Kohti hyväksyvää kehosuhdetta

Terve ja hyväksyvä kehonkuva

”Mielelläni kehossani” -kirja saatu

”Olen mielelläni kehossani.” Nämä sanat ovat alkaneet tuntua omilta vasta muutaman viimeisen vuoden aikana.⁠ Kun katson ajassa taaksepäin, niin oikein harmittaa, miten paljon aikaa käytinkään kehoni miettimiseen ja murehtimiseen. Nyt kun mietin, niin aika tarkkaan kaksi kolmasosaa elämästäni.

Kun pääsin mukaan haastateltavaksi Petra Saarirannan ja Minna Martinin kirjaan ”Mielelläni kehossani –  Kohti hyväksyvää suhdetta itseen”, tein edelleen paljon työtä hyväksyvämmän kehonkuvan eteen.

Käsittelin lapsuuden, nuoruuden ja aikuisiän tapahtumia, jotka vaikuttivat oman kehosuhteeni kehittymiseen ja muovautumiseen. Yritin syventää kehotuntemustani ja kasvattaa arvostusta omaa kehoani kohtaan. Opettelin tiedostamaan kehoni rajallisuudet ja hyödyntämään sen vahvuudet.

Voisi sanoa, että muutaman vuoden ajan annoin kehoni elää ”omaa elämäänsä”. Harjoittelin intuitiivista syömistä, sen sijaan että olisin laihduttanut tai noudattanut jotain tiettyä ruokavaliota. Liikutin kroppaani tavoilla, jotka tuntuivat hyvältä, sen sijaan että olisin pakottanut itseni juoksulenkille. Annoin kehoni rauhassa palautua ja toipua niin fyysisistä kuin henkisistäkin haasteista.

Jos nuorempana pidin kehoani projektina, joka jonain päivänä olisi valmis, niin viime vuosina olen hyväksynyt kehoni muuttuvan luonteen. Miksi yrittää pitää kynsin ja hampain kiinni ideaalivartalosta tai siitä, millainen oma kroppa oli parikymppisenä?

Hyväksyvä kehonkuva

Kun luin valmiin, uunituoreen ”Mielelläni kehossani” -kirjan ja muiden haastateltujen tarinat, se sai minut pohtimaan kehosuhdettani entistä syvällisemmin ja uusista näkökulmista. Kirjan sisältämät tehtävät pysäyttivät miettimään jokaista kirjassa käsiteltyä aihetta. Usein havahduin ajatukseen, että miksi en ole koskaan kysynyt itseltäni näitä samoja kysymyksiä?

Nyt, kun luen tätä kirjaa toista kertaa, kirjoitan ylös sen synnyttämiä pohdintoja muistikirjaan ja keskustelen kirjan aiheista kotona ja ystävien kanssa. Uskon, että tulen käsittelemään samoja aiheita myös täällä blogissa. Mielestäni tämä kirja on erinomainen työkalu jokaiselle, joka haluaa työstää omaa kehosuhdettaan ja kehittää sitä hyväksyvämmäksi.

”Mielelläni kehossani” -kirjan on kirjoittanut Minna Martin ja Petra Saariranta ja oman kopiosi pääset ostamaan mm. Kirjapajasta, Prismasta, Suomalainen Kirjakaupasta ja Adlibriksesta.⁠

Mielelläni kehossani -kirja
Myönteinen liikuntasuhde
Mielelläni kehossani -kirja
Mielelläni kehossani -kirja arvonnassa

PS. Juuri nyt IG-tililläni on käynnissä arvonta, josta voit voittaa Mielelläni kehossani -kirjan omaksesi! Osallistu 6.7.2020 klo 23:59 asti.

SEURAA MINUA SOMESSA:

Instagram: @hoorayforsquats 

Facebook: Hooray for squats -blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s