Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – tavoitteet vuodelle 2020

Tavoitteet vuodelle 2020, Kasvustoorin tavoitekalenteri

Minulla on jo muutaman vuoden ajan ollut tapana jakaa omia tavoitteitani uudelle vuodelle täällä blogissa ja ajattelin, että miksen jakaisi niitä myös tänäkin vuonna. Uskon sanontaan ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” ja siihen, että saavuttaakseen tavoitteensa pitää olla selkeä suunnitelma. Ei riitä, että toivoo asioiden toteutuvan, vaan niiden eteen täytyy tehdä työtä. Uskon myös siihen, että jakamalla omia tavoitteitaan tutuille ja miksei myös tuntemattomille, syntyy kiva pieni paine toteuttaa ne omat suunnitelmat.

Miten saavutin vuoden 2019 tavoitteeni?

Vuoden 2019 tavoitteet pyörivät enimmäkseen blogimaailmassa ja omien taitojen kehittämisessä (lue postaus tästä). Tavoitteena oli mm. oppia enemmän valokuvauksesta, kuvankäsittelystä, kirjoittamisesta, somesta ja sisällöntuottamisesta. Tavoitteisiin pääsemisessä käytin apuna vuoden 2019 Kasvustoori -kalenteria, joka auttoi tekemään konkreettisia, eteenpäin vieviä valintoja ja tekoja.

Esimerkiksi, hankin kameraani uuden linssin ja pääsin ottamaan entistä parempia kuvia. Aloitin valokuvauskurssin läpikäymisen sekä hankin uuden helppokäyttöisen kuvankäsittelyohjelman. Sain työpaikallani hyvää palautetta siinä, että olen kehittynyt kirjoittamisessa ja että se sujuu nyt paljon vaivattomammin kuin ennen. Loppuvuodesta päätin kehittää kirjoitustaitojani vielä lisää ja ilmoittauduin Copywriter-koulutukseen. Onnistuin kasvattamaan Instagram-tiliäni yli tuhannella uudella seuraajalla ja toivon mukaan he kaikki pysyvät matkassa mukana myös vuonna 2020. Olen päässyt tekemään entistä enemmän mahtavia yhteistyöprojekteja ja saanut myös niistä positiivista palautetta. Olen saanut uutta potkua blogin kirjoittamiseen ja vuonna 2019 sitä kävi lukemassa kaksinkertainen määrä lukijoita vuoteen 2018 verrattuna.

Konkreettisten tavoitteiden tekeminen uudelle vuodelle
Tavoitteet vuodelle 2020

Vuoden 2020 tavoitteet

Myös vuonna 2020 uusi Kasvustoorin Innostava 2020 -tavoitekalenteri pääsee aktiiviseen käyttöön. Tälläkin kertaa pääsin suunnittelemaan 1-5 päätavoitetta tulevalle vuodelle sekä pohtimaan näihin liittyviä toteutustapoja ja välitavoitteita. Pakko myöntää, että viime vuoteen verrattuna tavoitteiden asettaminen oli nyt paljon helpompaa ja selkeämpää. Tämä johtunee siitä, että vuosi sitten en vielä ollut ihan täysin varma, mitä halusin elämälläni tehdä, mutta nyt minulla on parempi käsitys siitä, mitä haluan tehdä työkseni, missä haluan kehittyä, mitä haluan oppia ja niin edelleen. Myös Kasvustoorin kalenteri on kokenut pienen muodonmuutoksen, mikä helpottaa suunnittelua ja ajatustyötä entisestään.

Kasvustoori tavoitekalenteri sisältö

// Tavoitekalenteri // Kasvustoori //

Innostava 2020 -kalenteri on suunniteltu niin, että joka kuukausi pääsee kirjaamaan ylös kuukausikohtaisia tavoitteita sekä pilkkomaan tekemisiään viikkokohtaisesti. Minusta tämä on mahtava juttu, koska näin tulee pidettyä huolta, että joka viikko tulee tehtyä jotakin konkreettista tavoitteisiin pääsemiseksi. Lisäksi, joka kuukauden päätteeksi pääsee reflektoimaan onnistumisiaan ja pohtimaan, mitä olisi voinut tehdä paremmin, mikä auttaa pitämään tavoitteet selkeänä mielessä ja muuttamaan tarvittaessa suuntaa.

Tavoitekalenteri - viikkoaukeama
Miten onnistua tavoitteissa? Itsereflektointi - Kasvustoori tavoitekalenteri
Tavoitekalenteri 2020

Tänä vuonna asetin tavoitteeksi kehittyä ammatissani, olla parempi ajanhallinnassa sekä oppia kirjoittamaan niin, että tekstissäni on ihan selkeä punainen lanka. Nyt, kun opiskelen ja olen töissä, minun täytyy huolehtia siitä, että priorisoin ja tarpeen tullen myös delegoin tehtäviäni, varaan tarpeeksi aikaa opiskelulle, pystyn keskittymään yhteen asiaan kunnolla ja palautan kirjoitustehtävät ajoissa. Vaikka olenkin tehokkain kiireessä, yritän silti vähentää kiireen tuntua elämässäni. Tekemistä on paljon, enkä ole kauhean hyvä multitaskaamaan, joten täytyy muistaa pitää fokus siinä, mitä just sillä hetkellä tekee.

Asetin itselleni myös bloggaamiseen ja someen liittyviä tavoitteita. Ensinnäkin, haluaisin kirjoittaa enemmän postauksia, joiden aiheet käsittelevät mielen hyvinvointia, kehosuhdetta, ruokasuhdetta, kehopositiivisuutta sekä erilaisia ajankohtaisia ilmiöitä. Haluaisin julkaista enemmän omia pohdintoja sekä kriittiseen ajatteluun kannustavia tekstejä, koska en kirjoita tätä blogia itselleni vaan teille ja haluan, että ne asiat, joista täällä kirjoitan, herättävät ajatuksia ja saavat pohtimaan eri asioita eri näkökulmista. Somessa tavoitteena on julkaista enemmän jokapäiväisestä elämästäni ja saada siihen enemmän rentoutta. Haluaisin julkaista someen myös enemmän treenaamiseen ja ruokaan liittyvää sisältöä, josta olisi hyötyä itseni lisäksi myös muille.

Tavoitekalenteri, Stabilo Boss tussit
Ideal of Sweden kuori iPhone Xr
Tavoitekalenteri

// Puhelimen kuoret // Ideal of Sweden //

Millaisia tavoitteita olet asettanut itsellesi tänä vuonna? Liittyvätkö ne työelämään, jonkun taidon kehittämiseen tai elämäntapamuutokseen?

Jos sinulla on haasteita elämänhallinnassa tai haluat toimivan työkalun omien tavoitteiden suunnitteluun ja niihin pääsemiseen, niin täältä tulee iso peukku Kasvustoorin kalenterille.

Mukavaa perjantaita!

Elina

MUISTA SEURATA MINUA MYÖS INSTAGRAMISSA JA FACEBOOKISSA!

2 vastausta artikkeliin “Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – tavoitteet vuodelle 2020

 1. LuonnonkosmetiikkaWithDeli

  Minua jotenkin aina kammottanut ”tavoitekalenterit” sillä normikalenteritkin aika ajoin hyppivät silmille. Kun oman elämän teitä ei voi ennustaa. Se, että pohtisi liikaakin mitä tulisi tehtyä kammottaa. Just tänään katselin videokanavani vuoden 2019 ekoja videoita. Niissä kerron mitä tarkoituksena tehden blogin ja videokanavan suhteen vuoden aikana. En tehnyt juurikaan mitään niistä! Kun ns. Kuuluisa arki ja ”elämä” tapahtuivat. 😢

  Tykkää

  1. Elina / Hooray for Squats

   Ymmärrän kyllä, että kun elämää tapahtuu, niin ei välttämättä tule tehtyä mitään aikaisemmin asetettujen tavoitteiden eteen, ja silloin voi myös tavoitekalenteritkin ahdistaa. 🙂 Täytyy kuitenkin pitää mielessä, niin tavoitekaltsujen kuin elämänkin suhteen, että on täysin ookoo, että suunnitelmat ja prioriteetit muuttuvat. Silloin voi yliviivata viikonlopun pläänit, peruuttaa treenit, kieltäytyä juhlakutsuista ja niin edelleen. Ja tietenkin on täysin ookoo ellei jopa suotavaa höllätä, kun arki painaa päälle. ❤

   Voit vaan kuvitella, miten monta vuotta olen tehnyt tavoitesuunnitelman koko vuodelle, mutta sen jälkeen en ole edes vilkaissut sitä. Tämän kalenterin olen huomannut siinä mielessä hyväksi, että se palvelee tavallisen kalenterin virkaa, mutta samalla muistuttaa minua näistä tavoitteistani ympäri vuoden. Ja kun siihen kirjoittelee joka viikko ja joka kuukausi ne omat (pienetkin) onnistumiset, niin pysyy aika hyvä fokus siinä omassa tekemisessä. 🙂

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s