Kokemukset Invisalign-oikomishoidosta aikuisena

Näkymättömät hammasraudat Invisalign-oikomishoito

*Sisältää mainoslinkkejä

Minulla on ollut ulkoneva kulmahammas niin kauan kuin muistan. Yläkoulussa ja lukiossa vanhempani ehdottivat useaan otteeseen, että menisin oikomishoitoon, mutta pelkkä ajatuskin hammasraudoista siinä iässä ei houkutellut sitten yhtään. Joten opin elämään epätasaisen hymyni kanssa. Kun piti poseerata kuvissa, käänsin kasvoni usein niin, että parempi hammaspuoli oli esillä. Monissa nuoruusajan kuvissa hymyilen kuitenkin suu kiinni.

Kun sain nyt tilaisuuden oikoa hampaani Invisalign Go -menetelmällä, tartuin saman tien tilaisuuteen. Toisin kuin metalliset hammasraudat, se on huomaamattomampi ja lempeämpi menetelmä saada kauniimmat hampaat⁠ aikuisiällä. Invisalign-oikomishoidon hinta aikuiselle pyörii siinä 2500 €–6500 € välillä, riippuen tietenkin oikomistarpeesta. Oma oikomishoitoni maksaisi 3700€, mutta blogiyhteistyön ansiosta saan sen alennuksella. Oikomishoidosta vastaa hammaslääkäri Henna Hartikainen, jonka toimipiste sijaitsee Tampereella, Sumeliuksenkadun Oralissa. Hennan kotisivut löydät *tästä, ja Oral Sumeliuskadun aseman kotisivut *tästä. Tsekkaa tämän postauksen lopussa alekoodi Hennan tekemiin oikomishoitoihin!

Läpinäkyvät hammasraudat Invisalign-oikomishoito

2 viikkoa oikomishoitoa takana

Oikomishoidon aloittamisesta on nyt kulunut tasan kaksi viikkoa ja ajattelin jakaa hieman fiiliksiä tältä ajalta. Invisalign-oikomishoito tapahtuu siis läpinäkyvien oikomiskalvojen avulla, jotka vaihdetaan uusiin kerran viikossa. Ihan ensimmäiseksi osaan hampaista laitettiin pienet nyrpylät, eli kiinnikkeet, joiden avulla kalvot pysyvät tiukasti kiinni hampaissa. Nämä tuntuivat alussa oudoilta suussa, mutta niihin tottui yllättävän nopeasti.

Oikomismuotit täytyy pitää suussa jopa 22 h päivässä, eli ne otetaan pois ainoastaan silloin kun syödään, juodaan ja harjataan hampaat. Vettä ja väritöntä vichya voi kyllä juoda myös kalvojen ollessa suussa, mutta jos sattuu vahingossa juomaan vaikka kahvia, niin sitten saa kyllä tyytyä pitämään ruskeiksi värjättyjä kalvoja loppuviikko.

Kun uusi muotti laitetaan hampaisiin, tuntuu se alussa melko tiukalta ja hampaat ovat purenta-arat. Tämä kuitenkin helpottaa loppuviikkoa kohden ja muotit saattavat tuntua jopa löysiltä. Se tarkoittaa sitä, että hampaat ovat liikkuneet eli oikomista tapahtuu. Ensimmäisestä viikosta oppineena olen suunnitellut aterioitani niin, että alkuviikosta syön ”pehmeää” ruokaa, jotta hampaat eivät satu syödessä ja loppuviikosta voin jo syödä esim. omenoita, granolaa ja muuta ”kovempaa” ruokaa.

Läpinäkyvät kalvot Invisalign-oikomishoito

3 syytä aloittaa Invisalign-oikomishoito

Näistä kahdesta viikosta on jäänyt pelkästään positiiviset fiilikset ja aika on mennyt tosi nopeasti. Tuntuu, että olen jo täysin tottunut oikomiskalvoihin, ihan kuin olisin pitänyt niitä aina. Osa kavereista eivät olisi huomanneet niitä, ellen olisi irvistellyt ja sanonut, että ”katso minulla on oikomiskalvot”! Ainoastaan yksi kaveri kysyi, että onko minulla raudat, eli ovat kyllä melko huomaamattomat. Tämä on yksi syy aloittaa Invisalign-oikomishoito – muotit ovat läpinäkyvät, tuskin kukaan huomaa niitä ja tuntuu, että olisit aina pitänyt niitä.

Oikomishoito aikuisena läpinäkyvillä kalvoilla

Toinen syy tuli minulle positiivisena yllätyksenä, eli olen lopettanut kynsien pureskelun. Kalvot suussa ei yksinkertaisesti pysty puremaan eikä pureskelemaan, joten olen parissa viikossa päässyt ärsyttävästä tavasta eroon. Nyt kun katson kynsiäni, niin olen aika iloinen, miten terveiltä ja pitkiltä ne näyttävät.

Kolmas syy tuli sekin positiivisena yllärinä. Kun kalvoja täytyy pitää suussa sen 22 h ja niiden pois ottaminen ennen ruokailua, huuhteleminen ja takaisin laittaminen syömisen jälkeen on kuitenkin semivaivalloista (ainakin vielä), niin olen lopettanut turhan napostelun! Syön sen 3-4 kertaa päivässä tavallista ruokaa ja olen pystynyt kieltäytymään esim. työpaikalla tarjolla olevista kekseistä ja karkeista melkein kokonaan. Mietin yleensä, että onko kalvojen pois ottaminen niiden takia worth it. Ja yleensä ei ole.

Läpinäkyvät hammasraudat Invisalign

Alekoodi Invisalign-oikomishoitoon

Tulen päivittelemään oikomishoidon etenemisestä täällä blogissa ja Instagramissani, joten laita ihmeessä kommenttia, jos tästä heräsi kysymyksiä. Vastaan niihin mielelläni!

Jos olet suunnitellut oikomishoidon aloittamista ja jos satut asumaan Tampereella, niin saat alekoodilla ”Elina 2019” yhteensä 100 euron alennuksen Invisalign Go -hoidosta. Tämä alekoodi käy ainoastaan Henna Hartikaisen tekemiin oikomishoitoihin Tampereen Oralissa. Saat koodin käyttöösi varaamalla Hennalta ilmaisen, 30 min mittaisen oikomishoidon arvioinnin Oralin nettisivuilta.

TÄSSÄ VIELÄ SUORAT LINKIT:

*HAMMASLÄÄKÄRI HENNA HARTIKAINEN

*ORAL HAMMASLÄÄKÄRIT

Mukavaa joulunodotusta!

Elina

Invisalign-oikomishoidon kokemuksia

2 vastausta artikkeliin “Kokemukset Invisalign-oikomishoidosta aikuisena

  1. Paluuviite: Invisalign-oikomishoito aikuisena: tilanne 8 viikon jälkeen + Q&A – Hooray for Squats

  2. Paluuviite: Invisalign-oikominen aikuisena: tilanne 15 viikon jälkeen – Hooray for Squats

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s