatkotoimenpiteistä. Tämä etälääkärin vastaanotto maksaa 44 € ja sisältää kaikki kulut, myös reseptin kirjoittamisen.

ALEKOODI Puhdin testipaketteihin

Blogini lukijana saat nyt 10% alennusta valitsemastasi testipaketista alekoodilla hoorayforsquats10. Puhdin valikoimassa on paljon erilaisia paketteja, joista valita! Ferritiinin mittaus sisältyy mm. Liikkujan testipakettiin ja Kasvissyöjän testipakettiin. Lisäksi ferritiinin mittausta on tarjolla ihan omana pakettinaan (*Raudanpuutteen tutkimuspaketti).

Oletko sinä käynyt koskaan mittauttamassa ferritiiniäsi?

Elina

LUE MYÖS:

RAUDANPUUTE ILMAN ANEMIAA?
FLUNSSAILU JA HEIKKO PALAUTUMINEN | PUHTI-TERVEYSTARKASTUS

Yksi vastaus artikkeliiin “Vointini ja ferritiiniarvot 5 kk rautakuurin jälkeen

  1. Paluuviite: D-vitamiinin puutostila ja sen vaikutukset – Hooray for Squats

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s