Olemisen taito – näin yin-jooga luonnistuu kotona

Yin-jooga & Olemisen taito -kirja

Loppuvuodesta työni on hyvin hektistä ja keskittymistä vaativaa, joten rakastan niitä hetkiä, kun pääsen oikeasti pysähtymään kiireen keskellä. Kun annan kroppani ja mieleni rauhoittua, en kelaa loputonta to do -listaa tai suunnittele tulevaa, enkä juokse jumpasta toiseen, pääsen lataamaan akkujani ja valmistautumaan kunnolla tuleviin haasteisiin.

Yksi keinoista pysähtyä on ollut yin-joogatunneilla käyminen. Kuten aikaisemmin olen kirjoittanut, joillekin yin-jooga sopii ja joillekin ei. Osa kavereistani on sanonut, että kokevat sen tosi vaikeaksi, kun pitäisi ”vain olla”. Eli jos et ole koskaan sellaisessa käynyt, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ainakin pari kertaa, jotta näet, onko se sun juttusi.

Mielestäni hyvä joogaopettaja on tärkeässä roolissa jos kokemuksesta haluaa saada mahdollisimman paljon irti. Yksi lemppariopettajistani on ollut Jouni Hallikainen, jonka vetämiä tunteja suosittelen kokeilemaan. Hän opettaa yin-joogaa Turun Yoga Nordicilla, ohjaa erilaisia työpajoja ja meditaatioharjoituksia, sekä kiertää Suomea jakamassa oppejaan yin-joogasta kiinnostuneille. Voit tutustua Jounin omiin sivuihin tästä. Hän on myös kirjoittanut kokonaan yin-joogalle omistetun, suomenkielisen kirjan, joka kantaa nimeä Yin-jooga & Olemisen taito (2019).

Yin-jooga-kirja

Olen päässyt tämän syksyn aikana tutustumaan tähän yli 300-sivuiseen kirjaan rauhassa, oppinut yin-joogan perusteita ja kokeillut, miltä tuntuu sen harrastaminen kotona ilman opettajaa. Pakko myöntää, että viime aikoina olen jättänyt lukemisen vähemmälle ja keskittynyt äänikirjoihin, mutta tämän kirjan aihe kiinnostaa minua sen verran paljon, että lukutuntejakin on kertynyt.

Yin-joogan-harjoittelu-kotona

Yin-jooga & Olemisen taito pitää sisällään kaiken, mitä Jouni on oppinut yin-joogasta vuosien saatossa. Kirjasta voi lukea mm.

  • yin-joogan taustasta
  • anatomiasta
  • kiinalaisesta lääketieteestä (mm. meridiaaneista)
  • hengityksestä ja meditaatiosta
  • erilaisista asanoista

Kirjasta löytyy myös erittäin kauniisti kuvitettu asana-osio sekä monta erilaista joogaharjoitusta, jotka toimivat loistavana oppaana oman harjoituksen tekemiseen kotona.

Yin-joogan-asanat

Suosittelen tämän kirjan lukemista, mikäli oman kehon kuuntelu, pysähtyminen ja hiljentyminen tuntuvat vaikealta mutta tarpeelliselta. Tästä kirjasta voi oppia lisää kehon ja mielen yhteydestä, ja vaikkapa siitä, miten yin-joogaharjoituksen aikana mielen saa hiljaiseksi kovaa laukkaavista ajatuksista. Kirjan harjoitukset auttavat sekä rentoutumaan, että herättämään kehoa uuteen päivään, ja voit valita harjoituksen sen mukaan, mitä juuri sillä hetkellä kaipaat.

Jos kirjahyllysi kaipaa uutta joogakirjaa, niin se on ehdottomasti tämä. Tässä alhaalla on linkki, josta voit hankkia oman Yin jooga & Olemisen taito -kirjasi suoraan:

YIN JOOGA & OLEMISEN TAITO

Lisäksi, blogini lukijana saat kirjan verkkotilauksesta 15 % alennuksen koodilla Hooray! (muista iso alkukirjain ja huutomerkki!)

Yin-jooga-harjoitus-turku

Jos olet lukenut Jounin upean joogakirjan, niin kerro se ihmeessä kommenteissa – kuulen mielelläni, millaisia ajatuksia kirja herätti.

Elina

PS. Instagramissani on tällä hetkellä käynnissä arvonta, josta voit voittaa kyseisen kirjan itsellesi. Arvonta on käynnissä 29.12.2019 asti.

Yin-jooga-hengitysharjoitus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s