Pienet valinnat ympäristön hyväksi

Lavera-luonnonkosmetiikka-shampoo-hoitoaine-suihkugeeli

*Sisältää mainoslinkkejä

Ennen kuin tutustuin luonnonkosmetiikkaan, en oikein ymmärtänyt, miksi sellaista piti ylipäätään olla. Käyttämäni shampoot ja suihkugeelit hoitivat tehtävänsä hyvin, eivätkä maksaneet paljon. Minulla on pitkä ja paksu tukka, joten valikoin aina hyvin vaahtoutuvat ja riittoisat tuotteet, ja koska treenaan usein, suihkusaippuaakin menee jonkun verran.

Aloin kiinnostumaan luonnonkosmetiikasta enemmän, kun ympäristöstä huolehtiminen ja vastuullinen kulutuskäyttäytyminen tuli itselleni yhä tärkeämmäksi. Tiesin välttää eläimillä testattuja merkkejä ja yritin suosia vegaanisia tuotteita, mutta se, mitä en tullut miettineeksi, on hius- ja ihonhoitotuotteiden ympäristövaikutukset. Kemiallisia yhdisteitä sisältävät shampoot. hoitoaineet, suihkusaippuat, kasvonpesuaineet, kuorintageelit jne voivat päätyä jäteveden mukana ympäristöön aiheuttaen saastumista ja jopa lajien tuhoutumista. Osa tuotteista voivat jopa sisältää eläimille myrkyllisiä aineita.

Koska ainakin suurin osa meistä käyttää jonkinlaisia ihon- ja hiustenhoitotuotteita, olisikin hyvä miettiä, voisiko ne mahdollisesti korvata jollain sellaisella tuotteella, josta aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle tai vähemmän luonnonvarojen kulumista. Muuttamalla kulutuskäyttäytymistämme niinkin pienillä teoilla, kuin korvaamalla tavallinen shampoo luonnonkosmetiikkatuotteisiin kuuluvalla shampoolla, voidaan vaikuttaa jo merkittävästi ympäristön hyvinvointiin.

Testissä Laveran shampoo, hoitoaine ja suihkugeelit

Sain joku aika sitten testiin Laveran shampoon, hoitoaineen ja suihkugeelejä, ja oli mielenkiintoista nähdä, millä tavalla ne eroavat ns. tavallisista tuotteista. Päätin jakaa tänne ensifiiliksiäni tuotteista ja myös pyytää lukijoitani olemaan avoimin mielin ja kokeilemaan, toimisiko luonnonkosmetiikkatuotteet myös omassa käytössä.

*Lavera Basis Sensitiv Shampoo

Tämä NaTrue-sertifioitu, vegaaninen shampoo lupaa tehdä hiuksista kiiltävät ja ilmavat. Mielestäni tuote lunastaa lupauksensa hyvin, vaikka minun tapauksessani tavallinen määrä shampoota ei ihan siihen riitä. Joudun siis usein joko pesemään tukkani kahteen kertaan tai lisäämään shampoota pesun aikana vaahtoisuuden aikaansaamiseksi. Lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen ja hiukset tuntuvat hyviltä hiuspesun jälkeen.

ympäristöystävällinen-Lavera-luonnonkosmetiikka-shampoo

*Lavera Basis Sensitiv Hoitoaine

Tuntuu, että tämä hoitoaine ikään kuin imeytyy hiukseen eikä sitä tarvitse pestä yhtä raivokkaasti pois kuin muita hoitoaineita, jotka eivät tunnu lähtevän sitten millään tukasta. Vaikka sanotaan, että tätä hoitoainetta laitetaan pähkinän kokoinen määrä, niin omiin hiuksiini se on enemmänkin luumun kokoinen määrä. Tai klementiinin. Hiukset tuntuvat hoitoaineen jälkeen kivan paksuilta ja hyvinvoivilta!

ympäristöystävällinen-Lavera-luonnonkosmetiikka-shampoo-hoitoaine-suihkugeeli

*Lavera Suihkugeelit Mild Balance ja Active Touch

Näistä ehdoton lempparini on Active Touch, joka ihastuttaa tuoksullaan ja sillä, että se jättää ihon puhtaan mutta kosteutetun oloiseksi. Ensin ajattelin, että kookoksentuokuinen Mild Balance olisi mennyt kärkeen, mutta pakko myöntää, etten tykännyt sen tuoksusta. Kookosfanina voisin syödä ja haistella kookoksia vaikka koko päivän, mutta nyt joku kyllä tökki. Plussaa toki siitä, että tämä erittäin hellävarainen suihkugeeli jättää ihon myös erittäin kosteutetuksi. Molemmat suihkugeelit ovat NaTrue-sertifioituja ja vegaanisia. Iso plussa Laveran suihkugeeleille siitä, että ne oikeasti tuntuvat kosteuttavan ihoa, eivätkä kuivata ihoa kuten hyvin monet suihkugeelit.

ympäristöystävällinen-Lavera-luonnonkosmetiikka-suihkugeeli

Oletko sinä kokeillut Laveran tai jonkun muun valmistajan luonnonmukaisia shampoita, hoitoaineita ja suihkugeelejä? Kuulisin mielelläni kokemuksia niistä ja vinkkejä hyvistä tuotteista! 🙂

Elina

Yksi vastaus artikkeliiin “Pienet valinnat ympäristön hyväksi

  1. Paluuviite: Vegaaninen ja biohajoava kangasnaamio Laveralta – Hooray for Squats

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s