Invisalign-oikominen aikuisena: tilanne 15 viikon jälkeen

Invisalign kalvo-oikominen ennen ja jälkeen kuvat

Yhteistyö: Hammaslääkäri Henna Hartikainen ja Oral Sumeliuksenkatu

// Oikomishoito saatu alennuksella blogipostausta vastaan

Invisalign-matkani on kohta paketissa. Olen käyttänyt oikomiskalvoja nyt tasan 15 viikon ajan ja jäljellä on enää otepintojen pois hiominen ja retention, eli hampaiden siirtymistä estävän tuen laittaminen. Sen lisäksi, että näiden viikkojen aikana on suoristettu hampaita, on myös korjattu purentavirhettä, joka on aiheuttanut hammaspintojen kulumista.

Oikomishoidon suunnitelma 15 viikolle

Kuluneen 15 viikon aikana olen aika ajoin palannut tsekkaamaan oikomishoidon suunnitelmaa, jonka sain hoidon alettua. Vaikka näen toki peilistä ja kuvista jo tapahtuneet muutokset, minusta on hauskaa verrata tilannetta myös alkuperäiseen suunnitelmaan. Tässä väsäämäni kuva suunnitelmasta, jossa näkyy alkutilanne, sekä suunniteltu lopputulos 15 viikon jälkeen.

Invisalign oikomishoito suunnitelma ennen ja jälkeen.
Ylhäällä alkutilanne, alhaalla lopputulos.

Purennan korjaus

Suunnitelman kuvista näkyy selkeästi, miten oikea kulmahammas suoristuu ja sen vieressä oleva hammas siirtyy eteen. Myös etuhampaat suoristuvat. Kuvista saattaa myös huomata, että alkutilanteessa alahampaat ovat lähempänä ylähampaita ja oikomishoidon edetessä alahampaat siirretään taaemmas ja alemmas. Hammaslääkärin mukaan tällä yritetään korjata syväpurenta, joka on itseasiassa aika tyypillinen purentavirhe. Kun purenta saadaan korjattua paremmaksi, myös hampaiden kuluminen saadaan pienemmäksi. Tällä hetkellä sekä ala- että ylähampaissani on selkeästi näkyvissä juurikin purentavirheen aiheuttamaa epätasaista kulumista.

Edellisellä hammaslääkärikäynnillä hiottiin sekä etuhampaat että kulmahampaan kärki. Näin etuhampaiden purentapinnat saatiin vähemmän vinoiksi ja repaleisiksi ja kulmahampaan teräväksi kulunut kärki tasaisemmaksi. Alla olevassa kuvassa näkyy tilanne ennen ja 15 viikon jälkeen – eikö olekin hurja muutos?

Laitan blogiin jossain kohtaa päivitystä ja kuvia, kun otepinnat on hiottu pois ja oikomishoito on 100% valmis. Silloin pääsee kunnolla ihastelemaan lopputulosta.

PS. Jos olet suunnitellut oikomishoidon aloittamista ja satut asumaan Tampereella, niin suosittelen käymään ilmaisessa, 30 min mittaisessa oikomishoidon arvioinnissa Henna Hartikaisen vastaanotolla Tampereen Oralissa.

LUE MUUT POSTAUKSENI INVISALIGN-OIKOMISHOIDOSTA:

KOKEMUKSIA INVISALIGN-OIKOMISHOIDOSTA AIKUISENA

INVISALIGN-OIKOMISHOITO AIKUISENA: TILANNE 8 VIIKON JÄLKEEN + Q&A

Hyvää alkanutta viikkoa!

Elina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s